Artık İğne, Çapari vesaire...

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Eksik tarafından paylaşıldı.

1. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Bilmem kaç zamandan beri biriken onca eski iğne, misina, çapari vesaireyi ne yapıyorsunuz? Çöpe atsan atılmaz(gibi), kullansan mümkünü yok... Örneğin eski çapari iğneleri çıkarılıp yeni kösteklere filan bağlanabilir de, hem verimi düşük olur, hem de çaparisini kendi yapanlardan değilim şimdilik. Siz çok malzeme tüketen balıkçılar, olta malzemesi atığı konusunda nasıl bir tutum izliyorsunuz?

2. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Eğer deniz suyu görmüşse kesinlikle uygun bir şekilde kimseye zarar vermeyecek şekilde atıyorum; dediğin gibi kullanılmamış çapari köstek vb. eğer misinasında zarar(büzülmesi, çürümesi vb.) yok ise uygun poşetlerde saklıyorum, misinası zarar gören köstekleri ise tüylerden arındırıp ağzı kapalı hava almayan kutularda biriktiriyorum; zamanı gelipte eksik kalan iğneler olduğu zaman kullanıyorum.
    Geçenlerde lazım oldu piyasada arayıpta bulamadığım o kadar kaliteli iğneler çıktı ki piyango vurmuş gibi sevindim :)

3. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    BAzıları da eskiyen çaparileri denize atıyor, sonra onları profesyonel balıkçılar ağlarına takılmış halde çıkarıyor, ellerine batırarak, atanın ailesinin hatırını sorarak ağdan çıkarıyor, o balıkçıların da bazıları onu tekrar denize atıyor:(, bazıları ise çöpe götürüyor.
    Devran böylece dönüp gidiyor.

4. Gargadar

Gargadar Burak

tüyünü misinasini ayiklayip çöpe, iğnesini yeniden kullanılmak üzere kutuya. çok bozulmuş paslanmış iğnelere yapacak birşey yok, direk çöpe gidiyor maalesef.