at çek gece 12 den sabah 7: 30 a kadar :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    herkeslere tekrar dan merhabalar, öncelik ile şunu belirtmeliyim,bu at çek işine iyi ısındım sevdim bu sanatı çok zevkli oluyor :) bırakmam artık en babasını çekenciye kadar:)

kankam ile gece 12 de meraya gittik,biz meraya vardığımız da forum dan Levent abi ile karşılaştım,biraz sohbet ettik ayak üstü levrek üzerine,kenside bir şey tutamadığını söyledi at çek de, neyse dedik bu arada gece içimizi ısıtmak için 2 termus sıcak su aldık yanımıza:) kahve çeşitleri 3 ü bir arada ve türevlerin den,,,kankam evde börek yapmış ıspanaklı ve peynirli:) ara molalarda onları götürdük:)

gece avının tadı yok idi,su aşırı berrak tepede dolunay denemediğim sahte kalmadı gece,atlamıyor bir türlü,ama kefallere dalan vardı:) olmadı olmadı:confused: kankam zaten he den yok çekiyor:D haa pardon unutmadan söylüyeyim,

gece gelir gelmez ilk 3 cü 4 cü ve 5 ci atışımda vuruş almıştım,3 cü denemem de balığı aldım gelen paska balığı idi:) ondan sonra gün aydınlana kadar boşa kürek salladık,bu arada palaska balığını sepetin içine koyup suya indirince,yengeç geliyor kuyruğun dan başlıyor yemiyor,bu sefer çabuk fark ettim,geçen seferkinde balığın yarısını yemiş:)

sabah 5:30 civarı kanka içelimmi birer kahve daha dedim ve fincanları doldurdum:) kahveyi içince ragot roglo lu takımımı aldım başladım atıp çekmeye:)

kullandığım sahte ragot roglo 65ml sırtı yeşil altı beyaz olanı,gün ışımaya başlıyor artık,suyun kenarına indim,topu denizin ortasına deyil de direk kıyı şeridi üzerine fırlattım,top öyle bir yere düştükü kıyıya 25 30cm var:D güzargahında önünde sudan yukarı doğru sivrilen kaya var,aha dedim şimdi takacaksın takımı kayaya dedim:)

topu dışarıya doğru çekimiye çalışsam da top tam kayanın üzerine doğru geliyor,ahaa takıldı takılacak derken en sonun da takıldı:mad:

momento!!! takılmamış:D top taşa varma dan levrek kapı vermiş benim yişilli ragotumu aman ALLAH ım çırpınıyorr:D sabahlar olmasın:) kalamayı birazcık daha açtım, balığı orda yormaya başladım,yorulmak bilmiyor,en 10dk mücadele ettim,kendini bir türlü su üzerinde salıvermedi,birazcık daha yorduk dan son dışarı aldım sonunda,geçen seferki levrek hemencecik pes etmişti bu erkek galiba:D
    bir vuruş daha aldım bu seferki kurtuldu iğneden:)

takım :
    remikson karbon kamış atarı yüksek ama kaba olmuyan hafif kamış,
    remikson sarı yumuşak model örgü misina 18lik,
    sahte ile top arasındaki misina casper 24 lük misina,
    ragot roglo 65ml sırtı yeşil olanın dan,

işte tutduğum 2 balık:) levreğin boyu 37 cm ve 570 gram ağırlığında,her geçen gün çıtayı yükseltiyorum cm cm olsada:D
    bu arada palaska balığının fosforu gitmiş kovada bekliyelli belli,

Uploaded with ImageShack.us

daha vakit vardı atçek için ama bende takat kalmadı,dükkanı açmam lazım hiç uyumadım,en iyisimi gidelim bir saat de olsa kestirelim dedim takımları topladık avımızı sonlardırdık, tekrar dan görüşmek üzere arkadaşlar,en büyükleri sizin oltalarınıza takılsın saygılarımla

2. modena

modena

güneşli bir pazar günü daha iyi bir haber ne olabilir ki balıkçı için...keyifle okuduğum bir rapor oldu...ellerine sağlık...balıklar şahane...bu arada bir hatırlatma yapmak istiyorum...palaska balığı son derece agresif ve kolay teslim olmayan manevra yeteneği yüksek bir balık...gece avlarında durgun ve net suda parlak az batan sahteler ile avı güzel olur...ancak bu balığın 2 metreden fazla boya ulaştığını düşünürsek av esnasında dikkati elden bırakmamak gerek...kalamanı her an hazır tutmalısın...çünkü kendi gözlerimizle defalarca gördüğümüz bir olay var...kardeşim bu balık normalde nasıl yüzüyorsa aynı şekilde geri geri yüzebiliyor...ve bunu ani olarak yapıyor...bir ileri bir geri...yani uzun lafın kısası dikkatli ol...sonra en son duyduğun ses PIT sesi olur...:)

Son düzenleme: 24 Ekim 2010
  3. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

Cok sevindim en sonunda levreğin geldiğine. Çıta hergeçen gün yükseliyor. :) O sahteyede herşey atlıyor yahu. Lambukasından levreğine, palaskasından, iskarmozuna, palamutundan, lüferine.. Daha nice böyle güzel raporlarına, rastgele! :)

4. deePblue

deePblue na

Tebrikler çok güzel bir rapor olmuş..
    Nice büyük levreklere inşallah:)

5. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    maşşallah. av ve hikaye çok güzel olmuş. tebrikler. anlatımın sonuna bir de "elhamdülillahi rabbul alemiyn" eklersek bence mükemmel olacak. selam ve dua ile.

