At-çek çinekop avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında erdem73 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. erdem73

erdem73 Erdem

En İyi Avı:
    Levrek, 2 kg
    merhaba..bu gün 12.00 gibi levrekleri yoklamak için limana doğru yola çıktım. fakat ordu limanda gemi olması üzerine hedefimi kumbaşı limanına çevirdim. Kumbaşında levrek alma şansı olmadığı için işi at-çek ile çinekop avına çevirdim. 1 no alba tobby kaşığımı takarak at-çeke başladım. Anında vuruş aldım yarı yolda kaçtı. Bu şekilde ilk 3-4 balığı kaçırdıktan sonra ilk çinekopumu aldım.. sonra çok sağlam bir vuruş, tasmaladım kafa atarak gelmeye başladı derken suyun dışına sıçrayarak kaşığı ağzından attı.. Olta attığım yer mendireğin ucundaki kayaların üstü olduğundan 3-4 balığı da kayaların arasından suya kaçırdım idk Fakat esas beni bitiren elimden kaçırıp kayanın üstünde kovalayıp suya kaçırdığım 20 cm üstü çinekop irisi oldu banghead
    Sonuçta avı bitirip ganimeti saydığımda 6 adet balık yakalayabildiğimi gördüm (galiba yakaladığım balık sayısının iki katını çeşitli şekillerde kaçırmıştım).

Hepimize rastgelsin..

Kullandığım ekipmanlar:
    *Procatch Carbospin Ultra-240 Spin Kamışı
    *Silstar Promaster FS5000 makine
    *albastar tobby no1 kaşık
    *POWERLINE SPIDER 0.26 mm misina

MODERATÖR NOTU:

Avınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Biz amatör balıkçılar için bakanlığın yayınladığı bir tebliğ bulunmaktadır, lütfen göz atınız:

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Tebliğin hükümlerini, gıda tarım ve hayvancılık bakanı yürütmektedir.

Bir amatör balıkçının, bu tür için bir günde avlayabileceği balık miktarı, 5 kg ile sınırlıdır. Ayrıca "Çinekop" avlanması da yasak olduğundan, 20cm ve altı balıkların avlanmaması gerekmektedir. 20 santim ve üstü balıklar için karışıklıkları önlemek amacıyla "Sarıkanat" veya "Lüfer" şeklinde adlandırma yapabilirsiniz.

Avınızın raporundaki balıklar, aksi belirtilmediği için (mezure veya yazılı olarak) 20cm altı olarak kabul edilmiş ve paylaşıma kapatılmıştır. Bu ve benzer durumlarda paylaşımın forum yönetimince kapatılabileceğini şu adreste yer alan duyurumuzda daha önce belirtmiştik:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43316

NOT: Eğer balıklar 20cm üstü ise, gerekli açıklamaları lütfen moderator rumuzuna yollayınız.

Daha sonraki avlarınızda bu konuda hassasiyet gösterirseniz bizi sevindirirsiniz.

2. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrikler..

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Fakat esas beni bitiren elimden kaçırıp kayanın üstünde kovalayıp suya kaçırdığım 20 cm üstü çinekop irisi oldu

Erdem bey zaten 20 cm altı limitler dışında tutmak hem kanunen yasak hemde vicdanan kötü. Hem balık yok diye hayıflanıyoruz hemde kurallara riyaet etmiyoruz.

4. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Aynen katılıyorum..

5. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Erdem kardeşim, bundan sonra lüferleri görmek isteriz, hoşça kal.:) :) :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.