assonun artık kalitesini düşürdü diye yorumlar okudum başka sitelerde size sormak istediğim bi husus var bende ryobi ecusima 8000 vi makine var denizde bekelemeli avlarda kullancam fakat bu misinayı mı sarayım ya da sağlam misina tavisyeniz neler olur?
effe latex süper soft üstüne misina tanımam makinanda harika aynı makina bendede var hayırlı olsun güle güle kullan...
Elin ağzı torba değil ki büzesin, ben dahil herkes bir şeyler söylüyor. Bu tür haberlerin çoğu o anki piyasa durumuna göre oluşan haberler. Rekabet mi desem, başka bir şey mi bilemiyeceğim ancak, malzeme konusunda öncelikli kriterim: Made in Çayna olmasın. Fakat onlar da uyanmış artık PERECE diyorlar ki kimse köfteyi çakmasın.
sağolasın abi daha kullanmak nasip olmadı bakalım şu sınavlar geçsin deniycem misina tavsiyesi de izmirde satan bi yer var yarın bi konuşurum teşekkürler
TRABUCCO SPECIAL CASTING kırmızı renkli misina, biraz serttir; zamanla az gam yapabilir.Kullanmaya baglı olarak. TRABUCCO SUPER SOFT sarı renkli misina oldukca yumusak ve esnek yapısı var. Her ikisininde dugum mukavemeti oldukca yuksek.Koparmak mumkun degil. Beim tavsiyem budur.Tevfik.
Nuri agabeyden yine zekice yazilmis ilk mesajEpey hosuma gitti guzel agabeyim, cok yasa...Saygilarimla..
Ryobi makina harika bi makina gule gule kullan bende de 6000 i var cok memnunum berkleyin örgu misinalarina bi bak fiyatlari yuksek ama asiri saglamlar hem ince hem saglam olsun diyorsan berkley
asso sakın alma zamanla aşırı derecede düğüm yapıyor birde mikrometrik ölçüleri gerçek ölçülerde değil,mesela 0,26mm 0,29mm küsür çıkıyor,beden için kullanabilirsin...en iyisi 1000metrelik bobinlerde ucuz misinalardan al kullan,deforme olduğunda yenisiyle değiştirirsin...hedef balığına göre değişir ama 1000 metrelik bobin 0,22 misinayla kaşıkla lüfer ve beden köstekte kiloluk kefaller yakalanıyor koptuğunu görmedim hemde çekeri 3,5 kg fiyatıda 5-10 lira arasında değişiyor...ağır kurşun atmak istersende mesela 0,30 misinadan kamışın makinadan çıkan yer ile en ucu arasındaki boyundan yaklaşık 20cm makineye sarıp shock ladder gibi kullanabilirsin yine aynı kombinasyonla....taş balıklarında ise mesela karagöz yada eşkinada daha güçlü misinalar kullanman yararına olur özellikle karagözde,gerçi ben 0,25 kullanıyorum karagöz avlarında makinede,karagöz yakaladığımda makineden gelen misinanın koptuğunada şahit olmadım genelde beden olarak kullanılan misinayı kopartıyor,yanında kepçede varsa hiç sorun olmaz 0,25 ile orkinos yakaladıklarını duymuştumbobin 0,30u lüferde rahatlıkla kullanabilirsin yada 0,35 istediğin gibi değiştire değiştire kullanırsın hem paranda ziyan olmaz rastgelsin
yorum için sağol abi evde bobin misinalarım vardı 30 luk onlardan sarıyım en iyisi diğer türlü işin içinden çıkılmıyor hangi marka model alıyosun beklentilerini karşılamıyor o kadar para verdim diyosun pelican bobinler vardı evde 0.30 luk captain bobin var bakalım deneyip görecez
Asso double olarak 0.22 sini kullandım. yumuşak ve kaliteli gibi görünüyor ancak fena halde gam yaptı. makaranın şeklini alıp helezon şeklinde boşalıyordu. çabuk deforme olduğundan attım.
ASSO Makinada kulanılabilecek misina pek değildir çabuk gam yapıyor,deforme oluyor.SAMM EUPHRATES marka misinayı öneririm sağlam vede dayanıklıdır.
pelikanda iyi değil önermem,o da düğüm yapıyor ne yazıkkitest edildi çekeri biraz kuvvetli diye bende almıştım ama makine için berbat
Asso inanılmaz kuvvetli ama denildiği gibi çok gam yapıyor çok küfür ettiriyor.ama mesela misina dibe takıldı gelmiyor 0.30 misinayı omuzuna alıp ters yöne doğru yürümeye başlıyorsun suyun dibinden adam boyu ağaç kütüğünü çekip çıkartıyor.Balık kaçırmaz ama zahmet çıkartır.
ben de makineye sarmak için 0.40 almıştım daha sarmadım paketinde duruyor ama gam olayı makine de olmuyor işte ne yapıcam karar veremedim bi türlü trabucco süper soft alsam mı diyorum açıkcası karar veremedim bir türlü gam problemi olmayan makine için misina önerisi lazım