At-çek hüsranı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında emrahsekin tarafından paylaşıldı.

1. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    Çok hevesli gittik meraya, balıkta tutacağızya kepçemizi, hapisimizi alıp tam takır gittik. Saat 11 gibi meradaydık bir süre sonra başladım atmaya.Israrlı atışlarıma rağmen sonuç alamadım saat 2gibi gırgırların tüm ışıklarını açıp çevremizi bayram yerine çevirmesiyle ara verdim. Ekmek arası köy salçası ve kaşar peynir yanında termostan çayı dökersin o lezzetle ben tekrar gaza geldim :D . 1saatlik dinlenmenin ardından başladım tekrar atmaya. Yorucu ama gerçekten keyifli bişey at-çek, sarıyor insanı. Ayrıca temiz yem derdin yok avlakta sürekli aktifsin aheste aheste oturmuyorsun. Sürekli hareket halinde olduğun için üşümekde sorun olmuyor ama genede işin beceremediğim bir yanı var muhakkak. Saat 5.30 gibi usul usul çekiyorum Mehmet abinin (darthvader61) son anda söylediği sahte var kamışın ucunda(Rapala X-rap 10 cm) Bir anda gerildi misina ağırlık var hemen çektim hafiften birde o çekti o heyecanla başladım sarmaya baştım boş geliyor banghead Aynı yere on dakika daha atış yaptım ama yok. Gecenin tek ve en heyecanlı zamanı sadece 2saniye sürdü. Ya çok hızlı çekiyorum balık peşinden gelemiyor ya aksiyon veremiyorum sahte kendi halinde takılır gibi geliyor anlamadım. idk Ama Denemeler devam edecek tabi hüsranlarda........ Bursa'da at-çeke meraklı, azda olsa bana işi öğretecek ve arkadaşlık yapacak birileri çıkarsa seve seve beraber gitmeyi tercih ederim. Cümleten rastgele.......

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Başaracağına eminim Emrah yılmak yok devamlı ileri :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Boşver.... Atçek avı böyledir. Denk gelirse ödülü büyük olur genelde. :)
    En azından sahte kaybı yok :)

4. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Emrah merhaba,

at çek biraz böyledir. Hedef balığın en çok hangi türde sahtelere geldiğini araştırmak faydalı olur. Bu mevsime göre de değişebilir. Genelde sonbahar- kışi zamanı daha irice sahteler, yazın daha küçük ve yüzeyden giden sahteler iş yapar. Bunun nedeni, yazın yavru balıkların yüzeyde dolaşmaları, havalar soğuduğunda da yavru balıkların biraz büyümüş olması ve balığın daha sıcak olan derinlere inmesidir. Berrak su ve güneşli havalarda mümkün olduğunca doğal görünümlü, bulanık suda biraz daha çarpıcı renkli (firetiger gibi) sahteler daha iyi çalışabilir. Şüphen varsa her zaman doğala gitmelisin. Akşama doğru koyu renkli sahteleri tercih edebilirsin, kontrast yapıp balığın daha çok dikkatini çekerler. At çek yaparken ana misinayı ip misina tercih edersen daha uzağa atabilir ve vuruş anında tasmayı daha rahat oturtabilirsin. Yalnız ip misinanın önüne 1 - 1i5 metre, levrekte 2-2,5 metre florokarbon misina bağlamalısın, düğümünü bir ara yazmıştım bak istersen. İp misinayı 8-10 kg çekerli 0,11-0,15 kalınlıkta, florokarbonu da 35-40 no. seçebilirsin. Florokarbon suda hiç görünmez, balığın ürkmemesi açısından faydalı olur. Eğer rapala, meps veya kaşık takıyorsan fırdöndü kullanmalısın, silikon takıyorsan klips kullanabilirsin. Rapalanın ön dudağı büyükse derinden gelir, kışın bu tür rapala da kullanabilirsin.

Rasgele

5. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Recep abi konu balık oldu mu yılmak aklıma gelmiyor valla. Hafta içi bile en ufak boşlukta gidip denemelere devam edeceğim elbet biryerde bacağını kırarız şansın :D

6. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    O ödülü almak için çokça uğraş vermek gerekecek galiba. Sahte kaybı inşallah olmaz biraz tuzlu olur bana o zaman. Ödülü geçtim aldığım tek vuruş bile bu at-çek işine devam etmeme yetecek gazı verdi.

