Merhabalar, yarın bir arkadaşımla beraber asartepe barajına gitmeyi planlıyoruz yakın tarihte bahsi geçen merada bulunan ya da mera hakkında detaylı bilgi verebilecek var ise şimdiden teşekkür ederim kendilerine... Turna için gidiyoruz, botumuz yok kıyıdan at çek yapacağız. Bu bilgiler dahilinde yardımcı olabilirseniz sevinirim... Merada detaylı yer belirtecekler var ise lütfen açıktan değil özel mesaj olarak bildirsinler yoksa; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21774 idk
Tamamen vakit kaybı, boşa gidilecek bir yol... Temiz hava alır piknik yaparız derseniz başarılar diliyorum...
Taha kardeşim, Fatih'e katılıyorum. O güzelim baraj piknikçiler ve torbacılar yüzünden bitmiş durumda. Baraj çevresi çöplük gibi. Kıyıdan at çek ile 25-30 cm'lik limit altı turnalar geliyor. Millet te "adam dutmuş gocaman balıh" diyip eve götürüyor. Size şimdiden bol şans. Saygılarımla. Not: Giderseniz lütfen ortamı temiz tutun.
Biz de yarın Çanıllı'ya gidelim diyoruz... Yol durumu nasıl? Honda Civic ile gideceğiz ve altı yere çok yakın . Balık tutmak pek önemli değil, öylesine gideceğiz zaten. Tabi tutarsak süper olur. Acaba turna için gümüş tutabilir miyiz Çanıllı'dan, gümüş var mı?
piknik için yer arıyorsanız gölbaşına gidin bence piknik alanları ve balık yakalacak yerler var pitbull at çekle turna yakalancak yer söylerim uyarsa kardeşim geçen gittigimde 90 cm üzeri turna tuttum turna az ama büyük geliyor sazan yönünden güçlü yer .
Hafta sonu hiç önermem ama hafta içi belki ben hafta içi gitmiştim o zaman bile kalabalıktı gittiğimde gölde turna tutabilen bir tek bendim 2 tane tuttum onlarda çok ufaktı ama kadife tutanlar vardı adamların boş oturduklarını görmedim... Kıyıda cok nadir ufak balık gordum onlarda sanırım turna yavrusu felandı ekmeğe gelmiyor... Yolda atderesi denen bir dere akıyor belki orada ufak balık vardır... Yem olarak solucan kullanırsanız kadife tutabilirsiniz... Yola gelince arabayı zorlayacak pek bir yol sıkıntınız olmaz yenikent üzerinden ayaş yoluna çıkacaksınız başbereketden sağa orta bereketden sola döneceksiniz biraz ilerledikten sonra yol biraz bozuluyor taşlık ancak öyle büyük bir problem yaratmaz önerim arabayla göle girmemeniz arabayı göle yakın bir yol kenarında bırakın kısa bir mesafe yürüyün.. Şimdiden iyi avlar, rast gelsin.
benim dedigim yerde fazla kişi yok ama hafta sonu bilemem erken giderseniz yaniniza kimse sokmazsiniz oltalarınızı 1.5m arayla atarsınız kenardada at çek yaparsınız valla benim gittigimde turnalar zipliyorlardi kadife derseniz solucana süper geliyor gittigimde bi abi kadife icin solucan kulaniyordu bıkmış kadifeden bana verdi 6 tane yakaladım 1 saatte limitüstü sazanda 5 kiloluk cikarmistik
Teşekkür ederim... Özelden avlağı yazabilirsen sevinirim. Belki diyeceğin yere gideriz... Valla kalabalık olacağından korkmuyor değilim ama dayım heveslendi yine turnaya . Her sene böyle heveslenir biz de boş döneriz bütün hevesi kaçar . Ben gezerim, boş bulduğum yere sallarım oltayı başka türlü olmaz yoksa... Yol dediğin gibiyse iyiymiş, teşekkür ederim.
Sonay'cım seni seviyorum. 90 cm'lik turnan ve 5 kiloluk sazanın iyimiş. Fotoğrafladın mı balıkları? Bir de kullandığın takım bilgilerini verebilirmisin abicim? Bizde ona göre takım yapalım.
