At Çek 3. deneme ve sahte trajedisi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yavsan tarafından paylaşıldı.

1. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Ay sonu sayımı olması itibari ile bu gece otelde kaldım ve saat 4 gibi de erkenden kalkıp merama gittim. Hava nispeten soğuktu ve gökyüzü salkım salkım yıldızla doluydu. Deniz dalgasız ben umutluydum. Kalamar takıp attım dip oltamı. Daha atar atmaz balık vurdu. Çektim kanca takılmış gibiydi.Bir daha çektim koptu. Boş misinayı sarınca anladım ki bu tamamen benim salaklığım. Kancayı fırdöndüye bağladığım düğüm çözülmüş. Balık varsa dahi kancayla birlikte gitmişti. Bu aslında bu gün başıma gelecekler için sanırım küçük bir uyarıydı fakat ben umursamadım. Ah beyinsiz kafam ah...
    Neyse asıl olaya geleyim ben. Dip oltası olmayınca sadece at çeke kaldım. Başladım atıp çekmeye. Pelikan propan sahteme güvenim tam. Fakat saat 5,30 a kadar hiç vuruş alamadım. Saat 6 ya yaklaşırken bir adet küçük baraküda takıldı oltama. Bir süre sonrada palaska balığı aldım. Baraküdayı salarken palaskayı kedilere verdim. (Gıcık oluyom bu balığa.) Ardından uzun süre hiç bir şey olmadı. Hava soğuktu ve iyice üşüdüğümden bırakıp gitmek geliyordu içimden ama bu gün büyük bir balık alacağıma dair kendime söz vermiştim. Sabır dedim içimden sabır... Ve sabrımın meyvesini tam güneş doğmaya yakın bir vakitte aldım.Sahteye bir balık saldırdı ama ne balık. Makinam tıpkı bana anlatılanlarda olduğu gibi cır cır cır ötmeye başladı. Kanca balığa takılmıştı iyice, kancadan kurtulmayacağını anladığımdan içim rahatladı.Balığı kendi haline bıraktım. Bir süre daha makinayı cırlattıktan sonra durdu. Bu sefer ben sarmaya başladım. Yavaş ve kontrollüydüm. Balık tekrar çekmeye başladı ben gene bıraktım. Durdu Çektim. Boşluk vermedim. Kalamamın ayarı iyiydi. Balığı alacağıma inancım tamdı derken...Oltam birden misina kopmuş gibi hafifledi. Ama misinayı kopracak bir zorlayış içinde değildim. Boş misinayı çekince anladım. Benim bu beceriksizliğim yüzünden sahteye attığım düğüm çözülmüştü.Bu sefer balık kaçmamış ben balığı kaçırmıştım. Çok üzüldüm tabi. Kendime küfredip durdum. Hala nasıl olurda böyle bir sebepten dolayı balığı kaçırdım inanamıyorum.Olan ilk göz ağrım,biricik sahtem pelikan propan maket balığıma oldu.
    Hepinize saygılar sunuyorum...

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Geçmiş olsun, bayağı üzücü bir durum.

3. OMMG

OMMG OKAN

Geçmiş olsun,gerçekten üzücü bir durum...

4. Çağrı AYDOĞDU

Çağrı AYDOĞDU Çağrı AYDOĞDU

Favori Makine:
    alba star double60
    bende çok kızardım kendime banghead ama kalan sağlar senindir. canın sağolsun

5. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Eminmisin düğümlerin çözüldüğüne? Kopmuş falan olmasın?

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Geçmiş olsun. Rapalasını denize bırakanlar kulübüne hoşgeldin. :)

Bende düğüm yüzünden bıraktım bir tane. Ondan sonra oturdum bir gün sadece rapala düğümü attım.

Sağlam düğüm atmak lazım. En sinir olanı düğüm patlaması yüzünden giden balık veya sahte oluyor.

Tekrar geçmiş olsun.

7. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    banghead Teselli eden sözleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçektende hala çok üzgünüm. Sahtemi alıp giden balığın ne tür bir balık olduğunu merak etmeden duramıyorum. Acaba kaçırdığım bu balık neydi. Bir daha böyle balık tutabilirmiyim bilmiyorum. Belkide hayatımın fırsatıydı ama gitti. Salak bir düğüm yüzünden ....banghead banghead

8. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Kesinlikle düğüm yüzünden. Misinanın ucunda delikten geçirmeden önceki ilk düğüm duruyor.Diğer kısımlarda kıvır kıvır olmuş açılmış vaziyette...
    Maket balığımın özgürlüğüne kavuştuğunu düşünerek kendimi rahatlatabilirmiyim acaba....

Cık.... Hiç sanmıyorum. Koca bir balığın ağzında dolanıp durur. Görenlerin bulanlar insanlık namına sahibine iade etsinler.

9. greenfish

greenfish q

birkaç güne "düğüm atma teknikleri ve düğüm egzersizleri" adlı konu başlığını açıcam :D

10. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Geçmiş olsun,kullandıgınız sahtenin boyunu ve renk kodunu ögrenebilirmiyim?

11. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
  12. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Düğümden sonra misinanın boşte kalan kısmını ateşle eritip ez. Bu sayede düğüm eskisi kadar kolay çözülmez. (Vedat Usta) Birde attığın düğüm nedir?

13. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Geçmiş olsun Soner bey,2 gün önce bende misina patlamasından dolayı kallavi bir balık kaçırdım ama yapacak bir şey yok.Umarım daha büyük balıkları sorunsuz tutmak kısmet olur.

14. metinnitem1

metinnitem1

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
  16. harun61

harun61 harun

Geçmiş olsun Soner, gerçekten can sıkıcı bi durum. ama diyolar ya bir müsibet bin nasihattan iyidir. sanırım düğüm atma egsersizlerine başlamışsındır. tecrubelerle sabitlenmiş bir-kaç püf noktası var , çok dikkat etmek lazım.
    bir daha kaçırmaman dileklerimle...

17. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Dostlar sağolsun... Ne yapalım. Yenisini sipariş verdim bile.

18. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
  19. berduserdus

berduserdus erdogan elmas

Favori Kamış:
    hangisi gerekliyse.
    En İyi Avı:
    turna 10kg.
    bu konuda yalniz degilsin soner kardes.herkesin bir ilki oluyor mallessef.gecmis olsun.

20. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    "Tecrübe yenilen kazıkların toplamıdır" derler;)
    Çok yaşanmış balıkçı hikayelerindendir de. Bazen tüm seansta(ki bu at-çek ve kıyıdan şeytan oltası ile yemlide 6 saat, sırtı avlarımızda 10 saatleri bulur) tek vuruş olur. İşte o anda tüm sistem(doğru iğne-misina-makine-kamış-kalama-el ayarı-balıkla mücadele-kepçeleme) o tek vuruş için tam ve eksiksiz işlemelidir. Yoksa hüsran çok olur. Av öncesi doğru hazırlık en az av kadar gereklidir.
    Geçmiş olsun. Rastgele...