Artık kimse balık yok demesin...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında aybo07 tarafından paylaşıldı.

1. aybo07

aybo07 Akın

:( slm arkadaşlar,ben yeni üye oldum faydalı ve bilgilendirici bir site olduğunu düşündüm.Neyse bu sabah balık tutmaya gittim yine balık yoktur diyerek söylene söylene ama adam yaklaşık 5 kg.luk levrek tutunca kıyıdan demek ki balık varmış dedim.Arkadaşlar bende silikonla sahteyle mahteyle demek ki kendimi avutuyormuşum...yani her şeyin gerçeği demek ki balıklarında sonuçta koku alma,sahteyle gerçeği ayırt etme gibi bir yönleri olduğuna inandım bu levreği görünce tam bir avcı balık adam serpmeyle yakaladığı kefalleri canlı halde büyük üçlü kancayla yüzerek biraz ileri bırakıyor yaklaşık 50-70 mt sonuç 5-6 kg.levrek.Ben biraz bazı şeylere kızıyor ve sitem ediyorum yani yok levreğin zamanı vardır sabah ezan vakti akşam,yok görünmeyeceksin ses çıkarmayacaksın,kışın daha iyi olur v.b bana göre pek önemli olmayan şeyler,sonuçta adam eski balıkçıymış onlada konuştum kendiside öyle söyledi her zaman yakalayabilirsin dedi bi tarafta turistler denize giriyor arka taraftan bir sürü gürültüyle arabalar geçiyor kıyıda bir sürü yürüyen insan,denizde ileride botlar jet sıkeyler ama adam kuşluk vaktide değil saat 9-10 arası levrek yakalıyor,yani ben bunları gördükten sonra onca aldığım sahteye kamışlara makineye artık ne deyim artık her şeyin TİCARİ OLDUĞUNU bizim balıkları kandırmaya çaılştığımız gibi firmaların bizler kandırmaya çalıştığını düşünüyorum(satarken yok peşinden levrekler v.b ayrılmaz,balıkların nasıl atladığına şaşıracaksınız vs.Neyse arkadaşlar kafanızı ağrıtmamışımdır umarım ama gördüklerm bunlar Alanyadan sevgiler saygılar herkese...

2. aybo07

aybo07 Akın

Ayrıca balığın fotosunu çektim adam scoterın ayaklığına uzattı en kısa zamanda eklemeye çalışacağım

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bir tane balıkla levrek olayını çözdüğünü zannedersen ileriki zamanlarda levrek avcısı olamayacağını sana garanti ederim.

Levrek için sadece 3 aylık dönemde kullanabileceğim sadece ve sadece 5 adet sahtem, 2 tip(15 tane) silikonum var. Bunun dışında zaten yazın canlı yemle avlanıyoruz.

Levrek avıyla ilgili yazıları !!!okursan!!! levrek için 2 tane çok kullanılan yakalama yöntemi mevcut. Birincisi bırakma, ikincisi de sahte veya silikonla at-çek(spinning)

Eğer yine !!!okuduysan!!! kimse yazın ortasında spinning yöntemiyle avlanmıyor. Çünkü yazın yem daha çok, doğal olarak canlı yemle yapılan bırakma senin de anlattığın gibi daha etkili çalışıyor.

Sonuç olarak sadece bir levrek avıyla çözebileceğin bir iş değil bu. KOşulları ,balıkların alışkanlıklarını, bölgedeki yem durumunu takip edip, havayı da koklamayı öğrenirsen levrek avında başarı doğal bir sonuç olacaktır.

4. lebiderya

lebiderya adem

insanlar neden bu kadar gergin

aybo07 kendince anlatmaya çalışmış edindiği izlenimini, tecrübesini. Sanki hiç acemi olmamış gibi kendini usta sayanlar. Yeni üye oldum diye yazmış işte adam. okuyacak, öğrenecek zamanla. Anlamıyorum ben bu tahammülsüzlüğü. atanmış zihniyetiyle hareket etmeyelim. ölüme kadar herkesin öğreneceği çok şey var.

5. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Levrek hakkında öğreneceğimiz çok şey var..

6. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Alanyadada balık yoksa zaten:))))

7. LapinCash

LapinCash

Yücel abi çok doğru söylemişsin.

8. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Çok doğru söylersin Bülent bey , yanlız öğrenmek isteyenler için var, işi öğrendim, yok efendim sizlerin anlattığınız hikayeymiş dersen daha ilk sözlü yada yazılıda sıfırı çekersin.:mad:

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bülent Bey, arkadaşımız kendince anlatmış tecrübesini bu konuda hemfikiriz. Ancak diğer yazdıklarına bakarsanız bazı araştırdığı/okuduğu şeylere karşı da bir sitem göreceksiniz. Bu sitede levrek avcılığıyla ilgili birçok yazı mevcut, bu yazıları yazan insanlar tarafından belki binlerce levrek tutuldu. Şimdi bu kadar tecrübeyi bir kenara bırakıp bu bilgilerin işe yaramaz olduğunu ima etmek, o yazıları yazanlara da biraz haksızlık etmek olmuyor mu?

Biz acemi olup da bilgi isteyenle bilgimizi seve seve paylaşan insanlarız. Ha keza bilgimizin %90 ı da yine bu site sayesinde kazanılmış şeylerden ibaret. Acemi sorar öğrenir uygular, başarısız olursa tekrar dener. Ancak okuduğumuz üzere arkadaşımızın bilgiyi değerlendirme şekli oldukça farklı. Bilgi test edildikçe değer kazanır. Test etmeden yorum yapmak o bilgileri verenlere de haksızlık etmek olur.

10. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Selamlar ,

Yücel beyin söylediklerine katılmamak mümkün değil. Tecrübeleri hafife almak herşeyden önce doğaya saygısızlık olur.. Bende acemiyim ,açıkçası bu siteden çok ama çok şeyler öğrendim ,uyguladım ve iyi avlar çıkardım. İstisnalar kaideyi bozmaz tesadüf eseri hepimiz büyük balıklar yakalamışızdır. Balığı tutan arkadaşa saygısızlık etmek değil amacım, mutlaka tecrübelidir ama onca tecrübelere rağmen haftalarca balık alamadığımız oluyor , bu noktadan sonra işin içine bilgi ve bilim giriyor. Araştırmaya başlıyor insan neden? nasıl ? soruları dolaşmaya başlıyor zihinlerde. Bu düşüncelerden sonra insanlar yeni teknikler geliştiriyor, uyguluyor.. O kadar da basit bişey değil balık tutmak..

11. neronas

neronas Evren S.

En İyi Avı:
    Kaya baligi. 50gr
    Birakmayla, spinning ayri seyler degil mi?
    Birakmada tuzak kurup beklersin.
    Spinning de yarali baligin hareketlerini taklit eder, hem oyun oynar hem spor yaparsin. Bunlarin ödülü de kimi zaman balik olur. Bu teknikler farkli zevklere hitap ettiginden farkli kisilerce tercih edilir.
    Amac illaki baligi en kisa ve kolay yoldan elde etmekse eminim etik olan veya olmayan cok daha etkili yollar bulabilirsin.

Ayrica bu forumda insanlar basmakalip düsüncelerden ziyade tecrübelerini paylasiyorlar. Dediginiz gibi olsaydi, burada peynirle alabalik avlayanlar, jelibon solucanla balik avlanir mi merak eden insanlar olmazdi.

12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    teşekkürler arkadaşlar, bizleri aydınlattığınız için.
    Lakin biz acemiler sizlerin hünerlerini canlı görmediğimiz ve denemediğimiz müddetçe balıkçı olabilme şansımız çok az. Mesela, Limanda çarpma ile kefal ve levrek çekenleri görmeseydim yada barajdan çarpmayla balık çekildiğni görmeseydim, forumlardan öğrenebilirmiydim ben bu işi hiç sanmıyorum. Hatta Deniz kıyısından serpme ile levrekleri toplayan bile gördüm, bidon daldırıp başka balıkları çekenleri gördüm. Bilgi tükenmez sonsuzdur. Daha görecek öğrenecek çok şeyimiz var. Balıkla ilgili detay sayılamayacak kadar çok. Yine de bizleri aydınlattığınız için teşekkürler. Anlatımdan ziyade güzel bir tartışma konusu olmuş. Çok güzel ve faydalı buluyorum. Balık olta atmayla bitmez. Sularımızın kirlenmesi esasında daha tehlikeli. O yuzden birbirimize destek olalım.
    Belki konunun başlığında küçük bir düzeltme yapılabilir. birgün levrek tutma umuduyla herkese iyi avlar

Son düzenleme: 14 Nisan 2011
  13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    demişsin ya onların dogruluk payı var.. sen yinde o bazı şeylere kızma ve araştırmaya denemeye devam et..okumaya da tabii...