Abi fakirim olta yapamadim dandik olta var 5 6 senelik makinali Sazanım bunu sadece yaylı hamur kalmadığı icin mısır taktığımızda yakaladık . Dip Yaylı Kulan Abi Ama İpli Alma Mısınalı Olsun İpli Dolaşıyor Çok civciv yemi un vanilya yumurta vs ile hamur orda en çok kulanıldığı için bu yem daha çok işe yaramakta abi. mısırda kulanın yaylının 2 kancasını mısır takın. Buda Turna sahte Balığın Kancası uzundu ondan balık kancada kaldı mısınaya gelse kopartırdı celik olmadığı için uzak atış yapmak için küçük sıkıştırmalı kurşun kulandık sahtemizde beyaz kuyruklu kırmızı kafa tek kancalı kıvrık kuyruk sahte idi .
Bilgiler için çok sağol abicim ama bunlardan değilde, 90 cm'lik turna ve 5 kg sazan fotolarından bahsediyorum. Burada ki sazan maksimum 2 kilo desek. turnada 50-55 cm. Ölçülerimizi verirken biraz daha dikkat edelim.
İkisi de küçük. Son 5-6 senemi o tahtalarda ve resmin yanında ayağı görünen bankta oturarak geçiren biri olarak hepsinin ölçüsü ezberimde ama istersen bu hafta gittiğimde hem tahtanın, hemde bankın ayağının fotosunu çeker cm'le özelden gönderirim. Bende senin yaşında merak saldım bu işe, küçükle, büyükle bu zamana kadar geldik 10 seneden fazla olmuş ve halen acemiyim. Amacım burada seni rencide etmekte değil, yanlış anlama lütfen ama gerçek ölçüler, gerçek boyutlarıyla paylaşalım avımızı. En iyi avımız kısmında 90 cm yazsa ne farkedecek 50 cm yazsa ne? Bak sana forumdan Şenol abinin 86 cm'lik bir turna tutmuştu linkini gönderiyorum. Sanırım yan yana 45 numara 5 tane terlik koyarsın. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49146 Kızma bana tamam mı?
o zaman terlikte sorun var 45 numara abe bende dğil nie kızıyım abi sohbet ediyoz canım sıkıldı evde duruok
Bugün gittim Çanıllı'ya... Turna oldukça fazla... Ben 1 tane tuttum, 30-40 cm arasıydı geri bıraktım. Zaten 40 üstü bile olsa geri bırakacaktım, başka balık gelmeyeceğini bildiğim için . 10 kişiydik, o balık kimseye yetmez . Botla açılanlar tuttu 4-5 tane.. Hatta birisi oğlunu çağırıyordu, çok balık var ama kürek çekecek adam yok diye . Saat 11'e kadar 4 turna tutmuş, 2 tanesini geri bırakmış. Sonra bir tane daha tuttu 30-40 cmlik ama sahteyi yuttuğu için geri bırakamadı. Kıyıdan yanımızdaki adam aldı 30-40 cmlik bir turna, onu da sepete attı. Artık nasıl sövdüysem adama kamışı kırıldı . Turnalar akşama doğru havada uçuşuyordu ama sahteye denk gelmediler . Kıyı yosunlu, en kötü tarafı bu. Gerçi bu dönemde bütün sulak alanların ortak sorunu bu yosunlar galiba.. Kurtboğazı Çanıllıdan beter. En sevindiğim yanı ise ne tırıvırı ne de ağ atan gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Herkes almış çeşit çeşit sahte yemler, sasiler, kaşıklar atçek yapıyordu. Canlı gümüş atanlar da akşama doğru geldi . Ayrıca sabah gidilince o kadar da kalabalık olmuyor. Akşama doğru sayı arttı.. Çoğunluk aileydi, ortam güzeldi. Baraja gelmeden hemen önceki köyün çeşmesi var meydanda, o suyun çayı güzel oluyor bilginize .
Görmediğin için sevinme belki seninde dikkatini çekmiştir orada çadır kuran bir kaç kişi görmüşsündür kıyıda botlarıda olmasına rağmen sadece oturan onlar oraya geceleri ağ atıp gündüz ağın başını bekliyorlar tekrar el ayak çekildiğinde ağlarını topluyorlar... 30 40cm üstü turna çanıllıda neden çıkmıyor sanıyorsun... Bunu bana aynı sitede oturduğum emekli bir abimiz var o söylemişti ilk başta adam kamp kuruyodur 7/24 balık tutacak değil ya demiştim ama öyle olmadığını anladım sende bir kaç defa daha gidince o adamları hep orada görürsün yine olta atmadan botlarıyla bekliyor olacaklar...
Onları görmedim ama dediğin olabilir. Böylelerine insan demeye utanıyorum yemin ederim. Neşet Ertaş ne güzel söylemiş; ''İnsan doğan yine insan ölseydi belki de dünyada hayvan kalmazdı''