ARTIK SENEDE BİR..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında arkadyan tarafından paylaşıldı.

1. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Herkese merhabalar..Balığın kıt olduğu bu günlerde eski avlarımdan bir rapor yayınlayarak yeni sezon için hazırlık yapalım dedim :) Avı 2 sene önce bir arkadaşımla birlikte Eski Foça'da gerçekleştirdik.Hava 2-4 hafif batı ve parçalı bulutluydu,derinlik 45-50 mt civarındaydı.Yem olarak taze sardalya,sülünez,boru kurdu kullandık.496-2 serisi iğnelerle oluşan klasik dip takımına bir hırsız ilave ettim.Hırsızın her zaman en avcı iğne olduğuna inanırım.Gövde 35 lik beden 22 mm lik Osso marka misina kullandım.Beden ile gövde arasında fark olmalı,bedenler her zaman daha ince olmalıdır.Mazmuz yapmadan asla ava başlamam.İnce kadın çorabına bulabilirsem peynir suyunda bekletip ezdiğim sardalyaları doldurup aşağı salarım.30 dk içinde balığı aşağı topluyor.

Kerterize vardığımızda sabah saat 7 gibiydi ve yaklaşık 200-300 m2 alanda 8-10 tekne vardı.Sorduğumuzda ''tık'' yok dediler.Moralimiz bozuldu ama yinede besmele çekip ava başladık.İlk önceleri vuruş alamadık.Balığın toparlanmasıyla ufak karagözler,erkek mercanlar (piç mercanda deriz) almaya başladık ve neredeyse hepsini suya iade ettik.İlk balığı arkadaşım aldı.İri ama kaçak bir çupraydı.Balığı çekerken tekneye girmeden konuşmayız,uğursuzluk getirdiğine inanırız..Makinesinin vızıltısını bile kıskandım ama belli etmedim :D Arkadaşım 15 dk sonra iri bir deniz çuprası alınca kıskançlığım tavan yaptı ve hemen çıkarıp yemleri tazeledim :D

Bu arada kaptan beni ezik görmüş olmalıki akıl vermeye başladı ''arkadaşım sende elle avlan,kamışla balık tutamazsın'' :mad: Bozuk moralim iyice bozulmuştu kii..aşağıdan küütt diye bir ses geldi.Daha kösteği vurmadan aynı ses tekrarladı.Aşağıda garip şeyler olduğu kesindi.Heyecanla asılmaya başladım.Gelişinden ve kafa atışından çupra olduğu belliydi ama bu kadar sık sert ve dönerek gelmesi kafamı karıştırmıştı.Yine her zamanki gibi yukarı çekerken bildiğim tüm duaları okumaya başladım :D Balık ayna yapınca oltada 2 çuprayı görünce çok sevindim.Hemen tekneye aldım ama kaptana tek kelime söylemedim :D Ahh be kaptan,benim ellerim nasıl hassastır bir bilsen :D
    Etrafımızdaki onca tekne boş çekerken biz garip bir şekilde at çek balık alıyorduk.Maşalllaaahh naraları artık homurdanmaya dönmüştü :D Deniz bu ne zaman ne yapacağı kime ne vereceği belli olmuyor..!! Saat 14 gibi 2 kğ sardalya,100 sülünez,6 paket boru kurdu bitmişti.Özellikle sardalyanın bitişi kötü olmuştu ama müthiş zevkli bir av yapmıştık.Toplam 17 çupra,8 iri mercan,1 antenli mercan,sayısız karagöz aldık.Bu arada yaklaşık 500 gr gelen bir sinarit palazını öperek suya iade etmekte çok keyifliydi :D

Senelerdir balığa giderim.Özellikle İzmir çevresinde balık sayısı her geçen sene azalmaktadır.2 sene önce yaptığım bu avdan sonra o sene bir daha doğru düzgün balık alamadım.Tam bir sene sonra başka bir kerterizden yine buna benzer çok güzel bir av gerçekleştirdim ve yine bir sene boyunca bir daha balık alamadım.O raporuda müsait biz zamanda yayınlayacağım.Hava deseniz aynı,yem deseniz aynı,iğne deseniz aynı..Galiba SENEDE BİR olayına iyice alışmamız gerekecek.Umarım daha bereketli ve güzel avlar sizede nasip olur.SENEDE BİR OLSUN BİZİM OLSUN :D

işte avdan kareler :

http://imageshack.us/photo/my-images/259/65143734232247751607247.jpg/
    http://img850.imageshack.us/img850/2865/65143734232247751607247.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/404/22374210150278167792248.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/338/25151210150278168262248.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/717/22896710150278176207248.jpg/

2. simendifer

simendifer Sennur

"Senede bir gün" şarkısı balıklarla sizin şarkınız olsun bundan böyle. :) Senede bir olsa da, güzel balıklar almışsınız gerçekten. Bundan sonraki avda belki de 2 sene önce saldığınız sinarit palazı size selam verir, belli mi olur? ;) Bir sonraki raporunuzu da bekliyoruz, dahasına rast gelsin. :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    (+/+) güne denk gelmişsiniz. :D Şaka bi yana nerde o eski avlar. :)

Mazmuzlama ve doğru takımlarla iyi balık almışsınız. Diğer avınızı da bekliyorum. :)

4. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    çok canice hiç yakıştıramadım :)

şaka bir yana balık iyice azalıyor birşeyler yapmalı
    güzel anlatım için, bereketli avınız için tebrikler

5. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    çok teşekkür ediyorum,ben şarkı ismi olarak düşünmemiştim..güzel ironik bir espri olmuş..tebrikler sizede :)

6. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Çok teşekkürler..bir sonraki raporumda geçen senenin raporu olacak..yani gerçekten senede bir gün :) daha iyilerinin sizin olması dileklerimle..

7. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Çok teşekkür ediyorum.Bu sene mevsimlerin normal seyretmesi ile birlikte balıkların normale dönmesini ümit ediyorum.Daha güzel avların size denk gelmesi dileklerimle..