Aşagı tukur sakal yukarıda malum bıyık

Konu, 'Genel Konular' kısmında carpe tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Sevgili dostum Müjdat (derya kuzusu) ın tavsiye ettigi kitabı ücyol /metrodaki kitapcıdan 13 ytl ye aldım.Metro cıkısında ki tezgahta satanlarda aynısı 4ytl idi..:mad: :mad: :mad:

Sizlere soruyorum..Bandrol lu alıp kendimizi enayi gibi mi hissedelim yoksa korsan alıp emek hırsızlıgına mı ortak olalım.Ben herikisinde de kendimi kotu hissettim de..:confused: :confused: :confused:

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Ah be Hakan'ım,

13Ytl desem bir türlü,
    4Ytl desem diğer türlü.

Bizler burada hep
    emeğe saygı,
    Sirküler,
    Kıraçalar
    derken bazı şeyler günlük hayatta karşımıza çıkmaya devam ediyor.

ama düşüncem şudur ki,

Korsandan kazanılan para yasadışı örgütlere gidiyor.

Aradaki 9 ytl yi de veririm Orjinalini alırım.

Param Yasadışı bozuntularına gideceğine
    - Devletime vergi,
    - Yazarına Tellif,
    - Yayıncısına dağıtım bedeli olarak gitsin .

Hem Sirküler ne diyor.?

12cm nin altını alma :)

Son düzenleme: 11 Ekim 2007
  3. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Sen genede bandrollü olanını al Hakan'cım ;)

Emek var onda .

Dün bi müşterim almış korsanını karşılaştırdık yarısı yok kitabın .:eek:

Zaten ağırlıklarından bile belli bendeki orjinal inan bana yarısı ağırlığında müşterimin aldığı korsan olanı.

4. msaribas

msaribas Mustafa Sarıbaş

Favori Kamış:
    olta
    Hangi kitap bu ? Merak ettim vallahi.

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Secret

aynı zamanda DVD versiyonuda var.

Ama kitabında daha çok ayrıntı mevcut.

Mesela Sana bir konuyu anlatıyor,altında da ne demek istediğini açıklıyor.

6. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Bir yayınevinin ortağı, kimi kitaplarının çevirmeni ve çoğu kitaplarının da redaktörü olarak, bandrollü bir kitabı alırken ödediğiniz paranın kitabın maliyetinden fazla olmadığına sizi temin edebilirim.

Çünkü o yayınevi elinizdeki kitabin sadece bandrolüne emek ve para harcamıyor. Ödediğiniz para içinde: yazarın telif hakkı, çevirmenin, dizgicinin, redaktörün (tashih yapanın), kapak dizayn eden kişinin, matbaanın, ciltçinin, dağıtımcının, kendisine ait bir deposu yoksa depo sahibinin de paraları var.

Peki korsan kitap basan ne yapıyor???
    Tüm bu emeklerin bileşiminden oluşan kitabı alıp, scanerde taratıp word formatına getiriyor. Bir iki yazım yanlışını düzeltiyor ve doğru baskıya. Ne yazara, ne çevirmene, ne dizgiciye, ne kapağa, ne de bir başkasına para ödemiyor. Bu insanların emeklerini ve haklarını yedikleri için de kitap ucuza mal oluyor ve ucuza satılıyor.

Çünkü kitap sektöründe ücretler, kitabın sayfa sayısına ve satış oranına göre ödeniyor. Bandrollü kitap 2000 tane satılırken aynı kitabın korsanı 5000 satılıyor ve 5000 kitabın hakkı bunca emek sarfedenlerden resmen çalınıyor.

Karar da vicdan da sizin. İçinize siniyorsa korsan kitapları alın ve kendinizi enayi gibi hissetmeyin.

