arkadashlar asansör takımı nasıl yapılır ve nasıl kullanılır nerde kullanılır kıyıdan kullanıcam .ben lüfer için düşünüyorum bu takımı yaban da duydum kullanıldııını herşeyi ile bana bilgi verirseniz chok sevinirim ve galiba bu takımı kıyıdan kullanmak için yüksek bi yerde olmamız gerekiyo bu konudada beni aydınlatırsanız chok sevinirim şimdiden teşekürler
Avlanacağınız meranın özelliklerine göre seçeceğiniz ağırlıktaki kurşunu, bedene takıp, olabildiğince ileri atacaksınız, zaten takım olmadığı için, her zaman attığınızdan daha ileri gidecektir. Kurşunu dibe oturtup boşluğunu aldıktan sonra, yemlediğiniz kösteğinizin diğer ucuna bir klips takıp, klipsi de gergin olan ana bedene takıp bırakacaksınız, o kendi kendine yavaş yavaş, kurşuna doğru yaklaşacaktır. Rastgele
Arkadaşın anlattığı gibi oluyor, bu takımda amaç kıyıdan denize canlı yem indirmek. Canlı yem dışında kullanmanın bir mantığı yoktur. Canlı yemler kıyıdan hızla fırlatılırsa iğneye takılı balık ölür hatta o hızla iğneden bile fırlayabilir. Bu yüzden asansör denilen yöntemle gergin misine üzerinde denize doğru kaydırılıyor. Yemin durmasını istediğiniz noktaya klipsten daha geniş bir fırdöndü takarsanız oraya kadar kayan yem daha aşağı gidemeyecektir. Lüfer için bu fırdöndüyü kurşundan 1 metre kadar yukarıya takmak yeterlidir. Oltalar çinekop takımlarındaki gibi ard arda 2 veya 3 iğnenin bağlanması ile yapılır. İzmarit, istavrit, kefal yavrusu, gümüş, sardalya, zargana gibi balıklar canlı yakalanıp üstteki iğne çene altına alttaki iğne karın deliğine takılarak denize gönderilirse uzun süre canlı kalırlar ve lüferin en sevdiği yem de canlı yemdir.
Zamanında çizdiğim bir anlatım var Hakan Beyin anlatımıyla birleştirirsek ufak farklılıklar gösteriyor (B1) e de büyük bir fırdöndü (F1) takıyorum ben yukarıdan kamışı öne-arkaya (1-2) sallarken kayan kösteğe taktığımız klipsli fırdöndü (F2) gelip F1 e takılsın yem iyice diplemesin diye bizim bunu uyguladığımız bölge düz ama derin ve akıntılı bir bölge , köstek boyu (B1) ve bedene takacağımız fırdöndünün kurşundan uzaklığı (B2) kıyının ne kadar açıyla derinleştiğiyle alakalı olarak değişebilir bu yüzden avlandığınız yeri iyi tanımanız lazım... Umarım açıklayıcı olmuştur. Rastgele
eski bir konu ama benim çok hoşuma gitti. Belki benim gibi ilk defa öğrenen kişierde olur. Canlandırıyorum konuyu ..
Kayan köstege ufak bir kurşun da taklamakta fayda var derim eger canlı yem takılırsa bu köstek hiç bir zaman en aşagıya kadar inmeyebilir.. üzerindeki canlı yem bir noktada asansörü durdurur.. yaprak yem takarsak nohut kadar yada daha ufak bir kıstırma kurşunu ..yemin yavaşça dibe inmesini saglar buda bir harekettir balıgın dikkatini çeker..