Assosu bıraktık birde Sivriceyi yokladık

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Malum denizlerimizde bu günlerde innılmaz bir balık kıtlığı var.Durum neredeyse Türkiyenin tüm denizleri için geçerli.

Tek istisna Saroz suları.Halende balık var halende trofe yakalayanda var.

Alternatif balık avları keyflerini yakalamış olanlar için durum pek farketmemekte.Örneğin Muharrem kardeşim Cmt'si günü sadece birkaç saatliğine atçek yapmak üzere,taa İstanbullardan kalkıp, gelip Kasna avlamış bu arada benide aramıştır.

Neticede 3 saatlik süre sonunda 40'adedin üzerinde,yarısı 1 kg ve üstü kasnaları,hem su altı ve hemde su üstü popperlerla yakaladığı ve tümünü ihtimamla geri saldığını bende balıktayken arayıp söylemiştir.

Bu bir keyftir,hemde denizlerin bu ara veremediği kadar.

Sabahın köründe iki partnerimle açıldık.Küçük rapalalarla yol boyu kıyı yollu seyredip Melanur varmı baktık.

Son günlerde hiç balık vermediği belli olan Sivrice sularına yöneldik.Eski meralarımı yokladık.

Son günlerde Torik dolaştığı söylenmişti.Tesadüfen geleydi salacaktık ve sizlerede gösterecektik.Hedefte iri Barracudalar vardı.

Zira ihtimamla takipte ediliyor,cezasıda ağırbu ara ,Torik Balığı avı tamamıyle yasak.Amatörünede ,profesyonelinede.

Satılmasıda takip edilmekte.Tesadüfen satın alsanız arabanızda yakalatsanız bu bile suç ceza ödersiniz.

Evvelki konularımda yasak balık avı konusuna değinmiştim.

Ne yazıkki forumlarda iki balık kadar ilgi görmedi.Duyarsız bir millet olduğumuzun en büyük göstergesidir b u.

Nitekim birkaç sene önce Haziran ortalarına kadar 1,5 ay deneme amaçlı serbest bırakılan 6 mil ötesi avlar,bu sene itibariyle tamamen serbest bırakılmıştır.

Elbette çoğunuzun yazmama rağmen haberiniz bile yoktur.

Bu ne demektir bilirmisiniz.Açık sulardan,sularımıza göçen balıkların,yerinde imhası demektir.

Bakınız büyük gırgırların elektronik alet gücü dünyadaki emsal teknelerde bile yoktur ve bizimkiler bunu içsularda kullanmaktadırlar.

Nitekim oralardan sularımıza göçen iri uskumrudan eser kalmamıştır.Kolyoz iri istavrittedede önemli azalma gözlenmektedir.

Ayrıca adamlar 6 milmi yoksa daha yakın sulardamı avlanmaktadırlar kontrol yeterli değilki bilinsin.

Nitekim bu gırgırlardan biirisi geçen hafta,zaten kendilerinin yüzünden balıksız kalındığına inanan Babakale limanı balıkcılarının bağladığı yere yasağa rağmen tuttukları kasalarca kolyozu indirmeye kalkmış ve arbede çıkmıştır Köylüler lince kalkmışlardır gırgırı.Jandarmanın müdahalesiolayı yatıştırmıştır.

Benzer hadiseleri sıkca göreceğiz zira bıçak kemiğe dayanmıştır.

Buralara gelen kardeşlerimi beni bulurlarsa hiçbir karşılık beklemeden balığa çıkarmaya devam ediyorum.

Bazılarına rastlıyorum tek balık iki balık ya tutmuşlar kiraladıkları teknelerden yada hiç tutamadan belki beş on hanosla geri dönmüşler.

Ne yapıp edip nevalemizi çıkartmaktayız.Nitekim hassas takımlarımızla bu kerede balıksız kalmadan geri döndük.

Hem artık açlıktan neredeyse halsiz kalan Martımız Osmanı iyice doyurduk.

Ama öylesine açtıki elden yedirirken parmağımı kan oturtacak kadar ısırıverdi.

Bizimle taa Assos sularına kadar geldi.

Ama Eşmece burnundaki kayalıklarda yuvaları olan bir cift martınında hışmına uğradı geri döndü.

İlişikte bazı kareleri sunuyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

Muhteşem üçlü

Parmağı kaptırdık beslemeyi Efeye bıraktım.

