At-çek için bu takımı kulananlar yada bilgisi olanlar yardım edin lütfen

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Salim KAYA tarafından paylaşıldı.

1. Salim KAYA

Salim KAYA salim

Öncelikle herkesin kandili kutlu olsun.Ustalar bu hafta sonu at çek avında kullanmak için takım siparişi vericem.Bu konuda yeni olduğum için tecrübeli abilerimin önerilerini almak istiyorum lütfen yardım edin.Ben shimanonun 2,70 mt boyunda, 141 cm kapalı boyunda, 10-30 gram atarlı 6 porselenli, 2 parçalı, 250 gram ağırlığında spin kamışını ve makine olarak okuma flame 30 düşünüyorum.Öncelikle bu takımları kullanan varmı artı yönleri eksi yönleri nedir bu kamış ve makine nasıl bir ikili olurlar.Bu benim kendi paramla aldığım ilk takımım olucak at çek ile tatlı suda turna denizde ise zargana lüfer avlarına çıkmayı düşünüyorum.Gelen diğer avcı balıklarada limit dahilinde ise hayır demeyiz tabiki.Kıyıdan avlanacağım.Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Turna'ya bir yere kadar ama, denizde, lüfere, zarganaya bu takımla uğraşman bir hayli zor olacaktır.

Fakat genel olarak bakınca, bu takımla, denizde, levrek dışında pek fazla verim alnabilmesi zor.

Zor demek imkansız demek değil. Sorun, bilinen zargana, lüfer vs. taktiklerinin bu takımla iş yapmayacağı, bu kamış ve makineye uygun taktikler geliştirmen gerekeceği sorunu. Yani, malzemeciye girip alıp çıkacağın lüfer takımı, bu takıma uygun olmayacak.

Ama eğer o teknikleri oturtabilirsen, bu takımla gayet makul neticeler alabilirsin elbette.

3. Salim KAYA

Salim KAYA salim

Abi balıkçıdan alacağım sahteler neden uygun olmayabilir biraz daha açar mısın makine ve kamışa uygun ne gibi taktikler geliştirmeliyim.Zaten denizde daha önce hiç at-çek ile avlanmadım.Biraz daha anlaşılır anlatabilirseniz çok iyi olur mesela kamışın boyumu kısa yada makine mi yetersiz kalır.ne gibi bi kamış tercih etmeliydim yada makine?

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Zargana için, malzemeciye gidersen, sana bir zargana topu verecektir. Bu kamışla o topu kullanmak zor olacaktır, zira arkasındaki kösteğin kamıştan daha uzun olması durumu var. Üstelik o toplar ağırdır. Topu atacak kamışlar, hafif sahteleri atamazsın.

Lüfer için kaşık, ama, ona da mesafe lazım, 40-50m filan. Yada yemli, her ikisi içinde bu kamış uygun olmaz.

Denizde lüfer, zargana vs. yakalamak niyetin varsa, en az 3.60 atarı yüksek, en azından 80 - 100 gr gibi olan (en az, buna dikkat, en az) bir kamış tercih etmen lazım. Ve buna göre de kafası, sarımı vs.büyük bir de makine.

Bu kamışla, sbirolinoyla, zokayla vs. netice alman mümkün ama, dediğim gibi onlar biraz sıradışı teknikler olacaktır.

Bu takım, belli meralarda (ki çoğu levrek merası böyledir) levrek, zargana için gayet iyi netice verecektir. Bunun dışında denizde kullanımı pek efektif olmaz.

5. Salim KAYA

Salim KAYA salim

Serdar abi teşekkür ederim tavsiyelerin için dikkate alıcam.Ben bu takımın 20 gr 10 gr bi sahteyi 50-60 mt atabiliceğini düşünmüştüm yanıldım sanırım.Zargana topunu atamıyacağımı bilmiyordum o topun hafif olduğunu düşünmüştüm hep.Bu ikiliye değiştirmeyi düşünücem abi bütün yorumları değerlendirdikten sonra

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    20gr sahteyi 50 - 60m atmak?

Onu ancak fly ile yaparsın, bu kamışların nefesi 25m civarında kesilir. O da kıyı balıkları için kafidir.

Birde, kamış alırken yanlış şeylere bakıyorsunuz. Forumda defaten yazdım bunları. Şuna şuna dikkat edin şeklinde ama görüyorum, pek kaale alan yok. Elbette, balık yok diyerek kabahati hayvancağıza yüklemek kolay zaten.

