At çek için kamış ve makina seçimi Lütfen yardım...

Konu, 'Kamışlar' kısmında sky54 tarafından paylaşıldı.

1. sky54

sky54 YÜCEL

Favori Kamış:
    henüz Yok
    Favori Makine:
    Ama Olacak :)
    En İyi Avı:
    1Kg aynalı sazan
  2. sky54

sky54 YÜCEL

Favori Kamış:
    henüz Yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1Kg aynalı sazan
    Bide Misina Tavsiyesinde bulunursanız ÇOk sevinirim :)

3. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    o kamışla ne atmayı düşünüyorsunuz :) zira taş atacaksanız öneririm :)
    şaka bir yana; hangi av için kullanılcak?

4. sky54

sky54 YÜCEL

Favori Kamış:
    henüz Yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1Kg aynalı sazan
    TatLı SUda Turna İçin İstiyorum :)

5. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    hmm o zaman turna ustalarına danışmak lazım, fakat benim düşüncem 200-300gr atarlık ve 570gram ağırlığı olan bir kamışla at çek yapılamaz. size önerim 15-40gr atarlık bir kamış bakın :)

6. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    at-çek kamışı değil bu, beklemeli avlar için ideal.

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Sana tavsiyem ;

Remixon Synergy 2.40 10-30 gr atarlı karbonkamış (60 Tl)

Daiwa Crossfire 3000X makine (70 Tl)

Yeni edindiğim bu takım son iki avımda harikalar yarattı diyebilirim,atış performansı da çok iyi,hafifliği ve aksiyonu da.Orta sert bir kamış olduğu için sahteye istediğin aksiyonu kolaylıkla verebiliyorsun.Atarı da tam bir sahte balık-kaşık atıcısına uygun.Boyu ise senin tercihin,hem kıyıdan hem sandaldan rahat olması için ben 2.40 istedim.

Makine içinse fazla söylenecek birşey yok,Daiwa kalitesi,atçek için hafifliği uygun.

Ancaak eğer karbon ya da parçalı kamış düşünmüyorum diyorsan sana bir kamış daha söyleyim,gördüm denedim ve fiyatına da çok şaşırdım.

Remixon Tiger 2.40 20-50 gr (20 Tl)

http://www.oltadunyasi.com/pic_lib/DSCF9391-9410-Toplu==2==240-CM.jpg

Bu kamış fiberglas ve çok dayanıklı,tam bir portatif uygun at-çek oltası.Sitemiz üyelerinden Mesut abi (kovboy) de bu kamışı turna avında kullanıyor.Ayrıntılı bilgiyi ondan alabilirsin.

Ne alırsan al ,güzel avlar yaparsın inşallah :)

8. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

yücel abicim botla mı avlanacaksın kenardan mı avlanacaksın
    sana tavsiyem iki parça kamış ve çok büyük olmayan bi makina iki malzemede ne kadar hafif olursa ve sağlam olursa o kadar av süren uzar yoksa o 3.50 kamışlarla 5000 lik makinalarla av çileye dönüşür o sıcakta hatırlıyorum ilk turna avına başladığımda 3.50 kamış 4000.5000 lik makaralarla o sıcakta akşama kadar belime ağrılar giriyordu kamyoncu gibi yük taşıyor gibi ama şimdi hafif sağlam en fazlada 3000 lik hafif bi makarara al derim :D :D

9. sky54

sky54 YÜCEL

Favori Kamış:
    henüz Yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1Kg aynalı sazan
    hüseyin abicim tavsiyelerin için teşekkür ederim. Bu konularda daha yeniyim siz büyüklerime danışmadan almak istemedim :)

10. sky54

sky54 YÜCEL

Favori Kamış:
    henüz Yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1Kg aynalı sazan
    Abicim tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Remixon Synergy 2.40 10-30 gr atarlı karbonkamış ve Daiwa Crossfire 3000X makine kombinesi HOşuma gitti. bunlara uygun bide misina söyleyebilirmisin :)

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Spiderwire ultracast braid 0,12

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ben üzerine uygun fiyatlı Remixon Excellent 0.22 sardırdım,düğüm mukavemeti çok iyi bir misina elimle koparmayı denerken parmağımı kestim :) 0.22 için oldukça sağlam.Ancak biraz daha para veririm diyorsan ,şu misina klasiktir ;) 0.24 mm kalınlık tavsiyemdir.