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kadir Abi . Sen iyice alistin gibi bu tur avlara, bizleride bu tur raporlarina alistirmaya basladin.Devamini bekleriz bak :)
    Bu arada fotografta Alman askerleri gibi cikmissin :)
    Rastgele Abicim...

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    modena:

sağol Turgay kardeşim teşekkür ederim:) yazmayı unutmuşum pardon palaska balığını hamsiye benziyen sırtı siyah yanları oldukça parlak yozuri cristal minnow black silver ile aldım,bu sahte yi gören palaska peşini bırakmıyor hiç :)
    civarda turna varsa aynen kapıyor:)

kalamayı her zaman kıvamında açık tutuyorum,evet bu balık çok mücadele ediyor,hele hele söylediğin gibi 2mt lik bir palaska ile karşılassam abovvv zevkine doyum olmaz çekmenin:)

saygılarımla

SpinnerPro:

sağolasın Doğan kardeşim teşekkür ederim:) artık yavaş yavaş işin ilmini öğrenmeye şifrelerini çözmeye başladım bu balığın,inşallah daha büyüklerini oltama nasip eder ALLAH cc:) yukarıda yazmayı unutmuşum yozuri nin cristal minnow black silver rapalası ile aldım palaskayı,bir önceki avımda rogot un fosforlu sahtesi ile almıştım palaskayı,ragot gerçek den iş yapıyor bunu ilk yaşıyan biri olarak dan söylemeliyim,

gencgsli:

sağolasın Ahmet kardeşim teşekkür ederim:) senin oltan da hep dolu gelsin inşallah :)

kemalyaman34 :

sağolun teşekkür ederim Kemal kardeşim :) ben av sonu hep şükrederim ama bunu yazıya hiç dökmedim,yinede teşekkür ederim sizede rasgele:)
    saygılarımla

KULL64.
    sağolasın Emrah kardeşim teşekkür ederim:) balıkçılıkda yeni bir dal seçtim,daha önce hep imrenerek bakardım,yıllardır beklemeli av yapıyorum yeter artık dedim şimdi büyük balık zamanı dedim kendi kendime:)

kıyafetime gelince bende atıcılık merakı var,bu hobimide çok seviyorum:)

sanada rasgele kardeşim:)

8. modena

modena

9. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Maşallah abicim, avın daim olsun, Allah gönlüne göre versin. :)

10. bababalık

bababalık MUSAB

tebrikler. rapor detaylı ve harika olmuş. nice güzel avlara...

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın Bahtiyar kardeşim teşekkür ederim:) ALLAH seninde gönlüne göre versin:)

modena:

Turgay kardeşim o konuyu gördüm,merada kendi yaşadıklarımı yazacağım:) benim içinde çok faydalı olacak usta atçekçiler konuya iştirak ederse eğer:)

bu arada yukarıdaki resimdeki levrek ile bu resimdeki levreğin renkleri neden farklı:confused: yukarıdaki sadece 2cm büyük ve 140gram daha ağır:confused:

bababalık:

teşekkür ederim kardeşim sağolasın :)

Son düzenleme: 24 Ekim 2010
  12. fume

fume ismail

Kadir bey,
    Azminiz ve avınız takdiri hak ediyor.
    Bende levrek'e kafa takanlardanım
    Bayram tatilimde sırf levrek yakalamak
    için 1 hafta yazlıkta olucam
    umarım bende sizin kadar azimli
    ve şanslı olurum:)

13. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Güzel balık tebrikler.

14. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler harika bir av olmuş

15. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Kadir abi bu işi iyice kaptın sen artık (ne haddimeyse bunuda söylemek) :) Hazır senin raporunda da benim merak ettiğim bir şey varken sormuş olayım.

Silikon sahteyi sıyırtma kurşunlu atıyorum genelde, ama şu topla atma işini bir türlü çözemedim. Vedat amcanın yazdığı konularıda okudum ama nasıl bir top kullanmalıyım onu çözemedim. Şöyle kısaca bir anlatıverirseniz çok sevinirim.

