At-Çek için kamış makine

Konu, 'Makineler' kısmında dozer tarafından paylaşıldı.

1. dozer

dozer Arda Dokur

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.70 10-30Gr.-Shimano Alivio 2.10 10-30Gr.
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20 Ryobi Ecusima 3000VI
    Arkadaşlar Selam
    Aranızda yeniyim bu ilk konum.2. At-Çek takımımı almak istiyorum Aşağıdaki takım hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

At - Çek için takım,öneri ve düşünce
    Arkadaşlar herkese selam..
    Elimde cormoran bullfighter 2.70 10-30 gr aksiyonlu kamış okuma flame 20 makinem mevcut.Buna artı olarak ikincibir takim kurmayı düşünüyorum(daha az aksiyonlu).
    Kamış olarak

SHIMANO ALIVIO BX SPINNING 2,10 MT ML

Bu kamışın aksiyonu 7-21 168gr. ağırlığında.Kullandığım sahtelerin ağırlıkları 5-20 arasında gelip gitmekte.

Makina olarak arada kaldım

ilki

SHIMANO EXAGE 3000 MHSRB MAKİNE

Diğeri

SHIMANO NEXAVE 2500 FB MAKİNE

Sizin bana önerebileceğiniz fikirlere açığım.Bu takım hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim.Amacım aksiyonu düşük bir kamış deviri yüksek bir makina.
    Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.
    Herkese Rastgelsin.

2. modena

modena

makine olarak exage çok uygun...ama kamış için aynı şeyi söyleyemiyeceğim...fazlaca yumuşak...sahtelere aksiyon vermeni büyük ölçüde engeller...bende alivio 210 cm kullanıyorum ancak 10-30 gram atarlı ve medium aksiyonlu...medium light fazlaca hafif gelir...

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

anladığım kadarıyla 10-30 arası ağırlıkları zaten ata biliyorum 5-20 gr arası hafif sahteleride atabilceğim uygun bir kamış alayım diyorsun 5-20 uygun bir atar aralığı fakat alacağın kamışın aksiyonunuda incelemeni öneririm kalas gibi sert olucağına biraz yumuşak olması atış esnasında ve balıkla mücadelede avantaj sağlar sert aksiyonlu kamışlarda ise avı tasmalama konusunda olay otamatiğe bağlamış gibi olur benim tvsiyem ve tercihim kamışı alıp salladığında aksiyonu yani hareketin başlangıcı 3 yüzükten başlıyanı almanı tavsiye ederim.

ALIVIO yu daha önce elime alıp salladığım bir kamış 10-30gr atarlı M aksiyonlu yumuşak bir kamış fakat harekt bittikten sonra çok fazla uckısmı titreyip sallanan bir kamış değil Hafif sahtelerde kullana bnilirsin ama daha kalite kamışlarda bula bilirsin.

Makinaya gelince birinci tercihin oldukca gzel ve benimde favorim bir makinadır hızlı sarımı olsun sığ kafası olsun arkadan kalamalı olmasıherşeyi spin balıkçılığa yatkın ve düşünülmüş bir makina ip(dynema ) misinalarlda kullanıla bileceğni düşünürsek karış tırmadan ve atlatmadan düzgün birşekilde sarcağını düşünüyorum bendeki 40 ytlilik daiwa sipin makinasında bile whiplash crystal kullanlnıyorum ondabile sorunsuz sarım yapıyorum,kaldıki shimanoyla daha etkin bir sarım sistemi mevcut

Hayırlı olsun

4. vobler

vobler volkan demir

Favori Kamış:
    Balzer diablo3
    Favori Makine:
    Albastar dega4000
    En İyi Avı:
    gökkuşağı alabalık 1010gr
    varyasyonlar

Sayın dozer, satın alma konusunda izlediğim yolu örnek vererek arkadaşların cevaplarına eklemede bulunmak isterim.Olta takımı (donanımı) varyasyonu ile bilgisayar satın alırken bilinçli bir kullanıcının izlemesi gereken yol hemen hemen aynıdır. Öncelikle ihtiyaç netleştirilir. Sonra harcanabilecek paranın üst limiti belirlenir ve bu limit dahilinde mümkünse takım halinde yoksa iki temel parçadan birine öncelik verilerek harcama yapılır. Örneğin paramız seçtiğimiz takımın hem kamışına hem makinasına yetmiyorsa ikisnden birinde kalite gözetilirken diğerinde daha esnek davranılabilir. Siz herhangi bir harcama limiti vermediğiniz için tavsiyede bulunmak pek belirleyici olmayacaktır. Şimdi ben size "PEN" marka makina tavsiye etsem belkide paranın tamamı makinaya gidecek ve kamış alamayacaksınız. Dolayısı ile burada harcama miktarını belirlemek tavsiyede bulunacak arkadaşlar için de kolaylık sağlayacağı gibi diğer alışveriş yapmak isteyen amatör arkadaşlar için de daha net bilgiler içerecektir.Başa dönecek olursak bilgisayarda da olta donımında da önemli olan minimum harcamayla maximum kaliteye sahip olma beceri ve bilgisine sahip olmaktır.Ben her ikisi için de alışveriş yaparken aynı yolu izlemeye özen gösteririm.