Değerli doğa dostları, Assos limanda, Kendo d-stream 125 mm 24 color ile 28.06.2014 sabahı bir levrek aldım. Aynı noktadan yine sabah saatlerinde bir baracuda aldım (max rap 13 ile) Umarım resimleri aşağıda bulabirirsiniz. Her iki balıkta da aynı kamış, makine ve misine kullanılmıştır. Misine okuma seabass (22). Ancak benim burada paylaşmak istediğim husus biraz farklıdır. Şöyle ki: Spin avcılığa merakımdan dolayı Assos a gelmeden önce forumu taradım. Ancak yaptığım tarama neticesi edindiğim bilgilerden dolayı da çok umutsuzca olta attım. Bu umutsuzluk nedeniyle arabadan kepçeyi bile yanıma almadım. İşte kısmet... Bu kısmet hali nedeniyle bir iki deneyimimi spin avcılığına meraklı olabilecek insanlarla paylaşmak istedim. 1. Öncelikle bir çok forumdaki tüm bilgileri okuyun. 2. Vedat Abayoğlu' nun tüm videolarını izleyin, forum paylaşımlarını ve kitabını okuyun (yani Vedat Ağabeyden sonuna kadar faydalanın) 3. Sahte seçerken mutlaka üretici firmanın ilgili sahte hakkındaki bilgilerini inceleyin. Özellikle gece-gündüz saheteleri ile üretici firmaların verdiği bilgiler bizim kafamızdaki yargılardan farklı olabilmektedir. 4. Önceliği siz güvenliğiniz olduğunu unutmayın. Bu nedenle: a. Kayalık yerlerde gece vakti mutlaka ışık kullanın. b. Atışlarda parmaklarınızın zarar görmemesi için parmak koruyucu kullanın. c. İp misinaya geçmeden önce yeterli deneyime sahip olduğunuzdan emin olun. d. Eğer allerjik bir bünyeniz varsa, ip misinada bulunabilecek kimyasallara karşı allerjinizin olmadığından emin olun. 5. Kayalık bölgelerde daha kısa kamışlar kullanmaya çalışın. 6. Sualtı yapısını bilmediğiniz alanlarda daha ucuz, kaybı halinde üzülmeyeceğiniz sahteleri kullanınız. 7. Sahte seçiminde, hangi hızda çekerseniz çekin akisyonu değişmeyen (belki de en az değişen) sahte seçiminin önemli bir faktör olduğunu unutmayın. 8. Yemli takımlarınızda yakalamak istediğiniz balığa göre küçük iğne kullanmayınız. Küçük iğnelere, ileride çok büyüyebilecek balıkların takılabileceğini unutmayınız. 9. Amatör balıkçılığın sadece kar amacı taşınadığını ama yazılı ve yazısız kurallarının olduğunu unutmayınız. 10. EN ÖNEMLİSİ UMUDUNUZU KAYBETMEYİN VE DENEYİN. DENEYİMLENİN. Bugüne kadar, amatör balıkçılıkla ilgili bir şeyler öğrenmemde çok büyük emeği olan siz balık ve doğa dostlarına çok teşekkür ederim.
Spin disiplininde henüz toy olan birisi olarak; örnek azminiz, tavsiyeleriniz ve uyarılarınız için teşekkürler; balık için ise tebrikler... Yalnız, Kendo'nun piyasadaki tüm sahtelerini kullanmış olduğumu zannederken "Kendo d-stream 125 mm 24 color" şeklinde bahsettiğiniz sahteyi pek çıkaramadım. Daha ziyade Haryu'ya benziyor ve tahmin ediyorum ki o. Ama yine de ufak farklılığı olan bir sahte midir acaba diye söylemeden geçemedim.
Yeni Kendo'lar mı geliyor demek? Öyleyse çok iyi haber. Sea Bass Minnow, Haryu ve Killer Minnow'un 13-24 beyaz cıvırlarına tabii ki sahibim. Bilginiz ve tavsiyeniz teşekkürler Vedat Abi...