Balıklarda hafıza vardır - ögrenme yeteneği vardır - bilmem bu iki şey yetermi?;) :)

14. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum . O arkadaşın hatasına zamanında bende düştüm , iki balık yakalayınca ""tamam yolunu buldum, bundan sonra böyle hep yakalarım"" dedim ama iş öyle olmadı . 10 kez balığa çıksam belki birinde iyi balık tuttum , diğerleri boş . Sonra şunu farkettim benim hiç tutamadığım yerde başkaları, bilmediğim malzeme, teknik ve taktiklerle takır takır avlanıyorlar.... Bir balıkçının A planı B planı C planı ve daha niceleri olmalıymış. Kendimce çok iyi diyebileceğim sayısız av yakaladım ,sanırım da işin felsefesini aldım . Ama iş teknik , taktik ve yönteme gelince öğrenmenin sınırı olmadığını anladım . Belli başlı tekniklerle o gün başarılı geçebilir. Gerçek balıkçı, başarısız bir günde taktiğini değiştirebilen ve o şartlarda avlanabilendir bence .

15. 29519

29519

Ben levrek için canlı bırakma yapmıyorum. Bir canlıyı avlamak için başka bir canlının daha hayatını almak hoşuma gitmiyor. Bu yüzden yaz kış spin ile avlanıyorum. Balık gelmese bile at çek miss gibi meditasyon valla.

16. banudemirel

banudemirel Banu

??

Bana amatör balıkçı denmez, bırak levrek tutmayı henüz yenebilir balık bile tutmuşluğum yok...Çok fazla yorumda yapmıyorum genelde yazılanlara ama hep burdayım, okuyorum, öğreniyorum...

Büyük üstalar, çok tecrübeli avcılar var burda, haddimi aşmak istemem ama...

Akın Bey bir fikrini beyan etmiş, bir tecrübesini anlatmış, ben abidik gubidik balık avı maceramı yazdığımda bile ne hoş yorumlar alıyorum, insanlar destek oluyor, yüreklendiriyor...Yücel Bey, bu yoruma verdiğiniz cevaba bir türlü anlam veremedim, nedir bu hiddet?? Birbirimizi azarlamak gibi bir lüksümüz yok. Bu forum centilmen dolu lütfen sizde onlardan biri olunuz...Önce sizin yorumunuzu okuyan biri Akın beyin olmadık birşeyler söylediğini sanır, oysa ben ilgiyle okudum yazdıklarını...Hiçbirimiz anamızdan balıkçı doğmuyoruz, bizde yavaş yavaş öğreniyoruz...

Zaten yazılı iletişim zor, birde biz zorlaştırmayalım, burası çok keyifli bir ortam, tadını kaçırmayalım...

Sevgiler...

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Hasan kardeşim bu işleri hiç yapma yapanlarıda tasvip etme..bazı şeyleri gör ama yapma en saglıklı avcılık elde olta ile yem ile yapılan avcılıktır..

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Çok güzel bir felsefe..:) :) :)

19. 29519

29519

Teşekkür ederim.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Akın kardesim bir konu acmıs ve diger arkadaslarımda bilgileri dahilinde birs eyler eklemisler, ne kadar guzel. Vallahi her yazıdan kendime ders cıkartıyor ve bilgi dagarcıgımı genisletmis oluyorum. Tabii ki ufak tefek elestirilecek yanlarda oluyor. Bu da gayet normaldir.Saygı ve sevgi cercevesinde kaldıgı surece. Biz insanlar bile aynı ırktan gelmemize ragmen karakteristik farklılıklar gosteririz. Turkiye'de Guneydogulu bir insanın onune 7/24 cigkofte koy, yok demez. Ama batılı bir insana 1 sıkım kofteyi rica minnet yedirirsin. Batılı bir toplumun yemek kulturunu de dogulu bir topluma cok zor kabul ettirirsin. Birikinci konu da; ac kalmıs bir kisiye kuru ekmek bile borek gibi gelir. Ama kisi tok ise, kavurmayı bile zor yedirirsiniz. Yasamımızda bunları hic yasamadık mı? Ben derim ki balıklarda boyledir. Yasadıgı ortamda beslendigi yiyeceklere adapte olmus ve o tur yiyeceklere alısmıstır.Bir bolgede karıdesle avlayabildiginiz bir balıgı baska bir bolgede jumbo karidesle bile yakalama sansınız yoktur; tabiiki o balık cok ac kalmamıssa. Onun icin degisik bir bolgede avlanıyorsam, oncelikle o bolgede avlanan arkadasları analiz ederim. Ne tur yem kullanıyorlar diye.Kısa sure sonunda da dogru yemlemeyi bularak zevkle avlanmamı yaparım. Yanlıs ve eksik anlatımım olmussa hos gorunuze sıgınıyor ve hepinize iyi dileklerimi iletiyorum. Tevfik.