Assos Son Durum

Konu, 'Bölgeler' kısmında pride75 tarafından paylaşıldı.

1. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Merhabalar,

Hatırlarsanız bu hafta sonu Assos semalarına doğru yola çıktık. Hafta sonu neler yaşadık durumdan haberdar etmek istedim.

Cuma günü yola çıkarak, sabaha karşı 3 civarı Kadırga koyuna vardık. Varır varmaz, oltaları hazırlayıp (klasik dip oltası ve kıbrıs sarması) suya salaldık. Sabah 6 civarına kadar tık etmedi:) Toparlanıp çıkacağımız tekneci ile buluşmak üzere Assos'a doğru yola çıktık. Vardığımızda Denizin bozduğunu, ve çıkamayacağımızı anladık. O sırada bir balıkçı teknesi kıyıya yanaştı ve hayatımda gördüğüm en büyük Fener balığını yakalamıştı. Tam 17 kiloluk bir canavar... Ağzı o kadar büyüktü ki resmen bir insanı yutabilir... Ben 100 lira teklif ettim ama satmadılar... Ne yazıkki satın alamadık... Tekne ile çıkamayacağımızı anlayınca mamun almaya Küçükkuyu'ya gittik. Mamun aldık ve koyları başladık taramaya.. Burası güzel şurası az dalgalı derken mamunlarda bir işe yaramadı ve sonuç sıfır... Tekrar Küçükkuyu'ya geri döndük ve en garanti yöntem ile tam 5 kilo balık sahibi oldum:) 2,5 Kg Çipura, 1,2 Kg Uskumru, 1 adet ispendek, 1 adet Mırmır ve 1 adet Kefal... Nasıl yakaladık diye sorar iseniz tabiki kredi kartı ile:):):):)

Şaka bir yana inanılmaz Lüfer çıkıyor. Liman içinde hala deli gibi Lüfer yakalıyorlar. Ben denemesini bile yapmadım çünkü hiç sevmediğim ve hatta tamamen akrşı olduğum ÇARPMA yöntemini kullanıyorlar. Bence hiç bir zevkli olmayan tamamen ticari ve karın doyurma amaçlı ilkel bir yöntem. Hem o manzarayı görmemek adına hem de sinirlerimizin bozulamamadı için balıkları satın alarak geri döndük. Bilginiz olması açısından 5.Kg'dan fazla geldiler ve 60 Lira verdim. Balıkların her biri 850 gr ve Doğal yatak Çipura....

Cumartesi günü geri döndük ama her hafta sonu olduğu gibi bu seferde havamızı aldık... Biz açıkçası büyük balık denemeleri yapıyoruz. Yanlış anlamayın ukalalık olarakta görmeyin lütfen ama belli bir zaman sonra ister istemez büyük balık peşinde koşuyor; ufak balıklar olursa olur olmaz ise olmaz mantığı ile hareket ediyorsunuz.

Bir sonraki hafta Saros denemesi yapmayı planlıyorum:)

hepinize iyi haftalar dilerim,

Onur

Son düzenleme: 17 Mart 2008
  2. Aramis

Aramis

Hoşgeldin Onur geçmiş olsun :)

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Sağlık Olsun Onur

4. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Bora, ben kafaya koydum fiber tekne alıyorum:) Daha doğrusu 2 kişi almaya karar verdik. 10HP veya 15HP bakmaya başladım bile...Artık bize avlakları gösterirsin...:)

Tarkancım, konuştuğumuz gibi organizasyona devam:)

5. Aramis

Aramis

Sen al avlak işi kolay Sn Müdürüm Ahmet Abanoz benden daha iyi biliyor:D Bu arada babam nasıl??:D :D

6. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Onur.
    Şişme Bot olsa bir nebze ama Tekne olayı için
    Bence 2 defa düşün derim.

* Nerede Park edeceksin?
    * Gideceğin yere nasıl götüreceksin?

7. Aramis

Aramis

Bunlarda bu aşk olduktan sonra İstanbuldan Assos'a tekneyle gelirler :D

8. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Ya hesabı yaptım, her seferinde 100-200 lira bayılıyoruz... Ayda 2 kere gidiyoruz.. demekki ben 2000 Liraya bir tekne bulursam çok kısa sürede amorti eder:) Hem Kadırga koyu'na çekeriz orada Erdal abi yardımcı olacağını söyeldi..:)

Bora çok yaşa ya.. benim Bodrum,'da devremülk var. Zamanı gelince nasıl gideriz diye düşünüyorduk... 10 hp ile 3 günde varırız.. yanımıza su ve benzin alsak yeter dedik sende tam üstüne yazdın:D :D :D

9. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    dostum büyük balık konusunda sana katılıyorum. Hedefi büyük tutmak lazım.küçük balık her zaman var. ancak büyük balık tutmak ona hazırlanmak, konsantre olmak ve en önemlisi sabılı olmak gerekiyor.İnsan gece yattığında bile o büyüğün hayaliyle nasıl uyuyor. Ben son bir kaç yıldır devamlı olarak hazırlanıyorum. amerikadan kanadadan özel takımlar getirdim.bakalım ne zaman rüyalarımız gerçek olacak. Herkese bol şanslar.

10. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Evet kesinlikle katılıyorum:) Bir çok avdan elim boş döndüm. İstanbul'da durum farklı yemek için tutuyoruz ama buradan çıktıktan sonra hayal hep aynı büyük bir canavar:)