Kıyıdan At çek için böyle bir seçim yaptım kıymetli eleştirilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Ve birde Antalya belek civarında avlanacağım düşünülürse hesaplısından maket balık seçimim ne olmalı.Olta düzeneğini nasıl yapmalıyım daha önce şamandıralı takımlarla bir kaç maket balığımı denize iade ettim ve şamandıra yada ağırlık kullanmak istemiyorum. Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm OKUMA OCTANA OT-30 MAKİNE 0,25 MM TRABUCCO T-FORCE SUPER SOFT 200 MT
hayırlı olsun..güle güle kullan..takım fena olmamış.maket balık olarak ta bol bol strike pro alabilirsin
Maket balığı direk bedene mi bağlıyoruz yoksa bedenin ucuna maket balık değiştirmekte kolaylık olması için fırdöndü,klips mılips bi şey takmalımıyız. Ayrıca silikon balık kullanırken burnunun ucuna küçük bir kurşun mu takmak daha iyi yoksa şamandıramı. Şamandıra genelde silikondan önde gittiğinden sorun oluyor. Ne yapmalıyım?
Okuma nın rapala klipsini kullanablirsin. Oldukça sağlamdır. Ben 9 kg çekerlisini kullanıyorum. Şamandıra olayındada takımı ilk attığında suya düşmeden önce kapatırsan ve düğüm attığın yerdeki fazlalık misinaları kesersen takılma olayının büyük ölçüde önüne geçmiş olursun...
Çok teşekkür ederim. Ama kafama takılan bir soru var ustalar 40 lık makina daha iy olur diyorlar. Bu 30 luk bir makine... ayrıca 30 lukla 40 lık arasında ne fark var bana anlatabilirmisiniz. Ben pek kavrayamadım anlatılanlardan.
40lık ların makarası daha buyuk oluo ve daha cok mısına kapasıtesı alıyor... gramaj olarakta tabıkı daha agır olabılıyor ama bu at cek ıcın bı dezavantaj... makaranın yeterı kadar mısına almasıda onemlıdır...
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Eğer sizi sıkmıyorsam bir soru daha sormak istiyorum. Silikon atarken şamandıra kullanımı konusunda anlattıklarınızı denedim daha önce ama silikonun önüne küçük bir top kurşun bağlamak kullanım açısından daha işlevsel ve kolay geliyor. Bunun takımın avcılığı üzerinde şamandırılıya göre bir farkı olurmu.
acıkcası benım samandırayla pek bı bılgım yok cok fazlada bılgılı degılım bu konularda ama ogrenıoruz az cok okuya okuya... sılıkonla darthvadera sormak gerekır o hastası
Almayı düşündüğüm bu takımda kamışın atarı 10-40 olarak gösterimiş 10 gramdan düşük ağırlıktaki maket balıkları kullanmak ne kdar problem olur. Hiç mi atmaz,atarda çok uzağamı gönderemeyiz. Bu takıma uygun olarak alacağım maket balıkların gramajı kaç olursa daha iyi olur. Makinanın 0,25 lik masinayı 140 metre alıyor bu misina miktarı yeterlimidir.Eğer değilse makinayı 40 lıkmı almalıyım yoksa misinanın ölçüsünü küçültüp miktardanmı kazanmalıyım. Misinayı çok inceltmekte istemiyorum dayanıklılık açısından. Biliyorsunuzki burada akya gibi büyük balıkların çıkma olasılığada var. Olmaz ama olurda gelirse hayatımızın balığını misina yüzünden kaçırmayalım.
bendede shımanonun 10-40gr atarı bı kamısı var ve benım cogu sahtemde 10gr altında yenı bı kamıs daha alacagım nasıl olsa ılerde yıne lazım olacak... 5-25 yada 5-20gr atarı olan kamıs alcam... 5gramlık bı sahteyı atmakta zorluk cekersen mesafe acısından ve cok verım alamazsınız... ama 9gramlık sahteyle bı sorun olacagını dsunmuorum... sen bundan sonra 10gr ustunde sahteler al ... 140 metre at cek ıcın yeterlı ve fazla bıle kıyıdan avlanacaksan... mısınayı belkı bıraz daha ınce 0.22 yada 0.20 alabılırsın cekerı yuksek olan ve saglam mısınalardan... ama illede sart degıl 0.25 de uygundur... makıneler hakkında fazla bılgım yok forumlarda bulabılırsın aradıklarını...
Kıyıdan atçek yapacaksan zaten azami 40-50 metre atabilirsin. 140 metre alan makina bence ideal (çok bile) bende 25 lik kafa okuma var ve gayet memnunum. Atçekte makina küçük ve hafif olmalı. Yormaması açısından. Yani 30 luk makina tam idealdir bence. Benim kamışta 10-40 gr atarlı okuma v system. 2,40 metre. Atçek için ideal boy bence avlağa göre 1,90, 2,10 ve 2,40. Avlağına göre kendin seçmelisin. İnce ve soft misina daha uzağa gider. Ben benim spin takım ile 9 cm ve 13 cm arası sahteleri gayet iyi bir şekilde atabiliyorum. Sahte seçimin bence 9 cm ile 13 cm arası olmalı. Takımının kısmeti bol olsun şimdiden hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Bir sorum daha olacak ;9-13 cm arası maketlerin gramajları ne olmalı ?
İdeali kamış atar değerleri arasında olmalı ama sahteler 5 gr'la 15 gr arası kabaca. Bence kamış atarının 10-40 gr arası olduğunu varsayarak sahtelerin enaz 8 gr olmalı derim. Ben sahteleri alırken 8 gr'ın altına düşmemeye gayret ettim. Lakin çok beğendiğin performanslı olduğunu bildiğin bir sahte varsa bu değerleri göz ardı edebilirsin. Ne kaybedersin 30 metre atamazsında 23 metre uzağa atarsın sahteyi. Levrekte zaten 10 metre ilerde olacaktır:laughing:
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Birde kafamı kurcalayan şu problemi çözersek size çok minnettar olacağım. Silikon roglouların burunlarının ucuna ileriye atabileceğimiz kadar minik bir kurşun takmakmı (sabit yada gezer olabilir) yoksa şamandıramı daha verimli olur. Ben kurşun takma taraftarıyım. Çünkü Silikonun kuyruk aksiyonu önemli olduğundan ve ayrıca çekmeyi bıraktığımızda klasik balık hareketi olan dalma hareketini yapacağından durmalı çekmeli aksiyonda daha iyi bir sonuç alabileceği kanaatindeyim. Siz ne dersiniz.
Ben silikonla pek uğraşmadım ama forumdaki silikon ustalarının tavsiyelerini okudum. Silikonla levrek avlayan ustalar kesinlikle kurşun önermiyorlar. Gezer kurşun bence de pek iş yapmaz. Sabit kurşun veya kurşunlu iğneler deneyebilirsin. Silikonun ustaları içine su konulan şeffaf şamandıralardan tavsiye ediyordu, şamandıranın dörtte üçünü suyla doldurup atmak gerekiyormuş. Özellikle silikonun içine takılan iğnenin silikonun yüzüş şeklini bozup bozmadığına dikkat etmemizi öneriyorlardı. Forumu ararsan silikonla levrek nasıl yakalanır ve püf noktalarını öğrenebilirsin. Çok ayrıntılı bir yazı vardı bir ustamızın. Sayfayı bulursam yazarım. Bende bu kış deneyeceğim.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20896 Silikonla levrek avlama hakkında çok faydalı bir link. Yazan üstadın eline sağlık.