Aşağidaki 3 surf kamışın karşılaştırmasını yaparmısınız

Konu, 'Kamışlar' kısmında Can Kurtul tarafından paylaşıldı.

1. Can Kurtul

Can Kurtul Can

Favori Kamış:
    Lineaffe Pasific Cast Double Action Okuma vsystem 1.80 lrf Gforce 2.70 7-35 okuma vsystem 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Trio Rex Salt FD-60 Shimano ax 4000 Shimano catana 2500fc
    En İyi Avı:
    1.100 gr mırmır Lüferr
    Lineaffe FF Furry Caster 100-220 4.20 3 parcalı kamış 310 tl
    Lineaffe Gladstone Hybrid up to 300gr 4.20 3 parçali kamis 380tl
    Lineaffe Carborex Pasific Cast 2 uçlu biri 80-160 bir digeri ise 100-220 4.20 3 parcali kamiş 360tl

Benim bu kamışlar hakkındaki düşüncem ise şöyle furry caster yakışıklılıği olan bir kamış Gladstone ise erim ve 300 gr a kadar kurşun atmasi iyiyken makinanin yerleştirildigi yuva kelepceli ve bir sure sobra gevşediğini ve rahatsizlik verdigini okudum son olarak ise Carborex; 2 ayri uç destegi ile hem boğazda 220 gr lik ucu kullanarak gerektiginde yemlide 80-160gr lik ucu kullanabilmek beni cezbediyor ama mesafe erimi açısindan hic bir fikrim yok idk kullanan birinin yorumuna ihtiyacim var bunlarin hepsi 350 tl civari kamişlar yorumlarınizi bekliyorum:confused:

2. Can Kurtul

Can Kurtul Can

Favori Kamış:
    Lineaffe Pasific Cast Double Action Okuma vsystem 1.80 lrf Gforce 2.70 7-35 okuma vsystem 2.70 10-40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1.100 gr mırmır Lüferr
    Fikri olan yok mu?

3. azazzel

azazzel Öztan KÜÇÜK

Favori Kamış:
    Pathos open pro 90 - Surf Mill - TRex 425 - V System 2,40/2,70 te
    Favori Makine:
    Okuma RAW2 55/65- Shimano Exage 2500FC
    En İyi Avı:
    Sazan 9,8kg
    3 kamışıda işbaşında inceleme fırsatım oldu. Gladstone (anadolu yakası-çakalburnu) 250gr çalışan birini izledim, sıkıntı yoktu. abanarak atış yapıyordu sahibi, 3 porselende değişim olmuş başka bir sıkıntı yoktu. diğer ikisini kanlıcada 200gr atışlarını gözlemledim, pacific cast in atışları (her iki kamıştada Ryobi AP vardı) Fury den daha uzak kesinlikle, Fury Anadolu yakasına pek uygun sayılmaz bana göre, atıyormu evet atıyor ama mesafe 200tl lik salina 3 parça ile aynı mesafeler diyebilirim. Pacific cast i bayiide inceledim, ciddi porselen sorunu var. bütçe (Anadolu yakasındaysanız) aşağı yukarı aynı olması sebebiyle Trio Rex 3 parça öneririm, yok avrupa yakasındaysanız salina 3 parça (porselenleri sorunlu olsada gladstone-pacific cast kadar değil) işinizi hem çok rahat görür hemde tasarrufunuz olur.

4. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Öztan abim kısmen alan deneyi edinmiş ve bence en sağlıklı kanaatini sana sunmuş Can!ım...Bence sen bu seçenekler için de avlanma yöntemine en uygun olanını seçmelisin..Boğaz mı? beklemeli mi?İri dalgalı suda canlı yeme levrek mi?? Hangi gr ağırlıklar arasında çalışacaksın?Hangi kıyı av tekniğini daha çok kullanacaksın(beklemeli lüfer,150-200gr kurşun arkası sahte,boğazda çapari,tespit ettiğin noktalarda yemli rusrf vs vs) Ona göre Öztan abimin kanaatini değerlendirmelisin.Bu kadar sağlıklı inceleyen fazla olmaz bence çok şanslısın güzel kardeşim...Sevgiler,

5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Bi ilave deha kiii bence en önelisi... dikkatini çeken kamışların hepsi 3 parça... zaten en kaliteli en sağlıklı surf kamışlar parçalı olanlardır...

6. Can Kurtul

Can Kurtul Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1.100 gr mırmır Lüferr
    Ben özellikle pasific caste sıcak bakıyordum çünkü yazlari izmir ve balikesirde uzaga yengeçle kurtla yemliye kışlari ise hem kurşun arkasi rapala ve çinekop beklemeli avlar anadolu yakasindayim üskudarda avlaniyorum bu pasific castin tam olarak porselen sorunu nedir neyden bahsetmiştiniz? Yani ben hem yemlide keyif verecek kadar ucu esnek hemde ağir kurşunla kurşun arkasi rapala avi düşunüyordum o yüźden pasific cast 1 adim öndeydi benim için 2 uç seçeneği ile ama sizin bahsettiğiniź yüzük problemi kafami kariştirdi trio rex 3par. kamiş ise hassas degil gerektiğinde yemlide(hatta yazin ve kışin çapari veren dönemlerinde daha ćok ihtiyaç duyuyorum)kullanamayacak kadar sert ben bu yüzden pasific i 1 adim önde tutuyordum ama bana o porselen yüzük sıkıntisini biraz daha açarsaniz memnun olurum Öztan abi

7. azazzel

azazzel Öztan KÜÇÜK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sazan 9,8kg
    porselenleri cam gibi kırılgan birşey, artı porselenleri çerçeveleyen metal o kadar kalitesiz ve ince bir malzeme ki adeta teneke diyebilirim. mağazada görülmesi için rafta duran numune kamışın neredeyse porselenlerinin yarısı yok, dokunsan nerdeyse elinde kalacakmış gibi. müsait bir zamanınızda cengiz balıkçılıkta inceleyin derim, yazılı olarak anlatımla da bir yere kadar ifade edilebiliyor. sizinle aynı şekilde farklı yerlerde/amaçlarla kullanabilirim (örn: rapala-çapari-ve maltepe sahilde yemli av) diye büyük bir hevesle ilgilendim. ancak görünce iş çok değişti. ha "ben alır kullanmadan gereken modifikasyonu yaparım" derseniz, mesela komple yüzkleri kaliteli bir markayla değiştiririm gibi veya mevcut porselenleri çerçevelerine bir şekilde yapıştırırım gibi max 185gr la rapalada en uzak erimi sağlarsınız. 200gr atışınıda gördüm uzak atışta erimi Fury den iyidir. bu arada anadolu yakası malumunuzdur illa 200-220-230 zaman zamanda 250gr rapala işinde şart oluyor, bu durumda bu kamış için alt sınırda diyebiliriz. trio rex 3 parça evet sert ancak sehpaya makineye yakın bir yerden yaslayarak sorun aşılabiliyor. kısacası her işe tek kamış benim içinde önemliydi ama olmadı, sanırım her işin hakkını verebilecek tek bir kamış yok. bu pacific cast te her işi yarım ve/veya az yapabilecek düzeyde bir ekipman olur, bunu anladım. şimdi rapala için ayrı çapari için ayrı kamış kullanıyorum.

tunay bunu beğendi.
  8. azazzel

azazzel Öztan KÜÇÜK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sazan 9,8kg
    bu mesaj tekrarları benden kaynaklı değil, sistemde bir sorun var sanırım.