7. Salim KAYA

Salim KAYA salim

Kusura bakma abi kale alamadım çünkü forumda yeniyim.Buraya bilgi edinmeye ve tecrübeli arkadaşlar kazanarak hobimi geliştirmeye geldim.Yardımınız için teşekkür ederim tekrar söylediklerinize kulak asıcam.

8. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    50-60 metre de hangi balığı arıyorsun ? idk

almış olduğunuz takım spin avı için gayet makul. forumu biraz araştırırsan bir çok kişi buna benzer bir takım kullandığını göreceksin. bu takımı istanbul boğazında değil de normal denizlerde rahatlıkla kullanabilirsin.

bir arkadaş ima'nın sanırım konomo yada ismi buna benzer bişey uygun hava koşullarında 50m kadar atabiliyor. ayrıca mini jig sahteler ortalama 50-60m gidiyor. seçmiş olduğun kamışın atarı gayet iyi hatta 10-40 olsaydı daha da iyi olurdu.

spin avı yapanların 15-20m açıkta avladıkları balıklara bi bak. amacın yüksekler değilse kesinlikle sana yeter.

aramıza hoşgeldin. ;)

9. Salim KAYA

Salim KAYA salim

Yükseklerde gözüm yok öğrenmek istediğim bu takımın at çek yapmaya alışık olmayan ben için uygun bir seçim olup olmadığı 4o lık makine tavsiyenizi düşünücem.Teşekkür ederim.Forumda ve diğer sitelerde yapmış olduğum araştırmalardan sonra 2.70 boyunda 0-30 luk bir makine almaya karar verdim zaten.Eğer bu ürünleri yada bunlara yakın özellikteki ürünleri kullanan avlaktaki performanslarını tecrübe etmiş arkadaşlarda cevap yazar ise çok sevinirim.

10. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    10-30 gram atar ve 270 cm benim kullandığım kamış alivio slim tele 270 kullanıyorum levrek turna için kullanacaksan atacağın rapalalar için ideal. 3 numara meppsi atarkende sıkıntı yaşamıyorum, turna için attığım kaşıklardada. Ben genel olarak spin avlarımda 2500'lük makine kullanıyorum. 40'lık makine seni yoracaktır ama seçim senin...

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Okuma Flame 30 Makinaya Okuma Alumina 2,40 5-25 kamışı tavsiye ederim.

12. Salim KAYA

Salim KAYA salim

Sinan abi bu kamışı tavsiye etmendeki sebep 30 luk bir makinaya 2.70 yada3.00 gibi kamışların büyük gelmesi mi? Yoksa bildiğin başka bir şey mi var sence bu tavsiye ettiğin kamış ve makine ile denizde ne tür avlar yakalayabilirim.Teşekkürler

13. Salim KAYA

Salim KAYA salim

Teşekkür ederim abi cevap yazdığın ve tavsiyelerin için senin rapor ettiğin avları okuyorum forumdada bir çok mesajını okudum evet 40 lık makine yorabilir.benim aklımdada hafif ve küçük kafalı bi makine var ama kısmet diyorum hafta sonu belli olucak akla kara

14. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    bence takımda sıkıntı yok..
    levrek içinde, lüfer içinde, turna içinde ideal..

inşallah limitler dahilinde güzel avların olur..

15. Salim KAYA

Salim KAYA salim

Çok teşekkürler zafer abi inşallah limit üstü balık avlarımızla süsleriz bizde forumu olmazsada sağlık olsun balıkta geçen bir kaç saat yeter beni mutlu etmeye acaba sizin 30 luk bir makara ve 2.70 2.40 gibi bir kamışla denizde avınız oldumu

16. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    kamış okuma v-sistem 2.40mt atarı 10-30gr
    makina daiwa regal 3i (30 luk) veya okuma tiro 30 ve 30 s makinalarım bunlar ve denizde sürekli kullandığım ekipmanlarım..
    sagılarımla..

17. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Aynı takım bende var. Makine Teflon kaplama olduğu için tuzlu suya oldukça dayanıklı. Ben 20 lik flame kullanıyorum. Küçük dev:) Kamışı 2,40 seçmen özellikle su üstü sahtelerine aksiyon verebilmen açısından önemli. Kamış boyu uzadıkça Aksiyon vermek zorlaşıyor. Alternatifler çok benim kulandığım takım olduğu için önerdim. Hangisini alırsan da Hayırlı ve Bol avlar dilerim.reeling

18. baris1975

baris1975 karsıyaka

AT ÇEK İÇİN İDEAL BENCEDE BAŞARILI AVLAR DİLERİM