Ergiz abi attığım yerde at-çek yapan hiç görmedim. Sürekli olarak canlı teke ve ikili dip takımıyla alıyorlar levreği özellikle gece avında. Daha çok fırın ekmek yemek lazım renkler ne zaman hangisi gelir öğrenicez elbet başka çare yok. İp misina almadım sadece zamanla eksikleri tamamlıcam zevkli iş ama biraz masraflı oluyor. Sadece sahte balık attım silikon yada kaşık almadım yanıma ama bir sonra ki sefere hepsini denemek lazım.

CÜMLETEN RASTGELE.....

7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Pek de hüsran olmamış :D En azından vuruş almışsın Emrah. Dün gece akşam 9 dan sabah 7 ye kadar birçok mera gezdim 1 vuruş alamadım :D Gece gümüşi renkler ve beyazın daha fazla iş yaptığına inanıyorum. Farklı renklerle de balık aldım ama bunlara daha fazla vuruş aldım. Yemli ava takma kafanı. At-çek e devam. Zamanla daha fazla iş yaptığını göreceksin. Slikonu da ihmal etme, özellikle sığ bölümlerde. Süt beyaz rengini tercih et. Sarma olayına gelince x-rap lar kamışı kaldırsanda dibine kadar dipten geliyor. Sarım olayınıda yavaş sarmaya çalış. Aksiyonu yavaş sarsanda veriyor zaten sahte...

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Emrah kardeşim, deniz ana her zaman vermiyor, ben de dün 3 saat dolaşmama rağmen balık alamadım, bu günlerde havardanmı olacak vurmuyor, bugün mutlaka vurur bence de denemen lazım bıkmaka yok, :) sevgiler hoşçakal.:) :) :)

9. İlkerrr

İlkerrr İlker

Atçek ile balık avlamak zordur .Sebebi zaten balık az birde gıcık insanlarla uğraşıyorsun

1)At-çek yaptığımı gören bazı zıpkıncılar illa huzurumu kaçırmak için 15-20 metre ilerimde balina gibi suyun üstüne çıkıyor :D(Gerçek zıpkıncılar genelde beni görünce rahatsız etmemek için 50-60 metre yakınıma gelmiyorlar onlara saygı duyuyorum.)

2)Meraklı vatandaşlar tarafından sürekli göz hapsindesin balık tuttuğunu görenler yanında mantar gibi bitiveriyor vede çok gürültü yapıyorlar.Bazıları ise limit altı balığı geri bıraktığımı görünce yüksek bir sesle bırakılırmı o bana ver ben yerim diyor.Şimdi ona bıkmadan usanmadan küçük balıkları neden geri bıraktığımı anlatırdım ama beni ciddiye almıyacağını bildiğim için ,adam odun gelmiş odun gidicek bu yüzden hiç muhattap olmuyorum.

3)At-çek yaparken denize giren insanlar hep moralimi bozmuştur ama 40-45 yaşlarında çocukların koluna taktığı kollukla denize giren bir adam suyu şapırdatarak önümden yüzerek geçince güle güle eve dönmüştüm bu manzarayı görmek balık tutmaktan daha keyifliydi :D.O yüzden insanların olduğu yerlerden uzak durmaya bak. Ben Google Earth ile muhtemelen levrek olabilecek yerleri araştırıyorum ve çoğu yerden boş döndüm ama uzun zaman sonra yakaladığım 2 tane yakışıklı ispendeği sevinerek geri bıraktım.Balık zaten az bizim oltacılar olarak şansımız düşük.Olan balığıda zaten zıpkıncılar vuruyor.Marmarada acil bir önlem alınmazsa biz daha çok hüsran yaşıyacaz........

10. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mehmet abi zamanla öğrenicez artık attık bir kere, el değdi bırakmak olmaz bu saatten sonra :) Bazende o çok zor geliyor 9dan sabah yediye kadar tık yok 10saat heyecansız geçiyor. Gerçi 17saat kayıkta durup yemliye dahi bir vuruş alamadığım zamanda olduda zamanla bunada alışırız. Biraz silikon aldım iğnelerini takıp fotosunu koyucam, bakalım işe yarar şeylermi, malzeme alırken satıcıya bişey sormak pek işime gelmiyor benim. İşime yaramasa da alıcı olarak gördü mü dayamaya çalışıyorlar illet oluyorum, kullananlara soruyorum netten araştırıyorum yada işi bilen üstatlardan fikir alıyorum(şuan ki gibi :D ). Girip önce dolanıyorum hoşuma giden bişey olursa sormadan alıp çıkıyorum.

