At çek güzel ama hüsranla çok yorucu.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında o_tutu tarafından paylaşıldı.

1. o_tutu

o_tutu Önder TUTUMLU

Favori Kamış:
    lineaeffe sorento 4.20-okuma v system 3.0m 10-40/shimano catana 240 1-11/cormoranbullfighter210 5-25
    Favori Makine:
    okuma bluehawk-765a/okuma trio30/shimano sahara3000fd-sienna2500fd
    En İyi Avı:
    6 kg lambuka-1.350 gr çipura
    Sevgili site sakinleri;
    09.01.2010 günü gece 02:30 da düştüm yollara. Avlak Balıklıova balıkçı barınağı civarları. Önce zargana topu ile canlı teke bırakması yaptım ve başladım at çek serüvenine. Öncelikle maria tight slalomumun (POH) yasını sizlerle paylaşmak istiyorum, mağlesef ben levrek avlayamadım av benim sahtemi avladı. Denemediğim sahte, teknik kalmadı. Su üstü wtd, batarlı, silikon, canlı teke... ama nafile ve yine hüsran. Hüsran diyorum çünkü 26.12.2010 tarihindeki Güzelbahçe girişimimde aynı bunun gibi balıksız ve sırt ağrısıyla bitti. İnanın eve geldiğimde sırtımın ağrısından duramıyordum. En çok üzüldüğüm nokta alıkoyma niyetim olmadan yaptığım bu avda bir takip, bir şıpırtı bile duyamamam. GERÇEKTEN İNSANIN HEVESLERİ KIRILIYOR. Umarım sonraki sefere 1 dakikalık olsun güzel bir paşayı misafir ederim.
    Donannım :
    Kamış : Okuma v system 300cm 10-40gr, lineaeffe sorento 420cm 100-250gr
    Makina : okuma trio 30, okuma bluehawk 765a
    sahteler : maria t-slalom 80mm (POH :( ve MIOH), yozuri crystal minnow 90mm, max rap 130mm, pelican nitro 90mm, 105 mm ragot, r2s rower 98...

2. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Güzel bi rapor olmuş balık da olsa daha iyi olacaktı bişey sormak istiyorum maria tight slalomumun (POH) bu sahtenin daları çok mu herhalde derin , kumluk avlaklar için yapılmış bi sahte Bende bugün balıkdaydım güzel bi zaman geçirdim ama balık tutamadım :) pelikan sahteyi bende kullanıyorum Nitro olanı batarı 20-50 cm ama benim sahte hiç 50 cm batmıyor :) Rastgele diyorum Sırt ağrınızı unutturacak Trofeler diliyorum :)

3. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    gecenlerde üsküdara sabah 7de gittim o sogukta 7 saat at cek yaptm ve istavrit bile yakalayamadm... sinirlendm cektim gittim... yanımdaki insanlar bende once gitmeye başladılar bos kovalarına baka baka evin yolunu tuttular

4. sniperboy

sniperboy Davut

Hiç üzülme abi. Levrek sevdasına düştüğün bu yorucu ve kısır yolda yalnız değilsin... :(

5. o_tutu

o_tutu Önder TUTUMLU

Favori Kamış:
    lineaeffe sorento 4.20-okuma v system 3.0m 10-40/shimano catana 240 1-11/cormoranbullfighter210 5-25
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fiziki olarak tespitim t-slalom 70-90cm arası yüzüyor. Malumunuz kamış ucunu suya yakın yada yüksek tutarak değişiyor ama yüzüşü çok güzel.

6. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    olsun kardesim sıkma canını..
    Bende bugün atçeke çok farklı bi koya gittim ve 2 tane babayiğit kalamar geldi sahteme..
    nasibimizde o varmıs naparsın.
    zoka taktık kalamar kaynıyor biliyoruz ama zokayla bitane bile tutamadık..
    sen 5-6 gün sonra ay gül yüzünü gösterince git bide..
    inşallah tez zamanda tutarsın..

7. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    al benden de o kadar..
    bugün hava güneşli güzelbahçe tarafına doğru gittim..
    akşama kadar at çek maalesef hiçbirşey yoktu...
    halini anlıyorum..
    işalah birdahaki sefere umuduyla yaşıyoruz..mücadeleye devaM

8. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Önder Bey bu konuda kesinlikle yalnız değilsiniz :) Bir sonraki sefere umuduyla..

