#17 orhan kucukbicmen Senior Member İsim: Orhan Kucukbicmen Kan Grubu: 0 RH- Üyelik tarihi: 21-10-2007 Şehir: Sivrice/Çanakkale Mesajlar: 682 Alıntı: Mirmir´isimli üyeden Alıntı Tebrikler yine bir Orhan Abi klasiği yaşanmış bu gün.. Bizler bu gün şansız dık , maalesef İzmir çevresi yağışlıydı Sevgili Adem, Bizim buralardada her zaman böyle balık olmuyor, kuzey egede şu anda bolca yem var, yani kuçuk balıklar veya küçük canlılar, bundan dulayıda, Torik, Lüfer, tonbik ve orkinoz gibi balıklarda , onları yemek için ortalıkta çirit atıyorlar, birde Yunanıstanın Avrupa birliğinde olması, balık yasaklarına uyması, Türkiyedeki balıkçılara yarıyor, nasil olsa bu ülkemiz, saldım çayıra, mevlam kayıra, ne arayan var nede soran, sabahlara kadar lambalarla balık avlayan gır gır tekneleri cirit atıyor, yüzlerce ton balık yakalıyorlar, bizlerde amatörler, sirkülere uyalım iki tane , fazla istavrit yakalamayalımın peşindeyiz, işte, ne bicim perhiz, ne biçim lahana turşusu. mutlaka bizler amatör balıkçılar, büyük düşünerek denizlerimizi ve balıklarımızı nası koruyabiliriz deyip, birlik beraberlik içersinde aksiyonlar yaratmalyız, alla denizlerimizin ve balıklarımızın yardımcısı olsun. hoşçakal. __________________ Yapmış olduğum çeşitli balık avlarıma ait raporlarım.. TIKLAYINIZ Sitede amatörlere yönelik çeşitli paylaşım konularım.. TIKLAYINIZ Orhan Kucukbicmen. 1950 Ist.dog. Sivrice,Canakkale 0 RH Negatif Sevgili arkadaşlar, Bu sabah sevgili Adem'e bir cevap yazdım, kimseyi ilgilendirmedi, ne zaman ilgilendirecek hala bekliyorum. konuşalım, bir şeyler yapalım, haydi yönetici arkadaşlar vazife başına. SEVGİLİ cUMHUR KARDEŞİM, SENDE VAZİFE BAŞINA, HEPİMİZ ALINIRSAK, KIZARSAK , DARILIRSAK, NASIL BİRLİK VE BERABERLİK İÇERSİNDE OLACAĞIZ, lÜTFEN BİZİMLE BERABER OL.
Deniz ve İç sular bakanlığı kurulması gerekmekte.Bu bakanlığa bağlı olarak bölgesel müdürlükler ve bu müdürlüklere bağlı olarak çeşitli karakollar kurulmalı,bu karakollar o bölgeyi tarayacak nitelikte sonar ve radarlara sahip olmalı,ayrıcada zabıta niteliğinde personel görevlendirilerek istihdama yardımcı olunmalı.Türkiye bu yatırımı yapamacak bir ülke değil.
Keske bunlari sadece belirli bir kesim gorevli degilde, biraz garip gelecek ama polisimiz, jandarmamiz, sahil guvenlik, kolluk kuvvetleri v.s. takibini yapsa ve bir ihbar halinde direkt olarak yaptirim uygulayabilse. Hani topu bir baskasinni kucagina atmadan, ben bilmez merkez bilir misali.. o anda polis varsa yakinda o ilgilensin, jandarma varsa o ilgilensin neden olmasin? her turlu sorumlulugu tek bir birime yikmakta ne kadar dogru?
Mesela bir bolge varsayalim, bu bolgede 2 tane yasadisi girgirla avlanan tekne var ama ikiside farkli bolgelerde avlaniyor. Yani su sekilde: Simdi bu bolgeye bakan sahil guvenligin tek bir teknesi oldugunu dusunelim, biz tekne1'i ve tekne2'yi ihbar ettigimizde sahil guvenlik sadece birtanesine gidebilecek. Birine gidince, digeri durumu farkedip oradan uzaklasacaktir yada aglari toplayip biz tekne keyfi yapiyoruz diyecektir en basitinden Ayni bolgede 3-5 tane girgir oldugunu dusunurseniz vay bizim sahil guvenlik biriminin haline...... tek bir devriye teknesi ile bu kadar tekne ile nasil bas edebilir? Ama polis, jandarma, kolluk kuvvetleri vs. aklina ne geliyorsa bu birimlerede bu sorumluluk verilirse, en azindan sahil guvenlik dahil diger birimlerede ihbar yapilabilir ve bolge tamamiyle bir kac saat icinde temizlenebilir. Jandarma ve polisin denize acilma sansi olmadigi icin burada yakalama konumunda olabilirler, yani sahil guvenlikle irtibatta olarak o bolgedeki teknelerin nereye park ettiklerini ogrenebilir ve o bolgedeki polise bildirilerek ekip calismasi sonucu limanda hepsi baliklarla birlikte yakalanabilir!
Bu olaya karşı yapılacak her türlü harekete elimden gelen tüm gücümle destek olacagım daha öncede belirtigim gibi bu adamlar çekirge sürülerinden farksız denizi bitirir orman yakar otel yeri açarlar. ben çocugumun bir çok balıgı sadece resim olarak tanımasını istemiyorum bu yagma bu talan artık midemi bulandırıyor. geçen hafta yıllardır balık aldıgım balıkçımın tezgahında küçücük kırlangıç yavrularını görünce kan beynime sıçradı ve tepkimi gösterdim olayın tekrarında alış verişi kesecegimi ve kendisini şikayet edecegimi söyledim eger o balıkları halden almasalar o balıgı yakalayan hayvan diycem ama hayvanlara hakaret olacak mahluklar tutmazdı tabi bu arada halde denetimi yapmayan görevlilere buradan saygılarımı gönderiyorum Not:yasaklara ve limitlere kesinlikle uyulmasından yanayım bazıları katliam yapıyor diye bende kuralları yok sayamam
orhan dost ne yazsam bir kulp takılıyor anladığım, trt de bir dizi başladı sanırım o tarz yarattı dizinin adı "alayına isyan" .bundan böyle büyük harf yok,yorum yok bakarsın bir zaman sonra kumda oynamaktan sıkılır sadece balık tutar keyfimi yaparım netinde fişini çekerim. bu arada yazdıklarının altına bir fazlada ben kodum (pardon düzelteyim yanlış anlaşılır, koymak fiil değildir imzayı işaret etmektedir )ve imzamı attım. silinene kadar.
Sevgili Orhan abi ve diğer büyüklerimin önderliğinde büyük bir dernekleşme yada federasyon gibi bir sivil toplum örgütleşmesine gidilirse belkide birileri bu haykırışlarımızı duyabilir ve baskı yaratabiliriz diye düşünüyorum Ama bireysel inisiatiflerimizi de kullanarak hiç bıkmadan 155 -156-158 noları çevirmemiz gerektiğini ; illaki bizi duyup uyarılan bir mercii olduğunu da unutmamalıyız..
