Değerli üyeler Kimi zaman bilinçli,kimi zaman tesadüfen oltalarımıza takılan bir balıktır Dülger(Peygamber) Aynı zamanda Jigging avındada yakalanabilmektedir. Ürkütücü görünüşüne rağmen,eti leziz,kendi mazlum,yakalandığında sanki ağlar gibi inleyen bir balıktır. Gerçek hayatta ise sinsi,acımasız,bir hamlede avını koca ağzıyla yakalayıp,yutuveren bir avcı balıktır. İlişikte hayli derinden yakaladığım bir dülgerin videosunu sunuyorum. Sevgi ve saygımla kalınız http://www.youtube.com/watch?v=ucILc57vLyY
Çok şık olduğunu düşündüğüm bir balık bu Dülger.. Peygamber balığıda deniyor ya acaba bir hikayesi falan varmıdır? Ama şekliyle büyüleyici bir balık olduğu kesin, Umarım bir gün bende layığıyla yakalayarak tadına bakabilirim Güzel avların daim olsun Vedat abi, Çok güzel bir balık ve avlak yine çok güzel ve dingin izlerken oralarda olmak istiyor insan.. Saygılar ve Sevgiler..
Vedat amcam yine harikasın, sayende hiç görmediğimiz balıkları görüyoruz. Ve senin açtığın her konuda yeni bir şey öğreniyorum. Bu yeni bilgi içinde çok teşekkür ederim.
Vedat Baba öncelikle ellerinden öper avını tebrik ederim.Yüzündeki gülücük içindeki heyecan hiç kaybolmasın..Sinarit,Mercan vs derken en sonunda dülgeride ekledin koleksiyonuna..41 kereler maşallah avların daim olsun umarım.Amaaaa..İşte burası önemli.!! Hiç eveleyip gevelemeden söylemek isterim ki avlarını aşırı derecede kıskanıyorum.Benim senin avlarını yapma şansım yok.Çünkü benim bulunduğum İzmir ve çevresinde bu kadar çok balık popülasyonu ve bolluğu yok,olanda gün geçtikçe azalmaktadır.Haliyle gerek senin gerek diğer arkadaşların fotolarını,videolarını izlerken içimdeki burukluk katlanarak artmaya devam ediyor.Keşke diyorum benim bölgemde de böyle balık olsa keşke bende böyle tutabilsem..Tek umudum bir gün tüm denizlerimizin eski balık dolu günlerine dönmesi.Ancak bunun imkansıza yakın olduğunu biliyorum.. Çok sevgili Ustam, Defalarca gidip en fazla bir iki balıkla,zaman ilerleyip boş dönüşlerin sayısı arttıkça umudumu ve denize olan aşkımı da kaybettiğimi söylemem gerek..Hatta içimde denize karşı büyük bir öfke var desem abartmış olmam.Boş dönüşlerin sayısı artmaya başladıkça en azından denizde olmanın keyfini çıkarmaya,maviliğin ve sessizliğin huzuruyla kendimi avutmaya çalıştım.Ama artık denizde olmakta keyif vermemeye başladı.30 yıla yakın balıkçılık geçmişimde elimden geldiğince kendimi geliştirmeye,yeni bilgiler edinmeye çalıştım.Bu bilgilerin dahi artık işe yaramadığı açık ve net olarak ortadadır.Özellikle son 3-5 sene içinde denize olan tutkumun ne kadar direnirsem direneyim eski günlerdeki gibi kuvvetli olmadığının çok iyi farkındayım.Son iki sezonda iki olta takımımı komple kamışlarıyla beraber kırdığımı itiraf edersem sanırım durumu daha net anlatmış olurum..Kaldı ki henüz bu sene takımları kurcalayıp bir kez dahi elime almadım..Almakta içimden gelmiyor.. İşte bu sitede senin ve diğer arkadaşların raporlarını görünce hem arkadaşların sevincine ortak oluyor hemde bir nebze olsun nefsimi köreltiyordum.Zaman ilerledikçe bundan da sıkılmaya başladım.Kimseyi kırmak istemiyorum,aksine her arkadaşımın-abimin avlarının katlanarak devamını dilerim.Ancak siteden ayrılmayı da ciddi anlamda düşünüyorum.. Her sene yeni umutlar besleyerek başladığım sezonları hayal kırıklığıyla kapatmaktan sıkıldım usandım..Söylemek istediğim odur ki,denizi ve balığı ne kadar seversem seveyim, hayatımın en büyük aşkı denizlerden çok yakında AYRILACAĞIM..En büyük üzüntüm bir zamanlar bütün sırlarımızı paylaştığımız,hayatımın en güzel en mutlu anılarına sahip 30 yıllık aşkımdan böyle buruk ayrılmak.. Bu yazıyı tüm samimiyetim,ustalığına tecrübene ve kişiliğine olan inancım sebebiyle yazdığımı bilmeni isterim.Yıllardır bizlere balık konusundaki bilgilerini tecrübelerini aktarmaktan büyük haz aldığını bildiğim için beni yanlış anlamayacağını umarım.Senin gibi bir üstadımı ustamı incitmek bunca yıllık balıkçılık felsefeme,dolayısıyla kendime ihanet demektir ki bu beni çok çok üzer..Bu güzel raporunu şahsi sorunumla meşgul edip konuyu çarpıttığım için özür diler,saygı ve sevgilerimle ellerinden öperim..Hoşçakal ustam...!!