Buda nevalemiz

2. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    vedat abicim
    döktürmüşsünüz yine
    sinarit için incir zamanı bol olur derler.
    yakındır demek ki sizden sinarit raporları gelecekitir kısa zamanda.
    ama bu karagözler de hiç fena değil.çok başarılı bir av gerçekleştirmişsiniz.
    bakalım ben bu sinarit denen balıkla ne zaman karşılaşacağım.
    geçen gün gittim balık tezgahındaki sinariti sevdim.galiba deliriyorum:)
    jig takımı var sırtı takımı var vs. balık yok.
    şu forumda başkalarıda tutsa aynen sevineceğim ama kimse tutamıyor.
    herkese rast gelsin.

3. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Vedat abi raporunu okudum resimlere bakmama gerek kalmadı yazın bana gerçekten yetti.İçindeki o büyük hüznü inan bende hissettim.Bu balıklandırma ile ilgili hala çalışıyorum keşke elimden daha fazlası gelebilse .Yetkili mercilere mailler attım henüz kesin bir dönüş alamadık.Bu işin peşini bırakma demiştin bırakmıyorum emin olabilirsin.Senki ömrünün en güzel yıllarını bu uğur için harcamışsın bizler üçbeş mail telefon açmışız zor gelmemeli.Teşekkürler usta

4. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Dört tarafı kara olan Ankaradan hüznünüzü ve acınızı paylaşıyorum. Nasıl bir toplum olduk nasıl bir insanımız var? Tatlısularımızı bitirdikde koca denizleri bile bitirecek kadar nasıl bir açgözlülüktür bu??? Bindiği dalı kestiğini bile bile göre göre neyin hırsıdır bu???

5. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Mercanlar, Karagözler (Hereler)

Saygıdeğer Vedat Ustam, Yine çok temiz bir Türkçe ile hazırlanmış, insanın içinden geçenlerin kaleme döküldüğü kusursuz bir rapor.. Melanur burada başlamış ama şu an çok neşeli değil.. Ülkemiz sularında bu kısır balık döneminde insanın içine renkleri ile su serpen bir balık avı gerçekleştirmişsiniz.. Hem Mercan Hem de Karagöz (Bizim burada yerel olarak HERE diye adlandırılır) çekmesi zevkli balıklardır.. Geçen sene tuttuğum 700 GR lık Karagöz (benim bu balık türünde tuttuğum en büyük balık) ve 300 GR lık Karagözler (ikisi aynı anda yukarı geldi) Mercana göre farklı vurma stili ile beni epeyce heyecanlandırmıştı. Nasip inşallah yine tutarız.. Jandarma biraz geç gelse belki kaçak avcılar akıllanırdı.. Güzel av ve rapor için kendi adıma çok teşekkür ederim.. Balığa çıkamadığım bugünlerimde beni yeterince heyecanlandırdı :rolleyes: reeling :thumb:

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Atıl

Az evvel Çanakkale devlet hastanesinden döndüm.Hayatımda ilk defa oda mecburen hastaneye gittim.
    4 saat acilde müşahade altındaydım.Tansiyonum 19'a şekerim 221'e çıkmış,Karaciğer yağlı ve fonksiyonalrını tam yapamamaktaymış.Araba kullanamıyorum herşeyi cift görmekteyim.

İşte bu kadar stres,bu kadar üzüntü olacağı buydu.

Ancak dönüş yolunda az dinlenirken ırmağa iniverdim o halde atçek yaptım iki güzel kasnayı kandırdım,saldım ve evime döndüm.

İncirler olmaya yüz tuttumu sinagrit çok güzel av vermeye başlar.

O mevsim özellikle zarganayla canlı yem sırtısı etkin olur.İnşallah iş durumunu ayarlarsan birlikte şansımıızı deneriz.

Benim tekne balıksız dönmez illaki uğraştırsada yetecek kadar balığımızı her şartta alırız.Bu kerede böyle oldu.

Sevgimle kal

7. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Çok geçmiş olsun Vedat abi, Allah acil şifalar versin, inşallah tekrar başına böyle bir olay gelmez. Biz seni hep avda su kenarında doğayla iç içe hayal ediyoruz çünkü hep öylesinde.. Ama sağlığın için gerekirse bir süre dinlen hep iyi düşün ve iyi ol inşallah.. Aramızda 40 yaş var size akıl vermek haddime değil ama herşeyin başı Sağlık Sevgili Vedat abicim onun için lütfen kendinize gereğinden fazla ilgi gösterin kendinize çok ama çok dikkat edin.. Bir çoğumuzun gönlündeki yeriniz gerçekten çok ayrı ve size gelen en ufak bi zarar bir çok insanıda üzüyor bunu bilin ve kendinize çok iyi bakın lütfen..