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    fume:

sağolun teşekkür ederim:) bu at çek de bir dönemec var ,en azın dan ben öyle düşünüyorum,geçmiş de hemen her ilk bahar ayında levrek için masraf ederdim,çabuk sıkılır başlardım kefal mırmır avlama ya:) işte ben o dönemeci yani köşeyi dödüm aşıyı yedim bir kere artık:) tabbi takım da uygun ağırlıkda olması gerekli,500 gram komple set ağırlığı olmalı diye düşünüyorum,

darthvader61:

sağolun teşekkür ederim:) sizin tutduğunuz levreğin de maşallahı var:)

enis59:

teşekkür ederim sağolun:)

hydesigner:

sağol kardeşim teşekkür ederim:)

sıyırtma kurşun ile attığın yer kumluk bölge olmalı kayalık yerde takarsın ama top ile 5cm kayanın üstün den bile takımı çekebilirsin,benim dün kullandığım beyaz yumurta top idi gece karanlıkda topu nere fırtlattığımı ve ani frenlemeyi daha iyi yapabilmek için topun havada uçuş güzargahını takip edebilmek için beyaz renkli olanı tercih ettim,gün ışıdığın da da levreği aldığım da da bu top vardı,yumurta top 2 çeşit boyda, büyük ve onun bir küçüğü,küçüğü işini rahat görecektir senin,

açıkcası ben bu toplu fırlatma tekniğine önceden alışkınım,aynı sistem ile misinanın ucunda 2 iğneli takım ile kefal avlıyorum,burda şunu söylemeliyim,içi su dolu top su içersinde daha az korku teleş hissedtirir balığa,ama ben bu topu bir türlü istediğim noktaya gönderemiyorum,oysa bu yumurta topu deyim yerinde ise adres teslim noktaya gönderiyorum:)

tutduğum bu levreği kıyıdan aldım,topun düştüğü yerin solu kayalık aradaki mesafe 25 30 cm daha sola atsam top kayalara çarpacak:) ,ve balığı orda aldım :)

17. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler güzel balıklar ve rapor. Özellikle böyle hafif slikon sahteleri kullananlar için kullandığınız sitemin çizimini bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Mesela ne tip şamadra ? Şamandra ile sahte arası uzunluk v.s.

Teşekkürler.

Son düzenleme: 25 Ekim 2010
  18. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Kadir abi maşallah diyeyim nazar değmesin,tebrikler..7.5 saat at-çek yapmak her babayiğidin harcı değildir.

19. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    evet sıyırtmayı genelde kumluk zeminde kullanıyorum ama seninde dediğin gibi Kadir abi, kayalık bölge olduğunda takmamak için kırk takla atıyorum. Şu su dolu top daha avantajlı ise onunla alışmakda fayda var o zaman.

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağol Hakan abi teşekkür ederim:)

işte dün 3 levreğin atladığı takım bu:)

kamış 330 carbon 80 ile 150 gram atarlı abi,küçük boy yumurta top renk fark etmez gündüz ise,gece fırlattığımız topu görmek için beyaz top havada ilerlerken takip edebiliyorsunuz,

top ile misina nın arası 190 cm uzunluğun da,misina olarak elimde mevcut olan casper ( görünmeyen misina diyorlar buna ben deyil satıcılar:) ) 24 lük misina kullandım,çekeri 14 kilo yazıyor,bana 4 kilo çeksin yeter:)

her 2 makina da mitchell spin makina,toplu sistemde 18 lik yumuşak sarı renkli remixon örgü misina sarılı,diğer makina da spiderwire kaplamalı 17 lik örgü misina sarılı,üstteki mitchell makina sırf at çek için üretilmiş bir makina,elimdeki en hafif makina bu,makina kafasına 17lik 100mt misina kafa kafaya sığıyor,

diğer kafa yapısı geniş olan makinalar çok misina alıyor bunun 3 misli,ayrıca misina makina dan boşalırken daha az sürtünme ile boşalıyor,buda şu demek sahtenizi daha ileri atmış oluyoruz,

burda link den inceliyebilirsiniz,

http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=03080000

buda diğer spin makinam Relix Sapphire 10+1 bilyeli,saat gibi tıkır tıkır çalışıyor,hafif de:) kamış 270 remix on 10 ile 20 gram atarlı

REEL28:
    sağol kardeşim teşekkür ederim:) inan meraya gitmeden önce yorgunluk dan geberiyordum,ancak daha 2 gün önce den hazırlanmaya başlamıştım,meraya gitmesem kesin çatlardım,su kenarına gelince yorgunluğum geçi verdi bir den:)

hydesigner:

tabbiki güzel olur,yanlız ben yıllardır yani bayağı bir yıllardır bu iş ile uğraşan abimizi takip ettim,sordum,bu abimiz ile tanışma dan benim kanka tutduğu 2 paşa levreği anlata anlata bitiremiyordu,kullandığı top resimdeki nin aynısı,şuan kırmızısını kullanıyor,beyaz renk olsa fark edermi diye sormuştum geçenlerde hiç fark etmiyor dedi,söylediği gibi bizzat tarafımca kendi soruma tutduğum bu levrek ile cevap aldım:)