at çek akya (sarı kuyruk)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    cümleten merhabalar arkadaşlar:)
    uzun süredir sırf atçek için balığa çıkmıyordum..:)
    kefale niyet ederekten öylesine arada bir yokluyordum boğazda.ama aklım hep göl kamışlı sistemin tadı çıkarmakta olduğu için..at çek faslını kısa tutuyordum..mrsparkle

nitekim bu gün atçek için giyindim,kuşandım..meraya vardığımda..kafayı taşlara vuracaktım nerdeysebanghead

deniz dalgalıki ne dalgalı..ama rüzgar yok..idk böyle olduğunu bilsem boğazın yolunu tutardım,hem iri kefale hem kofana peşine takılırdım:rolleyes:
    neyse olan olmuş dedik..yarında olmaz cuma dedik..ne vakit gideceğim ne vakit geleceğim..idk
    dedim buranın tadını çıkar:D

10 15 civarı atışımı yapmıştımki..benim kaküllü zoka taşa çarptı zannettimidk

şöyle bir kamışın ucu ile yokladım kurtuldu taştan yine takıldı ..dedim kayanın içine girdi galiba:D bir kez daha kamışı salladım zangg kafa atışını hissettim lan bu balıkmış dedimmmrsparkle

ama nasıl asılıyor misinayı..ALLAH dan kalamayı ayarlamıştım..cırr cır boşalıyor...dedim her halde güzel bir levro aldım..kalamayı kısamıyorum bir türlü kıstıkca kamış 2 büklüm oluyor misinaya dehşet güç biniyor..

aça kapa artema misali zar zor önüme getirdim..balık dipte kayaların arasında basıyor halen..
    dalgalarda yer yer 2mt kıyıda..ben yüksekteyim..ara ara su yiyorum üstüme..
    zar zor balığı yükseltimki..bunun bir akya olduğunu gördüm..:)

lan sen miydin dedim, o basıncı yapan misinama:D
    kamışı bıraktım..misinayı elime aldım..dalga balığı taşlara sokup sokup çıkarıyor..
    2ci dalga geldiğinde çektim aldım balığa karayamrsparkle

bu boyda bir sarıkuyruk hiç yemediğimden balığı alı koydum..aslında salma taraftarı idim:eek: birazda utandım kendimden bunu söylemeliyim:eek:
    günah çıkarayım:eek:
    balık 46cm geldi..
    neyse bu sefer böyle oldu..mrsparkle

ben balığı aldıktan sonra bir anda ortalık atçekçi doldu..hatta yemli avlanan 4 kişi marketten sahte alıp geldiler ilk defa at çeke başladılar..biraz tüyo verdim:)
    uğraşıp duruyorlardı..inşallah almışlardır..çok temiz kalpli genç arkadaşlardı:)

kamış okuma alimuna 270
    makina spro passion 720
    misina : savagear adrenalin örgü + ucunda 2mt süper maxim 30 luk leader bağlı..

sahte çatal kuyruk + kaküllü zoka

cümleten rasgele..şimdi den hayırlı cumalar....

2. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Vayyy Kadir abim sonunda istediğimiz avlari yapmaya başlamiş :)
    Çok sevindim aramiza döndüğüne (Acaba dönmedinmi) :)
    Senin işin at çek Spinning ne işin var kefalle kötü onlar kötü tü kaka :)
    Levrekler nerede Kadir Kefal Peşinde yapacan böle giderse rumuzunu :)
    Tebrik ederim daha niceleri rast gelsin.

En kisa zamanda 8 kiloluk Levrek tutman dileği ile :)

3. acemi001

acemi001 adana

tebrikler kadir baba :) senin avlarını seviyorum :thumb:

4. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    tebrikler kadir abi akya tutması ayrı bi heyecandır :))

5. Angelus

Angelus Yıldıray Yıldırım

oltanızdan balık eksik olmasın kadir bey. keyifli bir av olmuş. tebrikler...

6. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Vaaaaay büyük şef :D bak gelecem haaa :D :D abi süper iş çıkarmışsın eline sağlık.Facebook dan resimlerini görünce aha dedim kendi kendime başladı bizimki devamı gelir gayrı :D Şu salma meselesine gelinceeee...Seni bilen bilir abim rahat ol.Bilmeyen bize sorar zaten işkembeden sallayan bizden değildir.Afiyet bal şeker olsun.Eeeee artık konsept spin e ağırlık verirsin biraz daha :) Bu arada dikkatimi çeken...Sen örgüye dadanmışın ne iş :D :D Kalınlık nedir abi?Sen biraz daha tecrübe et ben peşinden Örgüye geçerim :D :D :D

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bizim buraların kefalleri lezzetlidir aga:D tutunca büyük tutacaksın..ufakları yenmez ben sevmiyorum:) avıda çok zevklidir:)
    bu ara bir kaç gün ara vereceğim.küçük birader memlekete gidecekmiş..dönüşünce kaldığım yerden başlarım Allah nasip ederse:)
    8 kiloluk akya olurda levreği hiç sanmıyorum o boya kadar yaşıyabilsin..
    her yer balıkçı..işin kolayına kaçıp canlı bırakma yapan çok insan var.. baragadi döşüyorlar ırmağın içine canlı yem takıp..sayılarıda bayağı var..
    anlıyacağın balığı büyütemeden avlıyoruz:)
    teşekkür ederim kardeşim sağolasın:)

eyvallah kardeşim sağolasın teşekkür ederim:) sizlere nasip olur inşallah:)
    akya bildiğin kas dolu yaa,yorulmak bilmiyor:D levrek olsa hemen mayışırdı:D
    rasgele

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Oooooooo tebrikler Kadir abi. :) Gayet sert bir balık tutmuşsun.
    Mücadelesi yaman olmuştur. Bende tekneden sırtı yapılırken şahit olmuştum böyle bir balığın ne denli sert olduğuna. :)

Salma konusunda için rahat olsun. Bunu yiyerek bi tecrübe et, başka tutarsan zaten direk salarsın. :D:D:D

Balık akya değil bu arada. (Bende aynı yazım yanlışını yapmıştım)
    Balık sarıkuyruk. (halk arasında kuzu da deniyor sanıyorum)
    Akya ile sarıkuyruk aynı tür değil benim bildiğim.

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Kuzunun basışına kurban olayım, hiçbir balıkta yok o güç, en azından benim şimdiye kadar tutabildiklerim içinde. :)

Spin kamışla kıyıdan nasıl bir aksiyon yaşadığını tahmin edebiliyorum bu yavruyla. :thumb:

Aslında yemek için de en güzel boyu budur abi, tabii kendi familyası içinde yavru sayılacak boyda, o yönden tereddütünde haklısın, ama öyle aman aman bir lezzetli olmayan bir balık için bu boyları yine güzel oluyor. ;) Nadiren de olsa alıkoyulabilir diye düşünüyorum.

Daha irileri, ya da daha güzelleri rastgelsin abi...

10. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim Yıldırım bey sağolun :) sizlerede nasip olur inşallah:) rasgele

ben bu örgüyü taa yazın almıştım:D ilk bir kaç mt si çürükmüş..konusunu açmıştım..makinadan çıkarıp atmıştım bir kenara..sonra birazını kesip attım..testini yaptım..5 kilo temiz çekeri var..1 buçuk mt lik bir örgü de..tekrar makinaya sardım..o gün bu gündür kullanıyorum..bir kez olsun karışmadı..ben çok sevdi bu örgüyü:D
    ucunda yine süper maxim bağlı onsuz olmaz:D

yanılmıyorsam 16 lık mı 17lik mi öyle birşeydi..
    daha incesi vardı almadım..çok ince..bizim sularımız aşırı tuzlu çürütür onu hemencecik..her av dönüşüde yıkıyorum örgüyü..kendi haline bırakırsan o tuz çürütür onu...

pazartesiye kadar müsait deyilim..birader memlekete gidip gelecek..dükkanı ben açıp kapıyacağım bir kaç gün..:)
    o gelsin bir buluşma yapalım..şubat ayı hazırlık dönemimiz yeni dükkan için..oraya bir girersek sezonuda açarız:D

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Kadir abi. Marketten sahte alanlara çok güldüm :) markete giderkenki ve dönerkenki heyecanlarini tahmin edebiliyorum :D

12. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    tam bir akya palazıymış kadir.tebrikler..bizim buradakiler daha yassı...çatalkuyruk modelinden :)...afiyet olsun...

13. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    En kısa zamanda haberleşelim abi:thumb: kuzuya levreğe devam reeling mrsparkle :thumb:

14. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Kadir abi tebrikler. Balık şahane gözüküyor. Hazır yeri gelmişken sormak istiyorum. Silikon ile avlanmada silikona aksiyon verme işi nasıl oluyor.
    Ben şöyle yapıyorum doğrumu acaba.
    1) sarımın hızını arada değişiyorum.
    2) ara sıra wtd gibi davranıyorum
    3) birden durup 1-2 an bekleyip sarmaya devam.