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Önder Bey, sıkmayın canınızı; bizde balıksız geçen ne av maceraları var bir bilseniz... Hiç abartmadan doğrucasını söyleyeyim: 48 saatten daha az bir zaman diliminde, yol, molalar ve uyku zamanı hariç net 26 saat at-çek yapıp hiç balık alamamışlığım vardır mesela. Hatta bugün sınav çalışmaktan bunalıp gidip net 4 saat kalamara at-çek yaptım ama tık yok. Taktırıp kaybettiğim kandırıcıları ise hatırlamak bile istemiyorum... Oluyor yani böyle şeyler. Paşanıza tez zamanda kavuşmanızı diliyorum.

10. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    At çek yapmaya ilk başladığımda eşim ve annemler "birşey tutamıyorsun, hep boş dönüyorsun gitme boşver. Bir pazarın var onda da sabahın 5'inde kalkıp yollara düşüyorsun diyorlardı". Yazık, şimdi onlarda alıştı benim bu hastalığıma "bu hafta nereye gidiyorsun, hadi inşallah bu defa (bari :D ) tutarsında yüzün güler" diyorlar ama tutamasamda benim yüzüm zaten gülüyor :D Her an sahteye saldırabilecek bir balığın olma ihtimalı bile heyecan veriyor bana.

Önder hocam hevesin hiç kırılmasın, sen yine levrek cenneti izmirdesin. modena (Turgay abi) ve koxford (Aykut) gibi bu işin membahı adamların yanı başındasın. Her zaman yardım ederler. Ya biz istanbul tayfası ne yapalım? Tavsiyeler aldığımız ustamız çok var ama levrek olmadıktan sonra at çek değil tankla gitsek yine fayda yok. Ahh ahhh dertlendim yine...

11. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim...:D :D :D

Bizimkisi bunun gibi birşey galiba,

Kalın sağlıcakla...

12. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    usanmak yok balık avına devam ..!

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    vallah kim ne derse desin yazsın buraya:)
    meralarımı günü birlik takip eden ben,aralık ayı başın dan bu yana levreklere bir hal oldu,piyasada yoklar,bende suların soğumasına bağlıyorum,sular soğuyunca derinlerinden paşalar gelir derlerya,bizde o olmadı olanıda kayboldu:D

son gördüğüm paşa nın önünde kefal sürüleri vardı ama saldırmıyordu,çok kısa bir süre sonra benim sahteyi takip etti atlamadı,önündeki sürülere atlamıyan benim kandırıcıya niye atlasınki demi:) bu aylarda levrek öyle kaloy tutulacağa benzemiyor,

14. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Ben tutamamaya alışkınım, tutanlar düşünsün :D

15. Ossy

Ossy Cihan

Kesin ßu ßalıklarında böyle formları var. onlarda aralarında yazışıyorlar.
    Hatta Form başlıkları da vardır Örnğ.
    X-rap'ın şu modeli çıkmış yeni sakın kanmayın,
    geçen böyle böyle oldu bizim dayıoğlu yakalandı dikkat edin,
    Şu Şu yerde şöyle bir takım kullanıyorlar.
    İğne koparma taktikleri,
    oltaya hissettirmeden yemi kapma taktikleri,
    insanların olmadığı gezme yerleri (((:)

Kesin Diyorum. Yoqsa Böyle olmaz ki bir anda hepsi kayboluyor...

16. o_tutu

o_tutu Önder TUTUMLU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili balık dostu abilerim ve kardeşlerim, desteğinizi görmek ve yalnız olmadığımı hissetmek bana güç verdi. Deniz havası, gün doğumu ve insanın kendini ait olduğu yerde hissetmesi, bunlar tartışılmaz güzel ve daimi olarak sağlanan kazançlar ama en güzeli sizlerin desteği. Moralimi öyle çok düzelttiniz ki! eksik olmayın. Bu işte beni üzen dediğim gibi paşayı eve götürmek asla değil, eve transfer etmiyeceğim, ait olduğu yere geri göndermek istiyorum fakat o savaşı yaşamak istiyorum, adrenalin ve yaşadığını aklından silen o saniyeleri yaşamak istiyorum. Tekrardan eksik olmayın diyorum... Saygılar ve dahi sevgiler.

Son düzenleme: 10 Ocak 2011
  17. modena

modena

her nasıl ki istanbulun taşı toprağı altınsa izmirin kıyısı derini levrek...bu kadar kederlenme negatif düşünme...güzel sürprizler her zaman en beklenmedik anda gerçekleşir...inanıyorum ki bu güzel dilek bir gün gerçekleşecek ve bu unutulmaz anının unutulmaz raporunu da burada okuyacağız...unutma levrek sana çok yakın belki de bir feribot ötede...;)

anladın sen onu...:rolleyes: