Merhaba arkadaşlar. Hem dere ve göllerde alabalık için hemde akarsu ve barajlarda sazan için kullanabileceğim dayanıklı makine ve kamış arıyorum. (genelde mepss kullanılacak) Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
hem alabalık hemde sazan için iştediğin tarzda biraz zor. bence ikisi içinde ayrı ayrı birer set yapın derim.
peki şöyle söyleyeyim sazan dedimde yanlış oldu tatlı su kefali deiyecektim . Ama siz asıl hedefim olan dağ alası ve gökkuşağı alası için öneride bulunabilirseniz benim için yeterli olur . teşekkürlerreeling Ayrıca ucuz grubundan shimano mu tercih etmeliyim okuma mı? ucuz istememin sebebi henüz değerli avlar yapamıyorum o yüzden şimdilik çok iyi makineler kullanmama gerek olmadığını düşünüyorum sadece sağlam olmasını önemsiyorum.
alabalık için gayet ideal bir kamış. http://www.avmarketi.com/asp/product/165393/2600-195-QUICK-STICK-20-5-20G-195-CM makine de shimano'nun ucuz grubunu bilmem ama genelde ömürlük oluyor. eğer sizin buradaki amacınız heveslik değil ise güzel bir shimano alınabilir. ben daha önce bu makineyi kullanmadım ama elime alıp incelemişliğim var. bana güzel gelmişti. http://www.avmarketi.com/asp/product/11139/OKUMA-FLAME-20-MAKINE
2.10 veya 2.40 boy, kullanacağınız sahtele ağırlıkarına uygun 7-21, 10-30 atar değerinde bir kamışın yanında, devri yüksek 5.2:1 ve üzeri, en az 3 - 4 paslanmaz çelik rulmanlı, 25 lik yada 30 luk bir makina ideal olacaktır. Ama derseniz ki arasırada beklemeli kullanmak isterim; o zaman makinanızı 40 lık yapın. Bu takımı, 150 lirayada, 2500 liraya da combinleyebilirsiniz. O da sizin nefesinize bağlı.
Kamış çok hoşuma gitti. Aksiyonu nasıl acaba hızlımı yavaşmı? Yani yem atarken tüm gövdemi esniyor yoksa sadece uç kısımmı?
Aksiyonun hızlı yada yavaş olması, benim bildiğim kamışın ucunun büküldükten sunra toplanma hızı. Sizin bahsettiğiniz parabolik yada yarı paraboliklik
hooked nefesimide göz önüne alarak şunlara karar verdim bugün elime ulaşıcak DAIWA CROSSFIRE 2550X SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10 -M- 10-30 GR