Merhaba, Bazı atış stilleri görüyorum izlediğim videolarda. Bu farklı atış stilleri ile kamışın bir ilgisi var mıdır? Bir japonun videosunda gördüğüm stili uygularken misinam koptu. Şu kırbaç gibi yapılan atış. Sert bir şekilde önden arkaya doğru sonra hiç hız kesmeden arkadan öne doğru. Tam bir kırbaç vuruyormuş gibi. Kamış okuma 270 safina. Acaba bu atış için kamış uygun değil mi? ya da benim hatamdan mı kaynaklanmıştır. Kamış http://www.avmarketi.com/asp/product/18398/Okuma-Safina-X-42729-spin-kamis-270cm-10-35GR Teşekkürler.
Merhaba Samet bey, o kırbaç gibi atışı yaparken misinam koptu diyorsunuz. Genelde at-çek avcıları örgü misina kullanır ve inceliğine rağmen normal misinaya göre çok daha sağlamdır ve o atış stilini rahatlıkla kaldırabilir. Ben at-çek avlarımda hala pek kaliteli de olmayan 0.25mm -4kg çekerli misina kullanıyorum gerçi,ama kullandığım sahteler de fazla ağır değil. Cormoran profiline 1.95m 5-25gr atarlı kamış ile o kamçı atışı gayet rahat yapabiliyorum herhangi bir problem yaşamadan. Belki o atışı yapmak için genelde surf takımlarında kullanılan florokarbon şok bedeni kullanabilirsiniz sahteden sonra ilk 3-4 metre olacak şekilde. Böylece atış anındaki ani gerilme kuvvetli beden tarafından karşılayıp kopmayı önlemiş olursunuz. "shock leaders" diye aratırsanız faydalı siteler bulabilirisiniz sanıyorum bu konuda.