Tabi örgü misina sarcam diyorsan, Murat abim bu işin uzmanıdır ;)

13. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

murat abicim o kadar ip misina örgü misina lullandım ama bu misina
    Spiderwire ultracast atışı mükemmel inceliği süper ve dolaşmıyor 10 numara bi misina tavsiye ederim 0.14 lüğünü kullanıyorum :D :D

14. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

asso yu hiç tavsiye etmem forumda kullanan at çek avına gönül vermiş yeni amatörlerin çoğu bu hataya düşer atçek avında misina sipral şeklinde hafıza olmamalı ve sert olupta kendi kendine boşalmamalı. Bir çok avcı assoyu beklemeili avlariçin yada beden de köstekte kullanır ama asso at çeke uygun değildir.

örgülerden Spiderwire ultracast braid yada Berkley Wihplash cyristal yada friline kullanılır.

monoflement sarıcaksan angilkiss,tranbucco öneririm

florocarbon yozuri ve berkleyi öneririrm

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Hüseyin abim, sana her konuda katılıyorum.
    Ben 2 ayrı makinede 0,12 ve 0,14 mm. olanları kullanıyorum.
    Daha öncede bahsetmiştim, 0,12 mm. ile, Çanakkale Büyük Kemikli’ de çok kaliteli bir kaşığı biraz açıkta bir kayalığa taktırdım, kamışla asıldım, kamış kırılır diye biraz kalama verip elime dolayıp asıldım, elim 2 yerden derin kesildi, olmadı havluyu elime dolayıp, havlu üzerine de 6-7 kat spiderwire’ ı dolayıp asıldım, yakın bir yerden kopup suratıma patlayacak diye korktum, kesi 10 kilo ve üzeri bir baskı uyguladım, takım takıldığı yerden boşladı, sardığımda kaşığın 3’lü kancasından birinin kırıldığını gördüm.
    2 hafta önce de, yine 0,12 ile, gölde turna avında sandal ile kıyıya sürüklendik, kıyıdaki sazlık, ağaçlık yerlere yanaştık, toplu olan takımda rapala takılıydı ve rapala bir ağaca dolandı, kayığı kurtarmak için çok acil açılmalıydık, ama ben bir türlü rapalayı kurtaramıyordum, asıldık ama nafile, bir türlü kopartamadık. En sonunda rapaladan vazgeçerek, 0,12 spiderwire’ı bıçak ile kesmek zorunda kaldık :)

Almadan önce sitede örgü kullanan arkadaşlardan aldığım tavsiyelerde, çok dolaşma problemi yaşanacağı, alışana kadar misinada dolaşmadan kaynaklı eksilmeler olacağı, atışlarda özellikle rüzgarlı havalarda şişme olacağı yönünde yorumlar gelmişti, ben spiderwire ile, bu kadar ince örgü misinayı ilk kez kullanmama rağmen bu problemlerin hiçbirini yaşamadım.

Her yönüyle çok memnunum.

Spiderwire’ın görünmez olan ürünü Spiderwire Ultracast Invisi Braid 0,12 ve 0,18 mm. olanlarından 1000 metrelik birer makarada Amerika’ya sipariş ettim. Kısmetse 21 Mayıs’ta elimde olacak.

16. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    murat abicim bundan önce Berkley Wihplash kullandım güzel ama Spiderwire Ultracast e göre çok kalın ve Berkley Wihplash makaraya sarıyorum misina şişiyor beni rahatsız etti şimdi kullanamıyorum.
    ama Spiderwire Ultracast kullanalı hem daha uzağa atıyorum atışı süper uçuyor gibi gidiyor hemde turnada o kafa atışları elimde o kadar net hissediyorum ki anlatamam :D :D

17. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Ben de spin makinalardan birinde Berkeley Whiplash'ın 0,06 mm.'liğini kullanıyorum, bu güne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım, aksiyon da daha hassas verilebiliyor.

18. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Hüseyin Bey, Spiderwire kullanmadım, Berkeley'den daha mı iyi olduğunu hissettiniz?

19. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Remixon Tiger 3m bende var şuanda, avmarketi.com dan 150tl üzeri sipariş alana hediyeydi bu kamış bana da geldi. Ama kullanmayacam sanırım.

20. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Çekeri ne? benim hala yakalayamadığım, ama hedef balığım 0,06' yı koparırsa kahrolurum :( :( :(