Orhan abi deniz anada verecek balık kalmadı gibi. cyr Ama düzelir umuduyla gidiyoruz hep inşallah değişir birgün insanların düşünceri. Zaten hep o umutla heyecanla gidiyoruz bugün o gün diye ama eli boş dönsem de seviyorum orada olmayı amaç eve balık getirmek yada kilolarca tutup sergilemek değil o heyecanı yaşamak. Bırakmak yok dediğin gibi:)

:laughing: :laughing: Dostum güldürdün valla beni daha ilk at-çeke gidişimde bile amcanın biri geldi ve '' evlat sen napıyon öyle balık tutulur mu a... goyim. Bibırak oltayı batsın atıyon hemen geri çekiyon'' Ne diyim adam bilmiyor sonuçta bir süre daha izledi eeeh dedi gitti zaten. Bazı yasaklar var yok değil aslında sorun yasa koymakta değil denetleme de ve caydırıcı ceza uygulamasında onuda bizim ülkede görebilir miyiz??????????

CÜMLETEN RASTGELE.....

11. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mehmet abi yeni aldığım oyuncaklar bunlar senin dediğin x-rap ggh ve bsrd olan, diğeri yo-zuri f . İşe yarar mı sence bunlar? Sonraki gidişte silikonları da deneyeceğim.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

12. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Birşey daha sahte balıkları korumak için yapabileceğimiz bişey var mı. İlk denemede birkaçı çizilmiş bile. Şeffaf oje yada sprey cile yada vernik gibi bişey yapsak şimdiden, içinde ki tiner sahtenin kendi boyasını sökermi yada ağırlık dengesini bozup aksiyonunu bozar mı?

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hayırlı olsun güzel rapalalar almışsın:)
    yozuri nin dalarını bilemiyeceğim ama iş yapar kanımca:thumb: , rapala x raplar dalan tip dir,tabanını iyi bildiğin yerlerde kullanmanı öneririm,
    1 ile 2mt arası dalabiliyor,40 50mt den çekersem,kıyı bölge kayalıksa ve gece kullanıyorsan çok dikkatli atıp çek,

kamışın ucunu dik tut ve yavaş sarım yaparsan fazla dalmaz,

silikonlar dan sadece bir tanesi için umutluyum,
    en altdaki:thumb: lakin 3lü kanca sahteyi yamultmuş ..
    o silikonun 3lü kancasını çıkar,fırlattığında dibe çöksün,sonra başla yavaş sarıma sar sar sar sar dur 3sn ye kadar,

aynısını tekrarla....

düz çekimden ziyade bu aksiyonu tavsiye ederim zokalı silikonlarda:thumb:

son olarak sahtenin çizilmesi olağan birşey,oje vs ile modifiye etmeni şahsen tavsiye etmem,
    sahtenin hologram özelliğini bozarsın

14. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kadir abi sağolasın. Ben silikonların batmasını hiç beklemiyordun adı üstünde at çek. Belki ucuz sahtelerin birinde denerim ne sonuç verecek diye aklıma yatan tek şeffaf oje zaten. Bizde başladık abi senin gibi levreğin peşine düşmeye bakalım nereye kadar sürükleyecek bizi :)

15. İlkerrr

İlkerrr İlker

Ordaki Silikonlar Turna ,Tatlısu levreği veya sudak için,denizde bence çok fazla performans bekleme.Benim tuzlusu levreği tuttuğum tek silikon zargana benzeri Savage-Gear Sandeel 12.5 cm 23 gr.Kafası kurşun olduğu için uzaklara atabiliyorsun
    Yukarıdaki silikonların 08,19,30 renk kodlu olanlarından birisini deniyebilirsin.Benim 08 renk kodlu yeşil renkli olan favorim.

