Merhabalar, Aşağıdaki seti tavsiye eder misiniz? TORINO SURF 420 CM PELICAN FİBER KAMIŞ 25,00 tl Boy (cm) : 420 cm Atarı (g) : 100 - 250 g Parça Sayısı : 4 Sap : Düz Kapalı Uzunluk (cm) : 115 cm OKUMA SEMPER SR 360 MAKİNE 33,00 tl 60'lık ortaboy makara, 4,4:1 devir oranı, 3 rulmanlı, metal makara, grafit yedek makara grafit gövde, arkadan kalama, ergonomik çevirme kolu, 385 gram ağırlık
Bu kamışı istanbul'da oturan birisi için pek tavsiye etmem. Zira, tahminimce bol bol çapari yapacak, izmarite bakacak, ağır kurşunla uzak atmayı deneyecektir. Fiber bu durumda can sıkıcı olur. Makineyide tavsiye etmem, çünkü devri düşük, kafa da küçük, bununla lüferden, palamuttan kaşık, sahte filan kaçırmak zor olur, yavaş kalır.
aslında benim aradığım 70-80 tl arası, boğazda sahteyle çinekop tutabilecek bir set. kamışın 4,00 mt altı olmaması lazım. 150-250 gr atarı olması lazım. Ama makine konusunda bir bilgim yok açıkçası. varsa tavsiyelerinizi beklerim.
Neden, altı olursa ne ziyanı olur? Atarı 80-150 olursa ne olur, ne farkeder? Neyi neden istediğinizi bilmek lazım. 4.20 kamışımız var. Atıyoruz, kullanıyoruz. Ama 3.90 da var, atıyoruz, kullanıyoruz. 3.90 olandan daha çok memnunum şahsen, mesafesi filan daha iyi. Ama benim memnun olacak olmam, seni tatmin edemeyebileceği gerçeğini değiştirmez elbette. Fakat. 4.20 gibi uzun bir kamışın ucunu 250 gr yükü o hızda taşıyacak kadar güçlü yapmak, para ister. Sadece uç parçası 80 TL'yi bulur. Bence senin isteklerini modifiye etmen lazım ki, o fiyata bir şeyler bulabilesin. Yada bütçeyi artırman lazım, 500 - 600 dolarlara çekmen lazım. Veya? Veyası şu. Gider bir tane Turnafresh 4.20 alırsın. 50 TL filandır. Ama akşama kadar atçekten sonra herhalde bir iki gün belini doğrultamaz olursun.
alacağın ölçülerde bir kamışla ve makina ile sahteyle at çek yapabilecekmisin sahte taş çatlasın 30-40 gr.sen 150-250 gr. atarlı kamış diyorsun.atacağın sahte ama kaşık ama rapala 3-5 metre önüne düşecek.bende sahte ile avlanıyorum benim tercihim 2,70 veya 3,00 m. kamışlar.iki kamışta var ikisinide kullanıyorum atarları 3 mt.olanın 50-80 gr.2.70in atarı 40-60 gr.makinada ufak ve daha hafif makina bakmalısın kendine.benim sahte attığım makinam 30'luk ufak ve hafif bir makina.senin verdiğin takımla sahte ile at çek yapacaksan kısacası adamı öldürürneyse genede karar senin.
ben de 3,90 lık turnafresh var zaten. geçen sene üsküdarda fenerin önünde çokça vakit geçirdim. oranın özelliklerini biliyorsanız niye bu özelliklerde bir kamış istediğimi de anlarsınız. Balık açıkta ve kanala inmek için de 140-150 gr atarlı bir kamış olması lazım. Ben de biraz tolerans koyup 250 atarlı olmasını istedim. Şu anda tek bir olta setim var ve kıyaslama yapmak için farklı makine-kamış seti olsun isterim.
tamam balık acıkta kanalda ama 30 gr.lık sahteyi 250 gr gibi uzağa atamazsınız.250 gr. nekadar atabillirsin diyelim 100 mt.ama sahteyi bu özellikte bir kamışla bunun yarısına bile yaklaşamazsın
galiba farklı şeylerden bahsediyoruz. sahte zaten o kadar ağır gelmez bile. ama yanına 150 gr kurşun koydun mu iş değişiyor.
ama sahtenin yanına kurşun veya her hangi bir ağırlık koyduğumuzda o sahtenin yüzmesi ve o kıvrak hareketleri değişir ve benim fikrimce fazla iş yapmaya bilir.ama neyse benden daha ustalarda buna cvp vermesini bekleyelim.
Değişiyor zaten. Öyle pek işte yapmıyor. Ama hiç değilde, sıfır değilde %20 performans verebiliyor. Fakat, başka bir çarede olmayınca, el mahkum kalıyor. Sadece işte kımıldayan, son sürat kaçan bir şey faydası oluyor, öyle bir şeye atlayacak balık denk gelirse, alıyorsunuz.
Aynı yerde bende ara sıra kaşık vs. denerim. 100 gr kurşun kullanırım genelde. Ama fark şu, benim kullandığım misina 0.12 dyneema. Rüzgar biraz fazlaca olursa, açığa varabilmek için biraz yüklenmek icap ediyor, o zamanda kopuyor. Şoklama filan lazım. Ama sizde, misinayı ince tutup benzer şekilde, gerekiyorsa şoklama yaparak, 150 yerine 115 gram kurşun atabilirsiniz pekala. Bu bel ağrısı vs. için daha etkili bir çözüm olur.
Bu arada avmarketinde aşağıdaki linkteki kamış var. Shimano olmasına rağmen surf kamışı için uygun fiyatta. Ama hiç detay verilmemiş. Bilgisi olan var mı? http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=10-BEPRJNQ4
Boğazda sahtelerle avlanmak için aslında! Akıntı çok olduğu için atarı iyi olmalı, kanala atmak için de uzun olmalı. Zaten bu tip bir kamış yemli dip takımları için de kullanılır.
Tamam 420 100 250 veya 150 250 65 lik kafa bi makine 030 yada 28 sarıp 040 ile tanpon yapıp gül gibi kullancan yok örgü yok o bu Fantazi işler ...
makine konusunu ikinci etapta düşünüyorum. Bu shimano kamışla ilgili bilgi lazım. Fiyatı uygun olunca şüpheye düşüyorum.
Avmarketinden kamış hakkında bilgi aldım. Kapalı uzunluk 135 cm ( araba bagajına sığmayabilir) Açık uzunluk 420 cm Atarı: 150-200 gr ağırlığı 705 gr (ki bu ağırlık boğazda sahte aç çek yaparken adamın kolunu kopartır. Ama shimano kamış için fiyatı iyi gibi duruyor. Hala kararsızım.