Silikonun turna için kullanılan tel ip ile bağlıyorum.
    Bunlar doğrumu.

Ekstradan bir soru daha. Karanlıkta WTD olur mu? Gerçi balık vurmayınca sıkıntıdan denedim.

15. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    Vay Vay vay kuzuya bak be ne güzelde poz vermiş çok güzel bir av olmuş ellerine sağlık afiyet olsun kadir birazda butaraflara gönder o balıkları .....

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bizim buralarda buna akya deniliyor yahut kuzu diye adlandırıyorlar,birde sarı kuyruk lakabı vardır:D akya esasen o yassı ince olan balıktır..çatal kuruk deniliyor çıplak diye nitelendiriyorlar..

balık iyi bastı..geçen sene 2 kez misinayı kırdırmıştım benzer havada..balığı zapedememiştim..nasıl aslılıyor misinayı anlatamam..o 2 balık gerçekten büyük birşeydi.. muhtemelen iri birer akya idi onlar.. 2 seferindede makinadaki misina çöp olmuştu şaftı kaymıştı:D
    bu gibi durumlarda büyük kafa makina daha avantajlı oluyor işte..misina kapasitesi fazla oluyor..20lik makina 100mt misina alıyor.zaten yarısınıda kesip atıyoruz misinayı yenileyelim diye..makinada birşey kalmıyor:D
    teşekkür ederim kardeşim sağolasın.darısı senin oltana nasip olsun:hungry:

ben bu boy bir sarı kuyruğun tadını merak ettiğimden alıkoydum..daha iri boylarının tadı çokda iyi deyilmiş..gerçi kilo ve üzeri balıkların tadı pek lezzetli olmuyoridk
    levreğin lezzetlisi yarım kilo, bir kilo arası bilemedim 1 buçuk kilo..ötesinin tadı biraz yavan kaçıyor..
    uzun bir aradan sonra iyi zevk yaşattı bu balık bana,özlemişim yav atçek yapmayı:D

17. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Kadir abi artık akya peşine yöneleceksin gibi bu levrek yokluğundahihi
    En kısa zamanda levrek raporuna yazabilmek dileğiyle rastgelsin özlemiştim senin raporunu:) reeling

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    işin ayrı bir ilginç tarafı.o kişiler ilk defa tuzlu suda avlanıyorlarmış:D yardımcı oldum..nerelere atıp çekecekler filan vs vs.takımlarını bağladım..ilk defa böyle bir ilgilendim..oysaki tam vakti idi balığın..içim ısındı gençlere balığı 2ci plana attım..efendi çocuklardı..:)
    bu kuzu aga sarı kuyruk palazı:) akya o bahsettiğin balık..bu balığı akya diyede bildikleri için başlığa öyle yazdım:)

tamam bu sefer gelmemezlik yapma çağırınca..yoksa vakit bulamıyabilirim:D
    sağolasın kardeşim teşekkür ederim..:)
    ne tür bir silikon sahte kullanıyorsun idk
    silikon atıp çekerken bulanık ve dalgalı suda zigzag yaptırmana pek gerek yok açıkcası..düz sarım yap.. hızlı çekme.. bulanık suda normal sarım.. berrak suda tempoyu biraz daha artırabilirsin ve işin içine aksiyon katabilirsin..aşağı yukarı inişli çıkışlı daldırıp çıkarmalar filan.. www MİSALİ...BUNU ÇOK SIK YAPMIYACAKSIN..ATIYORUM 3 4 TUR SARDIN BIRAK DALSIN DİBE SONRA TEKRAR SAR..fırtınalı havada sadece düz sarım yap..
    karanlıkta wtd olurmu olur tabi..ben 3 4 sefer denk getirmiştim karanlıkta wdt yaparak su üstü sahtesi ile almıştım..
    gece yemlik balıklar yavaş haraket ederler..sende onları taklit et;)
    son olarak sahtenin önünden o çelik teli çıkar.direk misina bağla:)

balıkmı kaldı kuruttular koca denizi yaa:D ben bundan 10 misli 20 misli büyüğünü görüyordum kıyıda..eskiye nazaran epey azaldı gözükmez oldular..geçen yıl bir kere önüme kadar kefali kovalamıştı..40 kilo civarı kuzu.. sahteyi atmıya cesaret edemedim..benide alır götürürdü o:D

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın kardeşim teşekkür ederim:) bu yıl kayda değer levrek tutamadım..küçüklerinede artık rapor açmıyorum..hemen üşüşüyorlar mekana..siteleri takip ediyorlar gundiler:D

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Aynı gundilerden bizde çok çektik abi çok iyi anlıyorum :(