Kasımda askere gitmek için tecilimi bozdurdum. Şubedeki görevli bana 1 ile 30 eylül tarihleri arasında şubeye gelmem gerektiğini söyledi, aksi halde bakaya kalacağımı söyledi. Sorum: Çağrılma nedenim nedir? Anadandoğma soyarak kontrol falanmı olacak yoksa başka birşeymi? Bendeki kağıtta 'sevk tarihi: 1-30 eylül' yazıyor.
İzzet anladığım kadarıyla senin celbinde gidecekler için eylül ayı içerisinde gerekli evrakların doldurulup işlemlerin tamamlanması için yeniden gitmen gerekecek... Bağlı olduğun askerlik şubesine gidersin dedikleri gibi seni yönlendirirler ne yapacağına dair... sağlık kontrolün henüz olmadıysa bunuda aradan çıkartırlar seni bir sağlık ocağına veya hastaneye yönlendirip... Merak etme anadan doğma kontrol etmezler
Gitmeden önce son muayene, başvuru evrakları falan oluyor, muhtemelen onun için çağırmışlardır. Askerlik şubesinde öyle soyma falan olmuyor, en azından Ankara'daki askerlik şubesinde bir aile hekimi var boyunu, kilonu ölçüyor, rahatsızlığın varmı soruyor, varsa dövme, façaya bakıyor, formunu doldurup gönderiyor. Bahsettiğin soyma işlemleri birliğine ilk teslim olduğun gün olacak.
soyma işleminide şubede yapıyolar ama o tarihler arasında 1-2 gün toplanır farklı birimlerden .. o günler dışında sağlık raporu için hastaneye yollarlar... askerlik başladığı zaman aman soyacaklarmı aman bakacaklarmı diye takma kafana. artık sen devletin malısın şaka bi yana çamaşırın olur hep üstünde .. boyuna posuna kilona vs..vs. ilk teslim olduğun zamanda revirde aşı maşı . sonra soyarlar yine alt çamaşırın olur. dövme varmı faça kesik mesik. yada raporlarda gözden kaçan hastalık belirtisi varmı son kez bakarlar. sonra eline bi çanta verip kuruğa girersin. fabrika bandında gibi ilerlersin bi yerden pijama . kamuflaj. bot. spor eşofmanlarlar çoraplar temizlik malzemesi diş fırçası ala ala ilerlersin. neoluyo demeden hop yatak kuyruğu çarşaf dolap. dağıtır asker. sonra daha kıdemlisi gelir yok yanlış olmuş bidaha dağıtır. 10 dakka üstünü giyin der. yemekten önce içtima.yemek biter içtima. gel içtima git içtima. bi bakmışın yatakdasın . hayatında ilk kez kafanı yastığa koyduğun gibi 300 kişilik koğuşta at koştursalar bile 1 saniyede derin uykuya dalacaksın. bu arada kardeşim benim acemilik hatay serinyol..insanınız çok güzel.havanız çok sıcak ..
Merhaba, Sen bir adim at gerisi kolaydir, Soyma olayi eskilerde kaldi ama ne kadarda soysalar etek trasina falan bakmazlar, Tekrar soyluyorum sen bir adim at gerisi corap sokugu gibi gelir stres yapacakda birsey yok askerlik ozellikle ilk 3-4 aydan sonra zevklidir, Simdiden hayirli tezkereler.
soyma derken git muhane olucaksın evrak felan doldurucaksın , sonra sülüsün gelcek askere gidiceksin . gec kalma sonra kacak olursun 2 sene askerlık fazla yaparsın askeri mahkemeye cıkarsın , felan filan yanı kardesim , askerlik işlri sakaya gelmez aksatma yoksa onlar senı unutmaz
zaman zaman toplama yaparlar. kesin askerlikle ilgli bir yasa cikacaktir. kacabilirsen kac. yok kacmam ben ugrasamam diyorsan git. bu aralar cok asker kacagi ariyorlar