Herkese iyi forumlar.Daha önce hiç at-çek ile balık avlamadım.Şimdi ise bu işe merak sardım.Ama sıkılabileceğim bir iş olabilir diye kendime ucuz yollu bi makine kamış aldım. Kamış: http://www.avmarketi.com/asp/product/7362/2489-210-D-A-M-ONLINER-TELE-SPIN-30-10-30G Makine: http://www.avmarketi.com/asp/product/16006/Lineaeffe-vigor-sl200-fd-makine Forumda araştırdığım kadarı ile at-çek için hafif bir set almam gerekiyordu.Benimde internetteki verilere göre 340 gr bir setim oldu (35 tl ye).Sizce bu set ile at-çek te başarılı olunabilir mi?
öncelikle hayırlı olsun. ve foruma hoş geldin.tanışalım bölümünde bi konu açıp kendini tanıtıp imza ayarlarını yaparsan daha hoş olacaktır.. Gelelim aldığın makineye ve kamışa kıyıdan at çek yapacaksan 2.10 kamış biraz kısa gelebilir genellikle tekne için kullanılır 2.10 kıyıdan en az 2.40 olmalı ben o kamışın 2.40 ını aldım yaklaşık 1 sene kullandım fiyatına göre cok sağlam başlangıç için iyi. AMA MAKİNE için aynı şeyi söyleyemem.yani iyi bir balık vursa seni yarı yolda bırakabilir.hafif olmuş evet toplam 340 gr spin için çok iyi bir gr. ama dediğim gibi büyük balık yakalama şansın var sonuçta sen at-çek avı yapcaksın.zaten ilk kaçırdığın büyük balık sonunda hemen o makineyi değiştirirsin gibime geliyor rastgele ve güle güle kullanman dileğiyle
Yorumlarınız için teşekkürler 10 liralık makineden zaten çok birşey beklemiyorum.At-çek olayını sevdiğim anda iyi bir makineye geçerim hemen.
onur abi inan o makinenin bende bir üst modeli var 100_150 gramlık kızılkanatları bilr zor çekiyor atçek için yavsiya etmem.
soğumaz abi adam baksana (şakadan diyom ha kocak04 kızma sonra) at-çek vürüsünü kapmış bile. makina tık dese koşacak hemen bir dam kapacak merak etme! Şu kargı yı çok merak ediyorum, at çekde performans veriyormu. kapalı boyuda iyi kısa. gidip ondan bir tane alabilirim 240 ları kaç lira acaba. sırf şu dam kamış için konuya abone oluyorum
"Alet işler el övünür " Benden tavsiye;Ömrü hayatında bir balık denk gelir ve onuda alamazsın ondan sonra alacağın malzemede fayda etmez, bol bol nöbette tutarsın.Demedi deme kal sağlıcakla.
http://www.avdeposu.com.tr/?urun-14249-REMIXON-WONDER-OLTA-MAKINASI.html bende bu makineyi düşünüyorum. öğrenci bütçesiyle fazla üzerine çıkamıyorum malesef. düşünceleriniz neler?
Evet turgay sezgin arkadaşımız doğru demiş, bu takım riskli olmuş ama alınmış sen bununla antremana devam et. Fakat at çek öyle bir usulki iyi bir kamış,uygun misine, uygun makine, uygun hava, uygun sahte ve senin enerjin, azmin bir araya gelecek o merada balık olacak o zaman şimdiki takımla bahsettiğin set ile avlanmakla çok daha iyi bir setle avlanma arasındaki farkı farketmen seni başka bir dünyaya götürecek. Bu bahsettiği eğer devam edersen at çek işine sonralarda anlayacaksın. 20 liralık bir araba ile 200 liralık bir arabayı düşün.
Yorumlarınız için teşekkürler.Daha öncede dediğim gibi eğer bu at-çek işini seversem iyi bir makine ve iyi bir 2 parçalı kamış alıcam.Bu takımı uygun fiyatlı olduğu için aldım.şimdilik sadece bir defa denedim ve beklemeli avdan daha eğlenceli geldi.Biraz daha antrenman yapayım bu işi biraz kapayım sonra bakalım nasip
Kamış indirimdeydi.Birde hem hafif hemde kapalı boyu taşınabilir olduğu için aldım.Açıklamalarında da iyi bir spin başlangıç kamışı olduğu yazıyordu.
Şimdi bu makineye fazla güvenme derim. Emin ol ki denk gelirse kolu dahi oynatamazsınız. Tercih etmem anlayacağınız. Kullanmadım fakat gördüğüm yorumlara dayanarak, hem ucuz hemde yeteri kadar güçlü makine tavsiye ediyorum. Okuma Safina 40'lık al derim
Onur, Takımın hayirli olsun, nice guzel balıklar tutarsın insallah.. Avlaklarda koca koca sazan takimlariyla 40 lik misinalarla can hirac turna tutmaya çalışanları gördün mü bilmiyorum. Ben de ilk turna avında onlardan biriydim, seninkine yakın bir takim aldım, ilk turna da o takıma rastgeldi. O takımı, hic degisiklik yapmadan son avımızda Abi'm kullandı 9 turna aldı 4 trofe cekti. Bakma sen ucuzluguna. İnsallah dişlisi saglamdir tek önemlisi o. Sabahtan aksama kadar belki 2.000 atış yapacaksın. Gayet de hafif. Yalnız üstündeki misinayi degistir misinaya güvenme. Sana misına tavsiyem iki tane, biri spro nun alabalık misinasi. 500 metre misına, 13-15 tl civarı. Digeri de stfoft misına. Turnaya atacaksan da muhakkak rapala bagiyla bağla araya klips vs bisey bağlama. Ucuna da strike Pro jl 120f modeli, a44e renk kodlu rapala tak, keyfine bak.. yarin öbür gun sararsa seni at cek alır kullanırsın guzel bı takim. Hayirli olsun...
Yorum için teşekkür ederim.Zaten daha önce belirtmiştim makineye fazla güvenmiyorum sonuçta ucuz etin aşı kara olur.Üzerindeki misinayı nippon 0.28 lik 100 m misina ile değiştirdim.birkaç tane de sahte edindim.Şimdilik atıp çekiyorum fırsat buldukça.Henüz herhangi bir vuruş alamadım.Akşamları 7 den sonra deniyorum 1-2 saat.Asıl öğrenmek istediğim büyük bir balık denk geldi diyelim ,aldığım kamışa sağlam deniliyor misina da sağlam yani bu makinenin kolu kıpırdamaz mı? yoksa kırılır mı? yada bozulur mu?
Kırılır mı bozulur mu pek bilemem ama emin ol ki uygulayacağın kuvvetten sonra makinenin kolu takılı olan yerde gurk gark diye sesler duyacaksın buna eminim. Yinede ilk defa kullanıyorsan ve eğer seni saracaksa, bu şekilde devam edip ilerleye zamanlarında birazcık daha yükseltebilirsin çıtayı.
furkan bosver o makinayi. ucuzun düzgünü olsun elinde. http://www.avmarketi.com/asp/product/136143/Daiwa-Sweepfire-E-4000-makine yukardaki makinayi al. ben bunun aynisini aldim denemek için. spin hosuma giderse dha üst bir modele geçerim demistim. çok hosuma gitti gerek duymadim üst modellerine. 3-4 aydir kullaniyorum daha bi falsosunu görmedim. kaloma ayari falan çok hosuma gidiyor.