Vedat amca Assos'un güzel manzarası ile birleşince çok güzel bir video olmuş. Ellerine sağlık, saygılar.
tebrikler vedat amca. dulger veya peygamber baliginin hikayesi çok ilginçtir. fransizca charpentier (marangoz) denir. hz Isa'nin meslegi marangozluktu. ismini buradan alir. istisnasiz her dulgerin uzerinde bulunan siyah nokta hz Isa'nin parmak izini temsil eder. inanisa gore o donem çok hirçin ve balikcilarin ugursuzluguna inandigi bu balik, Isa peygamberin baligin kulagina fisildadigi kelimeler sayesinde uysallasir ve dokundugu balik bir iken bin olup açliktan kirilmak uzere olan halka gida olur. baligin sudan çiktiktan sonra son derece uysal, hareketsiz olusu ve su içinde olmadiginda dahi 2 saate yakin canli kalmasina bu olayin sebep olduguna inanilir.
Vay canına çok ilginç bir hikayesi varmış, bu değerli bilgiler için çok teşekkürler Dünya kardeş mrsparkle
Sevgili Levent Yazdıkların beni etkilemiştir. Ancak uzun senelerdir internet ortamında ortaya koyduğum mücadelemde,kendimin tekrar doğru yolda olduğumunda bir göstergesidir. Nasılmı; Bilindiği gibi,üstüme vazife olmamasına rağmen,takriben 10 senedir forumlarda balık ve avı konularında yazarken,israrla gözettiğim husus,içlerdeki bu hobinin yerleşik olabilmesini teminen,bu keyfi pekiştirmek,hayat devrelerinde ve özellikle ileri yaşlarda hayata daha bağlı olmanın,sevmenin önemli bir yolu olduğunu israrla vurgulamışımdır. Hal böyleyken,örneği daha birkaç gün evvelinde görüldüğü üzere,bazı kardeşlerimce yanlış anlaşılıp,üstelik suçlanmış olduğumda bir gerçektir. Dün gece geç saatlere kadar Nasuhi Albulak ve Orhan Babamızla masa etrafında oturup,yeyip içerkende,keyfli ve çok önemli sohbetlerde bulunduk. Konu elbette balık ve sizlerdiniz. Biizi bir görmeliydiniz.Hayatın omuzlarımıza çökmüş yıpratıcı etkisinden, nasıl olupta,halen bu hobimiz sayesinde sıyrılabildiğimizin canlı şahitleri olurdunuz. Biz arada fikir ayrılığına onunla kerelerce düştük. O balıkcılğı şöyle, ben ise böyle anlatsakta nihai nokta müşterektir. Ben çılgın bir ihtiyar olabilirim. Ama sanıldığı gibi bende kibirin,burnu büyüklüğün zerresi yoktur. İleri yaşlarda bile,hep kendimi örnek göstererek,vakti geçmiş bir ihtiyarın bile bu aşk sayesinde nasıl olupta,senelerinin erken zamanlardaki hali içinde halen bulunabilip,küçük bir balıkta bile mutluluktan,heyecandan kahkahalar attığının göstergesidir bu. Hep vurguladığım diğer ve daha önemli huusus ise,denizler ve içsulardaki tahribata hep kafa yorup,üstelik felaket edebiyatlarından dem vurmak yerine,halende sucul kaynaklarımızın,israr,azim,bilgi ve teçhizatla donanılarak pek güzel neticeler vermeye gebe olduğunu sizlere yapageldiğim avlarımla göstermektir. Çabalarım,asla kendimi,bazılarınca sanıldığı gibi,göstermek yada ispat etme çabaları değildir. Biz bunları çoktaaan aştık. İşte çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğun huususları, Yani; Balığa gidip boş döndükce balıktanda,balıkcılıktanda iyice soğuyup,üstelik bu üzüntüyle takım taklavatı bozup vazgeçme aşamasına gelmeyi önlemeye,mani olmaya çabaladıkk. Diyelimki birçok kişi senin gibi hissetti ve yaptı. Ortada ne forum kalır,ne ben nede üyeler kalırız.Sucul kaynaklarımız için ciddi üzülen ve çare arayan kişilerde olmaz ve maalesef ortalık yamyamlara,talancılara kalıverir. Bu bakımdan kimse ne olur artık beni tam anlamadan menfi olarak bana çatmasın. Biz göçüp gittikten sonra bir daha Orhanıda benide zor bulursunuz. Sevgimle kalınız
Tebrik ederim çok güzel bir Dülger. Üst yüzgeçleri ne kadar muhteşem, desenleri de öyle. Yakalamayı arzu ettiğim balıklardan. Tekneye çıkınca ne kadar da teslimiyetçi, hiç tepkisiz, çırpınma yok öylece duruyor. Güzel videolarının devamını dilerim, rastgelsin...