Raporunuza gelince,

Maşallah diyeyim ne yalan söyleyeyim özeniyorum keşke benimde teknem olsa bende denize açılsam arkadaşlarımla bana yetecek kadar avlanıp eğlenip geri gelsem diyorum ama buralarda tatlı suda öyle tekneyle falan açılma gibi bi lüksümüz olmuyor tabiki. birde deniz ile tatlı su avlarını eğlence ve hareketlilik bakımından birbirine yakın sanırdım fakat ilk defa bu yaz denizde avlanma fırsatı buldum ve öyle bir keyifin olmadığını anladım.. Deniz hep kıpır kıpır (inşallah hiç kesilmez) balığa ulaşma şansı tatlı suya nazaran çok daha yüksek oluyor.. Kısacası özeniyorum:) Allah nice güzel avlar yaşatsın Vedat abi sana ve senin gibi güzel insanlara. Herşey gönlünüzce olsun.
    Sağlıcakla kalın Tekrar çok geçmiş olsun..
    Saygılar ve Sevgiler..

8. simendifer

simendifer Sennur

Vedat ağabey, geçmiş olsun. Sağlık durumunun kötüleşmesine gerçekten çok üzüldüm. Dilerim şimdi çok daha iyisindir.

"Bu kadar stres, bu kadar üzüntü" demişsin ama senin yaşında bir büyüğümüzün, artık kendine dikkat etmesi ve üzüntüden stresten bilinçli olarak uzak durması gerekir. Oysa sen, pamuk sakallarının altında, merhametli olabildiğin kadar, aynı zamanda hem inatçı, hem de aksi bir insansın ve üzüntü ve stresi biraz da kendin üzerine çekiyorsun. Hatta üzüntü ve stres yaşamak için neredeyse çaba harcıyorsun diyebilirim. Eminim bu nedenle sadece ben değil, pek çok insan sana kızgındır.

Artık kendini sakinliğe bırakmanın, hayatta hiçbir şeyi kafaya takmamanın, herkesi olduğu gibi kabul edip, sevgi ile harmanlayarak iyi ilişkiler içinde olmanın vakti geldi de geçiyor.

Seni ve yaşı kemale ermiş pek çok ustamızı seviyor ve sizlerle ilgili böyle kötü haberler almak istemiyoruz. O nedenle, madem hepiniz bizleri sevdiğinizi söylüyorsunuz; o zaman lütfen bundan sonra kendinizi sadece balıkların peşine bırakıp, usul usul bizlerle bilgilerinizi paylaşın, başka konularla uğraşmayın. Bizler de sizin durumunuza üzülmeyelim. ;):)

Tekrardan acil şifalar diliyorum.

9. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Geçmiş olsun Vedat ağabey, kendine dikkat et, olura olmaza kafayı takmayı da bırak.;)

Bu arada yazdıklarına bakınca balık tutmanız dışında olumlu birşey olmayışı ne yazık ki üzücü, yine de balıksız dönmemişsiniz karagözler güzel görünüyor. Güzel av için tüm ekibe tebrikler.

En kısa sürede sağlığına kavuşman dileklerimle, sevgi ve saygılar.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Geçmiş olsun Vedat amca. Rahatsızlığını okuyunca üzüldüm :(

Umarım en yakın zamanda sağlığına kavuşurun. Söylendiği gibi benim gibi yapıp stresten olabildiğince uzak durmalısın.

Tekrar geçmiş olsun.

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Vedat abicim çok geçmiş olsun.Hayatta hiçbir şey sağlıktan daha önemli değildir.Allah cc acil şifalar versin, arkadaşların dediği gibi kafaya fazla şey takma abim, bizleride üzersin sonra:)

Ayrıca balıklarda harikaymış, mercan ve karagöz, tutulması en keyifli balıklardır herhalde:rolleyes:

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Duydun mu, O bizim huysuz ihtiyar kendini dağıtmak yolunda elinden geleni ardına koymadı ya; işte, hastanelik olmuş sonunda? Bu durumu hayatın en büyük darbesi sayacak o çılgın, şimdi tansiyon 19, şeker bilmem kaç, 4 saat müşahadede kalmış. Akıllanacak mı? Nah akıllanacak. O tansiyonu değil 19, 49 etse de akıllanmaz. Bu haliyle bile "hele gelin, var mı bana blek güreşinde rakip olacak?" der durur.

