selam arkadaslar... ASSO ultra low stretch fluorocarbon coated (kaplama fc) misinayi bir kaç ay evvel fuardan asso standindan almistim. seznou açmaya hazirlandigim bu gunlerde 0.18 olan bu misinayi muhtelif takimlarin kosteklerini hazirlamada kullandim. gerek halka pala ignelerde (palomar dugumu ile), gerek normal kisa ve uzun pala ignelerde ( klasik sistemle 5-8tur ) dugum mukavemeti ve dugum tutusu iyi sayilir. lakin bedene çektigim kostekler bedene yakin noktalarda gamlanmaya ve deforme olmaya basladi. bu urunu goren veya satin almayi dusunen arkadaslar bu onemli hususu goz onunde bulundurursa daha iyi bir seçim yapabilirler. konuda bahsi geçen misina beni hiç tatmin etmedi. bilgilerinize....
Sevgili Roy; Kaplama flurocarbonlarda benim de başıma gelen bir husustur.. Bedene bağlantı noktasındaki düğümü atarken ilk gerdirme anında biraz daha dikkat ediyorum.. Kösteği hazırladıktan sonra balığa gideceğim hafta bedene bağlıyorum.. Takımı kullandıktan sonra iğneleri alıp bir dahaki sefere tekrar sıfırdan takım bağlıyorum.. Asso markasına özel bir durum olduğunu sanmıyorum, Yapı itibariye FC kaplamalar özellikle bedenin kösteği tuttuğu noktada çabuk deforme olmaya elverişli gibi geliyor bana.. Ben kaplamada Lineaeffe Hikaru kullanıyorum.. En son 3 ay önce bağladığım birkaç tane mezgit takımında bir sıkıntı yoktu ama..
Bir kaç isimsiz markada basima gelmisti Deniz. Üstünde durmadimdi. Kaplama fc olarak bu problemle karsilasmadiklarim da oldu. Yakistiramadim assoya. Güvendigim daglara kar yagdi Notumu aldim sagol. Bulursam hikaruyu da alayim.
Roy 150 metre hikaru 6 TL. Sağlamlığı da gayet iyi, istavrit çaparisi hariç hemen hemen herşeyde kullanıyorum.. En belirgin özelliği 1 2 sene hiç kullanmasan bile çatlama yapmıyor.. Asso Double Strenght Monoflament misina da istavrit çaparilerinde vazgeçilmez bedenimdir.. Asso kalitesi için benim de yakıştıramadığım bir durum..
Bu yorumu görmeden, az önce bende bu asso fc 0.18 lik aldım. İstavrit çaparisinin bedeni için kullanıcaktım. sorun çıkartırmı acaba kullanmayayım mı?
Geri verme imkani varsa hiç açmayin. Köstekleri ne kadar itinali çatsaniz bile gamlaniyor deforme oluyor.
Ok abi geri alırsa veririm almazsada kalır çantamda artık napalım.. Peki bu çapari için FC olması çok fark yaratırmı abi bir fikrin varmı? bende 0.20 lik oskar invasilin var ondan yaptım geçen gün. herkez 10 ar 10 ar çekerken ben 3-5 tane çektim en fazla..
Istavrit için degmez bence. Takilir kopar falan filan, emege yazik. En baliksiz dönemde dahi ince takimla tavalik çikar istavrit için. 100lük paket hazir köstek daha hesapli olur hemde kalitesi fena olmuyor. Hadi illa fc kullanayim derseniz beden için çekeri saglam birsey olabilir.
evet abi 100lük köstek aldım bide beden için bu 0.18 fc yi aldım. 100mt si 10 lira çok parada değil ama işimi görmicekse hiç uğraşmayayım..
Ben denedim bu misina çapari için fena değil. yanlız çok ağır kurşun kullanmamak lazım. 30grm dan fazlasını abanınca patlıyor
Roy bey, Kötü dediğiniz misinanın 0,28 liğini spin takımıma sardım :S Ucuna pahalı sahteler bağlayıp atacaktım levreğe, muhtemel bir levrek saldırısında kopardı büyük ihtimal. Yol yakınken makaradan atıyım en iyisi. Yerine Okuma Sea Bass 0,28 lik düşünüyorum, özellikle levrek avında öneriyorlar. Sizce uygunmudur?
0.28in mukavemetini bilemiyorum lakin kaplama oldugu için çabucak deformasyona ugrar diye düsünüyorum. Okuma seabass için forumda olumsuz görüs bildiren arkadaslar olmustu. Ufak bir arastirma ile yorumlari okuyabilirsiniz. Ben kullanmadim. Su an spin takimimda 0.16 sufix %100 dyneema sarili. Birkaç avdir kullaniyorum oldukca memnunum. Hafizasiz ve atis esnasinda daha bir problemim olmadi.
Fluorocarbon Misinaların Özellikleri ve Kullanım Şekli Fiziki özellikleri : Fluorocarbon misinaların en belirgin özelliği su içindeyken %99'a yakın görünmez oluşudur. FC misinaların ışığı kırma indisi suyunkine çok yakın olduğu için, su içinde neredeyse görünmez bir hal almaktadır. Fluorocabon misinalar oldukça sert misinalardır, düğüm mukavemetleri ve çeker değerleri de eş kalınlıktaki monofilament misinalardan daha düşüktür. Fluorocarbon misinayı test etmek için misinayı ucunda ateşe tutarak yaktığınızda, naylon ya da monofilament misinalardaki gibi büzülme kıvrılma yapmadığını görürsünüz. Misinanın yana kısmı tıpkı kömür gibi kararır. İşte bu şekilde fluorocarbon misinanın gerçek olup olmadığını anlarsınız. Kullanım amacı: Fluorocarbon misinayı olta takımınızı hazırlamak yani, iğneye bağlayıp köstek yapmak, ya da köstekleri üzerine bağlayacağınız beden misinası yapmak için kullanabilirsiniz. Kesinlikle olta makinenize sarmak için tercih etmemeniz gerekmektedir. Sert olması sebebiyle, kolayca makaranızdan boşalabilir ve çekeri de düşük olduğu için normal misinalardan daha güçsüzdür. Olta takımı hazırlamak için kullandığınızda ise normal misinaya göre çok daha verimli avlara imza atacaksınızdır. Bu şekilde avlanan ve bu misinalar olmazsa olmazı olan pek çok usta balık avcısı bulunmaktadır. %100 Fluorocarbon ve Fluorocarbon Kaplı Misinalar : Fluorocarbon misinaların içinde kullanılan karbon oranı oranında görünmezlik kalitesi artmaktadır. Kaliteli bir fluorocarbon misinanın görünmezliği de fiyatı da yüksektir. Kaliteli üretim yapan üreticiler bunu misina üzerinde %100 Fluorocarbon olarak belirtmektedir. Bir de fluorocarbon malzeme ile kaplanmış monofilament misinalar vardır. Bu misinalar monofilament misinaların yüksek çeker değeri yanı sıra, dışındaki kaplama ile de daha az görünmezliği sunmayı hedeflemektedirler. İhtiyacınıza göre bu misinalar arasında seçim yapabilirsiniz. Anlatım alıntı olup bilgi amacıyla paylaştım....