Sevgili Vedat ağabey, Hiç yakalamadığım fakat görünüşüyle hep beni cezbetmiş dülger(peygamber) balığı avınız için tebrikler. Sunumunuz için de ayrıca teşekkür ederim. Bu balığın tehlikeli herhangi bir yeri var mıdır?(Diken, zehir vs) Bir gün karşılaşırsam bilmek isterim. Ayrıca pişirilmesi için(ızgara, tava) tavsiyeniz ne olur? Keyifli ve öğretici av sunumlarınızın devamı dileklerimle. Sevgi, saygı ve selamlarımla...
Galiz ithamlarda bulunan üye, çirkin mesajı nedeni ile siteden süresiz olarak uzaklaştırılmıştır. Hiçbir sorunun bulunmadığı bir konuda böyle bir mesaj yazarak huzursuzluk çıkarmaya çalışmak, bu kişinin art niyetli ve birilerinin maşası olduğunun açık göstergesidir. Böyle anlamsız bir huzursuzluğa gerek olmadığından, kendisi uzaklaştırılmıştır. Bilginize.
Arkadaşın sorununu anladım desem yalan olur, amaç Vedat abiye değer verdiğini ispatsa bunu bunca insana yersiz ve asılsız iddialarda bulunmadan da yapabilir, yok amaç bağcıyı dövmekse bunu da yine açık ve mertçe kime ne diyeceği var ise ortaya koyarak yapabilir, birilerini kendine paravan yaparak bu işler olmaz. Zannederim böyle bir duruma Vedat abi de izin vermez.
Bu açık ve galiz ithamların ne olduğunu okumadım.Sanırım silindi. Ricam bunların ne olduğunu bana bildirmenşizdirki cevap verebileyim.
Sevgili Nuri Az evvel bu mesajını cevapladımdı.Ancak sonradan aklıma takıldı ve konuyu,verilen cevapları inceledim. Galiz ithamların ne olduğunu inanki anlamadım.Herhalde editlenen bazı teatiler olmuş. Ancak maalesef son zamanlarda beni bazı polemiklerin içine düşmeme sebep olanlardan birisi olarak seni görmekteyim. Üstelik bir laf atıp sonra sessizliğede bürünüp,ayrıca ortalık durulunca işte bu mesajında tekrar görüldüğü gibi olayı alevlendirmek adına tekrar körük tutabiliyorsun. Bunlar sana yakışan davranışlar değildir Nuri. Ayrıca bak ne oldu balıkcılığı,etik anlayışları tecrübesi henüz tam yerleşmemiş bazı üyeleriki,onlarla diyoloğumuz gayet iyiydi ,bana sorup öğrenmekteydiler,keyfle cevaplayıp faydalı olabildiğime inanmaktaydım,bana karşı suçlamalarda bulunmalarınada sebep oldun. Bunları yapma Nuri. Bu durum senin var olan müspet imajını nezdimdede forumdada eksiltir. Sevgiler
Boş ver üstadım. seni herkes tanıyor , biliyor , seviyor. Kem söz sahibinindir. Konu uzamasın diye silinmiş olmalı. Bende okuyamadım . Kalp deniz ise , dilde onun kıyısıdır , denizde ne varsa kıyıya vurur ( Mevlana) Saygılar..