Yapay balık alırkende çok pahalı ürünlere yönelmene gerek yok bulunduğun yerde balık varsa Kaliteli ve ucuz iş yapan sahtelerde var.15 liraya aldığım Savage-Gear Prey 115 ve Prey 8.9 en çok sevdiğim sahteler.Sudaki aksiyonu çok iyi ve gerçekter iş yapıyor. 02 ve 03 renk kodu ile avlanırken video çekicem yakında.

Biraz daha kaliteli birşey istiyorsan Maria Chese 125 mm Renk kodu Mioh.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/7047/Maria-Chese-125-mm-Suni-Balik
    Burda 30 tl ama ben bursada bir av marketten raftaki son ürünü 20 tl ye aldım :D Yine getirse stoklarını eriticem adamın :D

16. İlkerrr

İlkerrr İlker

Birde martılara ve karabataklara dikkat et :D Martılar su üstü sahtelere bazen saldırabiliyorlar martı görünce çok hızlı çek.Asıl tehlikeli olan karabataklar.Suyun altına dalıp uzaklara yüzebildiği için nerden çıkacağı belli olmuyor.Bence biraz tatlısuda at çek antremanı yaparsan iyi olur yemi nasıl çekiceğini öğrenirsin.

Yasakların ne kadar caydırıcı olduğunun güzel bir örneği http://www.sahibinden.com/ilan/alis...k-deniz-levregi-zipkinla-58628665/pasif-ilan/

Adam zıpkınla vurduğu levrekleri sahibinden.com da satıyordu bir kaç ay önce.Ne kadar yüzsüz insanların olduğunu düşün artık.Belki utandı yada ceza almış olabilir, ilan kaldırılmış..

17. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    GGH olan balık varsa yapacağına emin olabilirsin. BSRD olanı sevemedim açıkçası :D SB si ve SPM si var bende.
    Slikonların hepside iş yapabilir. Yapmaz diyemeyiz. Ama Kadir'inde dediği gibi şeklini düzelt. Hatta bence 3lü kancaları çıkart. Zaten üst kanca yeterince geride. Bana sorsan şamandırayla kullanırım yinede :D Raglou da kenarda bulunsun. Beyaz, Mavi-Beyaz, Fosforlu Yeşil, Siyah-Beyaz. Beyaz ve Fosforlu Yeşil gün açmaya yakın veya gece, Mavi-Beyaz ve Siyah-Beyaz gün açtıktan sonra. 8,5 cm makbüldür. Sığ meralarda başka bişey kullanma hatta :D

Max-rap ve x-rap lar bu yönden gayet sağlamlar. Kaplama boya olmadıkları için o kadar kolay çizilmezler.
    Açıkçası bundan sonra çantamı bu 2 seriden doldururum. 1-2 tanede diğer sahtelerden.

Dışarda nasıl koruyacağım diyorsan.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32069

Ben küçük boyutda olanını yaptım 20 civarı sahteyi yanımda taşıyorum. Misina, pense, kanca ve slikonlarıda yan ve ön gözlerine koyuyorum. Avatarımda görünen çantadır.

18. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    ben o husrani her haftasonu yasiyorum :) ben alistim artik, sen de alisirsin :D

19. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bakalım akşamları hava kararmadan birer saat gitmeyi düşünüyorum. En yakın demirtaş barajı var oraya giderim.

Mehmet abi BSRD olan balığın hoşuna gider mi bilmem ama benim çok hoşuma gitti görüntüsü o yüzden aldım. :D Yaptığın taşıma çantası çok güzel olmuş tak çıkar gibi kullanışlıda. Müsait bizamanda bende yapmayı düşünüyorum. Bişeyler kaptık sayılır birde teoriye dökebilsek. Forumda okuyorum bazen '' iki yıldır bu balığın peşindeyim sonunda tuttum'' diyerek sevinenleri. Çıkardım üçlü iğneleri balığın duruşu düzeldi. Sahte ve silikon sayısı artıyor sürekli av süresi uzayacak artık, gitmişken hepsini beş on dakka denemeden gelmek olmaz.

:) Yapacak bişey yok alışmaktan başka, büyük ödülün peşinde koşacağız artık :)

20. hakanpandar

hakanpandar Hakan Pandar

Favori Kamış:
    Okuma Safina-x 270cm
    Favori Makine:
    OKUMA SAFİNA PRO SPA-25
    Slm

Emrah merhaba,

acemi bir arkadaş arıyorsan seve seve gelirim