Asartepe ve Çanıllı okuduğum kadarıyla 2 farklı gölet fakat google earth tan baktığımda o bölgede sadece 1 gölet görebiliyorum. Bu göletlerle ilgili yer-konum bilgisi verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.
ayaşa doğru ğiderken başbereket köyü levhasını göreceksin saga dön asvalt yolu takip et seni göletin yanına çıkartır.yarım saatte gidersin.
Cevap için teşekkür ederim fakat aşağıda görüldüğü gibi birçok yerde farklı yerler olarak bahsediliyor.
ilk resimdeki çanıllının üstündeki gölet(Bayat göleti) asıl senin gidecegin yer alt resimdeki yer.herkesin gittiği yer orası oldugundan ve çanıllıya yakın oldugundan 'Çanıllıya gidiyoruz' denmesinden kaynaklanıyor.Alttaki resimdeki yer 'Asartepe barajı' asıl gideceğin yer.ilk resimdeki yerde balık yok bildigim kadarıyla... Rastgele
arkadaslar bu golun yasam alanı balık asılaması ıcın musaıtmı?su an (ızınlı olarak )yayın balıgı asılama calısmalarım devam edıyor.bu gol nasıl?
yayın balığını nerden buluyorsunuzda aşılıyordunuz merak ettim hep bir hevesim vardı çok ufak yayın balıkları bulup akvaryumda beslemek eğer bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim en azından bilgi olarak
su an kazan yakınlarında bır golette yetıstırılıyor.yeterlı olgunluga erıstıklerınde paslasarak sıze yardımcı olabılecegımı sanıyorum.ama kesınlıkle yayın bır akvaryum balıgı degıldır.
biliyorum tabiki de akvaryum balığı değil ama daha önce nehirlerden tuttuğum vahşi balıkları akvaryumda besledim çok hoş olmuştu şimdi aklımda 2 balık var biri persh (amerikan levreği ) biri yayın büyükçe bir akvaryumum var bu balıklardan birini bulursam tekrar kuracağım gerçi iki defa 40 cm boyunda yayın yakaladım ama suya geri iade etmiştim daha ufak 20 cm civarı bulursam tam süper olur yardımcı olursanız size de minnettar kalırım