Yahu bir uçuruma yahut bir ıssız çöle bile seslensen, ama er ama geç bir aksi seda verir. Gel gör ki buna söylenen sözler nere gider belli değil. Allah aşkına bu nasıl bir.... tövbe-tövbeee.!!

Dünyaya meydan okuyup, kuyruğu dik tutmanın inadında ayakta ölür bu ayakta. Onlarca insanı da kendinde öldürür.

:( :(

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sana acil şifalar dilerim.

14. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Geçmiş olsun

Vedat baba, çok çok geçmiş olsun.. Her işin başı sağlık.. Allah Acil şifalar versin..

15. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Vedat babacım kendine dikkat et olur mu sen bize lazımsın stresten uzak dur yeter sen boşver üzüntüyü devamlı neşeli olmaya çalış lütfen.

16. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    küçük çocuklar oyunlarında gazoz kapakları, parlak çakıl taşları, renkli karton ve kağıtlar biriktiriler.
    ve bu bize göre çok değersizdir . fakat o şartlar da o yavrucukların neredeyse hayatının çoğunu kaplayan bu ıvır zıvır için yeri gelir ağlarlar ,sinirlenirler,
    bu ıvır zıvırları oyunlarında kullanırlar ve kim yendi kim yenildi diye hırs yaparlar.o günlerimiz hepimizin olmuştur.
    şu anda da büyümüş olarak yine o tenekeleri o taşları toprakları,o renkli kağıtları (arabalar ,evler,paralar) biriktirip onları korumaya onlarla caka satmaya daha fazlasını kazanmaya uğraşıyoruz.
    biz o çocuklara gelişkin bilincimiz ile baktığımızda onların ne kadar değersiz şeyler için canlarını sıktıklarını ve üzüldüklerini görüyoruz.
    illaki biri de bize bakıyor ve bu değersiz şeyler için ömrümüzü nasıl tüketmeye çalıştığımızı bu kısa ve fani dünyada ne kadar gereksiz şeylerle uğraştığımızı ve kendimizi üzdüğümüzü görebiliyordur.
    bunları aşmış kişiler etrafımızda var aslında ,onlar üst bilinçleriyle ölümlü dünyada bizlerin beyhude çabalarına ve bize acıyorlardır.

sevgili vedat abi geçmiş olsun gerçekten üzüldüm.
    ama ben seni o değersiz şeyleri terk etmiş olgunlukta görüyorum.
    daha önceleride belirtiğim gibi stresi ve kaygıyı kendimiz yaratıyoruz.
    dışarıdan bakışta imrenilecek hayat yaşıyorsun gibi duruyor ama içinde fırtınalar esiyor.

bu anlattıklarımı söylemek haddime düşmeyebilir ama,sıkma be abi kendini
    geçekten sıkıldığın şeyler ıvır zıvır.(sana göre olmasada öyle gör)

unutmadan o 2 kasnayıda tebrik edeyim ve rast gelsin deyim.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Mükemmel, sarsıp, düşündüren bir yazı... Başka söze gerek yok:clap2: :clap2: :clap2:

18. balikci

balikci

Vedat ağabey, geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Mevcut dünya şartlarında stressiz bir yaşam olanaksız. Ancak bu stresin etkilerini azaltmak bizim elimizde. Edindiğin hobi olan bu balıkçılık, işte stresi en etkili azaltma etkinliği. Harika bir yerde yaşıyorsun. Kedilerin var. Köpeklerin var. Teknen var. Yanı başında deniz. En önemlisi de yanında olan bir ailen. Ya tek başına olsaydın? Tüm bunları gözeterek, dünyayı yaşanmaz hale getirecek sorunları bir kenara bırakarak, birazda olumlu düşünmeye çalış. Hiç değilse artık sağlığın için bunu yapmak zorunda olduğunu unutma. Siz büyüklerimizin edindiği hayat tecrübesiyle üstesinden gelemeyeceği hiçbirşey yoktur. Sizleri daima birlik, beraberlik içinde, mutlu ve huzurlu görmek istiyoruz. Balıklar için tebrikler. Tüm ekibe selamlar.

19. haki3

haki3 Hakan

Vedat ağabey,
    Acil şifalar dilerim.
    Tedavini ihmal etme önemse.
    Selamlar.
    Hakan Yaşgül

20. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    geçmiş olsun vedat abi, kendine dikkat et. en önemli şey stres ve sıkıntıdan uzak kalmak, sonrasında diyet ve spor, uyku düzeni de çok önemli. tekrar geçmiş olsun.