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Korsanın Zararları

Adresde belirtelimki bizde korsan olmayalım :D
    http://www.telifhaklari.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFFE5C29E16A7D38082DC6FC5ED6BAADC0

KORSANIN ZARARLARI
    • Kayıt dışı ekonomi sebebiyle Devletin trilyonlarca lira vergi kaybı olmaktadır.
    • Korsan’dan gelen yüksek miktardaki para, organize suç örgütlerine gitmekte ve yasadışı işlerin finansmanında kullanılmaktadır.
    • Eser sahipleri, yaratıcı emeklerinin karşılığını alamadığı “Yaratıcılık” engellenmektedir.
    • Korsanın önlenememesi, yabancı sermaye yatırımın önündeki en büyük engellerden biridir.
    • Uluslararası platformda saygınlığımızı zedelemesi yanında çeşitli (kotalar, ticaretin engellenmesi gibi) müeyyidelerle karşılaşılmaktadır.
    • Ülkenin gerek ekonomisi ve gerekse kültür hayatı için vazgeçilmez olan müzik, sinema, ilim/edebiyat sektörlerinin uluslararası alanda rekabet şansını, gelişimini, bu sektörlerde nitelikli eserler üretilmesini engellemekte ve imkansız hale getirmektedir.
    • Bilgi toplumunun en önemli itici güçlerinden olan yazılım sektörü gelişememektedir.
    • Ekonomik gücü son derece zayıf olan yerli sektörler durma noktasına gelmek ve yerli üretim yapılamadığından İthalata büyük bedeller ödenmektedir.
    • Bilgi toplumu / Bilgi ekonomisinin yarattığı yeni üretim şekli, bilgiye dayalı katma değeri yüksek ürünlerden oluşmaktadır ki, bunların tamamı “fikri haklar” korumasına muhtaçtır. Bu koruma sağlanamadığında, ülkemizin tarım/sanayi toplumu/ekonomisi çerçevesindeki üretimi değişmeyecek ve ihracat açığımız gün geçtikçe artacaktır.

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Hakan ;

Velhasıl yazmayı unuttum.

Sen gene doğru olanı yapmışsın.

Bende Senin yerinde olsam ( ki zaman zaman oluyor)
    Benzer duyguları yaşardım.

İnsan kendini ilk başta bir kötü hissediyor.
    Daha ilk yaprakta duyduğun o his yerini mutluluğa bırakıyor...

ama Orjinal kitapta bir başka okunuyor yahu...

Duyarlı davranıp Bizler ile paylaştığın için ayrıca teşekkürler...

9. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Korsan kitapların bir bölümünün kitabı basan yayınevi tarafından basıldığını biliyor muydunuz?
    Sırf yazara, çevirmene ve diğer emek veren kişilere daha az ücret ve devlete de daha az vergi ödemek için kimi yayınevleri kendi kitaplarının korsanını basıyor. Bunu yapanlar da Türkiye'de en tanınan, en saygın ve kitapları en çok satan yayınevleri (elbette hepsi değil). ;)

10. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    15 tane orta boy istavrit ;)
    Aynı olay müzik ve film cd'lerinde de yaşanıyor ne yazik ki. Ayrıca bunların sürümü kitaplardan çok daha fazla ve ortada çok daha büyük paralar dönüyor. Ve yine Diren'in de söylediği gibi bazı müzik yapımcıları vergi-telif-sanatçı hakkı vs ödememek için korsanını basıp daha çok paralar kazanıyorlar. Korsan yasası çıktı ama burası Türkiye olduğu için doğru düzgün işlediği görülmedi... :mad:

11. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bu kadarına PEEESSS diyorum..:eek:

Ayıp artık ya ...:mad:

Bunun adını bile koyamıyorum..:mad:

12. Şimdi bu konu çok göreceli...

Nereden baktığımıza bağlı yani..

ben şahsen hep bandrollü kitabi (kaset,cd)tercih ederim.Okuduğum yazar sayısı ben diyim5 siz deyin 7..
    Şimdi korsan alır ise herkes .yazar zaten kitaplarım satmıyor yazmaya gerek yok diyip yazmaktan vazgeçecek vede biz kıymetli bilgilerden mahrum kalacağız..Boşuna korsana emek hırsızlığı denmiyor..sonuçta yazarda bizde kaybedeceğiz.

Korsan alırsanız başınıza şunlar gelebilir..Sayfalar eksik basılmış olabilyor,yazılar hatta sayfa ve paragraflar yer dişmiş olabiliyor..ve siz okuduğunuz korsandan dolayı yanlış bilgi veya konuyu eksik alma durumunda kalıyorsunuz..