Sevgili Adem kardeşim, Sahil güvenlikle ve bütün yetkililerle , zaten her güm beraberiz, fakat neyi şikayet edeceğiz anlayamadım, buradaki problem, kaçak avlanma falan değil, Trollar vr gır gırlar normal avlanıyorlar, lamba yakıyorlarmış, 19 tane lamba varmış, ah , vah, bunların yaptığı iş kanuni, benim anlatmak istediğim başka bir şey, Yanımızdaki komşumuzda Avrupa birliğinin, Denizleri ve balıkları korumak için getirdiği yasaklar var, neden bizdede aynı tarihlerde yasaklar konmuyor, onlar yanlışmı yapıyor, bizmi doğrusunu yapıyoruz, Benim demen istediğim, amatör balıkavı net , bizim sitemizdeki yöneticiler bu konuları araştırıp , diğer amatör balıkçı sitelerinin yöneticileri ile birlik olup , bu yanlış uygulamaların karşısına geçip, neler gerekiyorsa, yapmaya çalışmaları, gerekirse sirkülerdeki balık avı yasaklarının zamanlarını çoğaltmaya, trol ve girgir gibi büyük teknelere bazı yerlerde izin vermemeye, gerekirse, lamba, ışık yakarak balıkların gözlerini kör ettiklerini ve yasaklanmasını ortaya koymaları lazım, bizler Don Kişot gibi ortaya çıkıp ne yapabiliriz, işte burada yönetici arkadaşların fonksiyonları önemli , güzel bir plan ve uygulamarla bir şeyler organize etmenin, sorunlara çare üretmenin zamanı geldi, bizlerde hepimiz birer neferiz, alınan kararlarda çoğunluk oluşturmamız lazım, bana göre Türkiyede Dolaylı olarak 100 000 üzerinde amatör balıkçı olduğunu unutmayalım, Federasyon olmasa bile, böyle önemli bir konuda bütün amatör balıkçı siteleri birleçebilir, yeterki bir aksiyon yapılsın. Ben insanları tenkit etmiyorum, sadece fikirlerimi söylüyorum, İnanıyorumki bu konularda çok tecrübeleri olan, yönetici arkadaşlarımız, bu olaya el atacaklardır, bizlerde destekçileri olacağız. hoşçakalın.
yaa dostlarımm zaten biz kalabalığız gelin bir dernek kuralım.sırf bu sitedekilerin bile derneğe kayıtlı olması yeter.koskoca bir dernek olur.ondan sonra mecburen devlet bizi kesinlikle ciddiye alıcak ve gerekeni yapacaklardırr.
Arkadaslar maalesef anlayamadigimiz bir sey var, oncelikle Orhan agbinin dedigi gibi yasak olmayan bir seyin onune gecmeye calismiyoruz. Yapilan zaten yasal. Problem ureme zamanlarinda bu baliklarin girgirlarla cevrilmesi ve etik olmayan sekilde gozleri kor edilircesine isik tutularak bu avin yapilmasi. Bunun onune gecmek ne dernekle nede dilekce, imza v.s. yazmak olmaz kesinlikle. Derneklerin tebligdeki uc bes maddeyi degistrimekten ote gidemedigini hepimiz biliyoruz. Bu ulkede gazete, televizyon kisaca medya destegi olmadan kesinlikle bu tur durumlari devlet gundeme almaz, ilk once kamu oyu olusturulmasi gerekir biz istersek 100,000 kisi baski yapalim inanin degisen hic birsey olmaz. Aramizda gazeteci ve cesitli medya kuruluslarinda calisan dostlar muhakkaki vardir, onlarin oncelikle bu konuya ilgi gostermeleri gerekiyor. Onlar ilgi gosterirse zaten site yoneticilerimiz ve bizler dahil destegimizi her turlu vermeye haziriz.
Delikanlı Bu hep böyle olmuştur.Bir konuda fikir ortaya koymuşumdur.>Bu şimdiki gibi hassas bir konu olabilmiş,kimi zaman bir olta düzeneği,kimi zaman bir tekne,kimi zaman iğne,kimi zaman internet,dostluk kardeşlik,suni balık,suni resif şu,bu. Hep aynı zihniyetle karşılaştım.S.G.K le hergün berabermişiz,ama ben Donkişotluktan vazgecmeyip nerede yakın SGK varsa Canakkale,İzmir Kücükkuyu gibi onlara ihbar yapıyorum,sen üc beş yandaşınla kahvede SGK uzmanlarıyla laklak. Beni bitirdin baba.Dün saydığım coğu yerden banlanmama sebep sensin,bunu herkes bilmekte.Yakındır sayende buradanda şutlanıırım. Ama bilki ben her seferinde biryerlerden tekrar doğarım,daha güclü daha emin ve donanmış. Delikanlı şu sözlerimde sana.Meraklı tutkulu bir gencsin bu belli.Üyeliğin eski ama son zamanlarda daha aktif olmaktasın,gözlemlemekteyim. Duyarlı hakiki amatör bir avcısında.Yanlız eğriyle doğruyu karıştırma emi. Sevgiyle kal
Bakanlı kurulması içinde, baskı yapmak için, bir imza kampanyası başlatabiliriz, bize destek verecek diğer sitelerde olacaktır, bence başlamak lazım.