Tabi işin ekonomik boyutunu düşünürsek insan biraz karmaşa yaşıyor olabilir..
    bunu çözmenin yolu 3-5 arkadaş bir araya gelip kitap alın yada herkes aldığı kitabı okuduktan sonra bir arkadaşına okuması için verebilir...

Tabi bazen kitap geri gelmiyor ama olsun ..alacağımızı aldıktan sonra bırakalım başkası faydalansın..

13. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    Tamam korsan almayalımda , onlarda bizi kazıklamasın.

14. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Evet kitap degisimi cok mantıklı..

Diger konuya gelince..

Cılgın Turkler in korsanını almıstım..Okudum ve yazara cok saygı duydum..Birtane de arsivimde olmasını istedim ..Boyle bir eseri yazan insanın kazanmayı hakettigini dusunup orjinalinide aldım..

15. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Bence en doğrusunu yapmışsın abicim aksini yapsaydın o kovaladığın korsan balıkcıyı boşuna kovalamış olurdun bi şekilde o balıkcınında bu korsan satış yapanlardan hiç farkı yok ikisininde kazandığı haksız kazanç..

16. themad2

themad2 Serdar

sen o kitabın maliyetinin 2ytl oldugunu bile bile verirsen 13ytl verirsen sözüm meclisten dışarı bence enayi olursun abi.:Dver 4 ytl herkes ekmek yesin.

17. pekiiiii

yazar nereden ekmek yiyecek???

kazanamazsa enayimi tekrar bir kitap yazsın..???..bizleri aydınlatsın..sallasın cahil bi toplum(kalalım) olalım..

bir kitabın yayınlanması için..basımevi,dağıtım,vergiler,..vb.masrafları yazar yapsın birisi sayfayı 20kuruşa malederek basıp %300 kar yapsın..(korsan satan)..birtek korsancı ekmek yesin..yazar aç,basımevi aç,vergi kaybından dolayı biz aç,dağıtımı yapanlar aç...tok kim korsan satan..:confused: :cool: :(

Birdahaki sefere bu yazar bunu yazmaz..Bundan sonramı ne olur.?? kimilerimizde gider emperyalist, dost olmayan ülkelerin sübvanse ettiği kardan ziyade propaganda amaçlı yayınların korsanlarını ucuza alıp okur.(zira adam gibi yazarlar açlıktan amelelik yapmaktadır).Bulanmış zihinle karanlıkta çıkış arar oysaki tüm çıkışlar kapanan bir kapının arkasıdır..iş işten geçer..

Birde bakmışız karşımızdaki ile temel değerlerimizi tartışıyoruz

Son düzenleme: 11 Ekim 2007
  18. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Abi zaten bu ekmek edebiyatından cekiyoruz ne cekiyorsak..:mad:

Ekmek dedim mi dizlerinin bagı cozuluyor yurdum insanının..:mad:

Hırsız bile ekmek parası icin yaptım abi diyor memlekette..:mad:

Peki biz esek gibi calısarak ekmek parası kazanıyorsak enayımıyız..:confused: :confused:

19. Birdahaki sefere bu yazar bunu yazmaz..Bundan sonramı ne olur.?? kimilerimizde gider emperyalist, dost olmayan ülkelerin sübvanse ettiği kardan ziyade propaganda amaçlı yayınların korsanlarını ucuza alıp okur.(zira adam gibi yazarlar açlıktan amelelik yapmaktadır).Bulanmış zihinle karanlıkta çıkış arar oysaki tüm çıkışlar kapanan bir kapının arkasıdır..iş işten geçer..

Birde bakmışız karşımızdaki ile temel değerlerimizi tartışıyoruz

Sonuç..kazanan korsan.(ilk başta bu doğru)

kaybeden hepimiz.korsan satan ,alan dahil

20. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

sizlere bir olayı anlatmaya çalışmak isterim
    benim bulunduğum iş yerimde 780 esnaf var. bunların yaklaşık 100 adeti korsan cd yapıyor .üç gün üst üste mali şube baskın yaptı. Hepisi çil yavrusu gibi dağıldı.bayram sonu pazartesi günü şatış yapanların dükkanları iptal edilecek.dükkan hava paraları 30 000 ytl bakalım hangisi yapacak
    korsanla mucadele mali şube yaptırım uygularlarsa bakalım o kitabı bir daha satabileceklermi

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.