Selam kıyıdan levrek ve galata köprüsünden istavrit için bu kamışla makinayı alıcam sizce uygunmu yorumlarınızı bekliyorum saygılar rasgele. http://www.avmarketi.com/asp/product/11372/Lineaeffe-Oxygen-2-40-mt-Teleskopik-Kamis http://www.avmarketi.com/asp/product/9417/OKUMA-AVENGER-AV-30-MAKINE
Ben anlamıyorum cvp yazmak bukadarmı zor bu forum niye var ben anlamadım bidaha yemin ederim bi konu açıpta bişey sormucam sonunda çileden çıktım yani sakın kimse bişey yazmasın cvp yazmıcam çünkü.
Makine için fikrimi yazayım. 30'luk bir modelmiş ki, bir turdaki sarımı az olur. Sarımı fazla olan 50 yahut 60'lık kafa bir makine daha uygundur. Bunun yanında, spin tarzı avcılık için olduğu belirtilmiş yani bu makineyi at-çek avlarında kullanabilirsin. Cevap yazmak kolaysa buyur sıra sende, değilse, zormuş galiba gördüğün gibi.
Dostum hemen moralini bozma, bazen benzer konular üst üste gelince arada kaynıyı veriyor Makina gayet güzel. Çoğu ustam 40-50 arası tavsiye eder ama ben genelde 25lik ve 30 lukları tercih ederim. Elbet balığı almak biraz daha zahmetli oluyor fakat daha kolay kullanımlı ve çok daha keyifli bir sistem bana göre. Aynı sitede okumanın 25lik 6+1 bilyelisi var ve 79 lira gibi bir fiyat. Bir göz atmanı tavsiye ederim eğer küçük makina istiyorsan. Kamış ise rapala yada kaşık kullanacaksan bence uygun değil. Çünkü 10-30 atarı olan bir kamışla en iyi randımanı 20gr da alırsın diye düşünüyorum. E adam akıllı bir kıyı için kullanılan rapla taş çatlasa 15gr oluyor ben sana 5-15gr atarlıları tavsiye ederim.
Sağol değerli abim ama napim ya bekliyorum bi umutla cvp gelir diye 80 kere bakılmış ama bir kişi bir kelime yazmamış bende tecrübeli olsam sormam zaten bişeyler öğrenip burda siz gibi değerli insanların yorumlarını ve önerilerini almak ve bu hobiye güzel bi şekilde devam etmek istiyorum tekrardan sağol abi saygılar.
Benim onayımdan ziyade senin tercihin mühim olan, ama dediğim gibi bence güzel bir makine seçtiğin. Ben 25lik dedim ama 20likmiş. Yanlış bilgi vermişim http://www.avmarketi.com/asp/product/11139/OKUMA-FLAME-20-MAKINE Ben aldım ve oldukça memnun aldım. Ama bunu alıyorsan bence biraqz daha para kıyman gerek ve kaliteli bir 0,12 yada 0,14 misina alman gerek. Bu tarz makinede ben bunlardan kalın bir misinayla randıman alacağını düşünmüyorum çünkü.
Ben seçtiğim makinada karar kıldım her nekedar gösterdiğin makina kafamı karıştırsada şimdi bir tane 2.40 birtane 2.70lik kamış göstercem bakalım bunları nasıl bulucaksın
at çek için buldumda deniz için bide göl için istiyorum 2.70 ama bulamadım varmı senin önerin? http://www.avmarketi.com/asp/product/7698/2030-ALBASTAR-NEW-HUNTER-240CM-KAMIS
Göl için şuan bende araştırıyorum, hatta senin başlığının altında varmı bir konum orda benim seçenekler içerisinde yazdıklarıma birde Vedat Abi'nin önerdiğine bak bence.
Göl için bitane buldum ama sen buna bakarken bende senin konuya biz göz atim http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK3270 270F
sevgili ilker aradığın bilgiye şuradan bakabilirsin şu an aklıma burası geldi... yapman gereken çift tırnak içine aldıklarımın tamamını google a yazmak ve ara demek... çıkan ilk sonuç aradığın.. yalnız at-çek için teleskopik kamış doğru seçim değil ... "Kıyıdan at-çek yöntemi ile balık avı Sevgili kardeşlerim,kıyıdan at-çek yöntemi ile balık avlamak için bazı özelliklerin bir arada olması gerekmektedir. Bunlar sırasıyla, iyi bir spin kamış, hafif bir makina ve kullanılan rapala ve silikonlar. Spin kamışları sahilde iseniz, 2.10 cm ve 2.40cm seçiniz.Eğer bulunduğunuz yer,denizden yüksek bir yer ise,örneğin bir limanda iseniz,2.70 Cm ve 3.00 Cm seçiniz. Yani bu demektir ki,sadece bir kamış at-çek avcılığı için yeterli değildir. " yardımcı olabildiysem ne mutlu ... ayrıca kamış ve aksiyonu olayını da araştırman faydalı olabilir...
Ferit Bey doğru bir noktaya değinmiş. teloskopik kamışları bende pek terecih etmem at-çekte. Benim kişisel tercihim 2 parçalı kamışlar oluyor genelde. Birde avlandığın bölgeyi bilmiyorum ama sanki o zunlukta ki kamışlarla avcını uzağa atmak yerine gereksiz yükseltirsin gibi geliyor.
İlker arkadaşım , 1 tane kamış alıp onunla atıp çekme şeklinde levrek ve istavrit yakalamak pek mümkündeğil gibi geliyor bana. Yaklanmaz diye birşey yok ama verimsiz ve şansına gelen avlar olur. İstavritin yakalanma yöntemi çaparidir ve çapariye yeri gelir 100-120-150 gr bile takılır yani anlıyacağın ağırkurşunlarda atarsın 75-100 gibi orta denilebilecek ağırlıklarda atabilirsin ama 75 atılacağını hiç sanmıyorum yani suyuna göre akıntı hızına ve senin sarma hızına göre ayrlaman lazım bunu genelde ortama gidersin avlakta bakarsın kim ok balık alıyo takip edersin kaç gram dersin sorarsın çapariye bakarsın tüyleri nasıl o şekilde fikir alırsın bismillah deyip atarsın beklersin ve uyugun bir hızda sararsın. Levrek takımı öylemi atçek avından çıkıp fly ve spin tekniğinin arasıdadır tamamen flayda olduğu gibi sahte canlıları gerçekmiş gibi aksiyon verdirerek avlanma disiplinine dayanır. Spin takımında en idaali ek ağırlık kullanmadan tamamen sahtenin kendi ağırlığıyla istenilen uygun mesafeye atmak ve suya düştükten sonra aksiyon vererek avı gerçekleştirmektir. Levrek avında kullanılan kamışlar kullanılan sahtenin ağırlığına uygun kamışalr seçilerek belirlenir bu kamışlar 1-10,5-25,10-30,15-40,10-50,60 gibi değerlendirilir bukamışlarla maksimum sahtenin kendi ağırlığıyla atılacak mesafe30ila 60m arısıdır ( ben bukadar atarım diye polemiğe girmeyecem)kamışların boylarıda kulanılacak yere görede seçim yapılır yani anlata bildiysem at çek yöntemiyle avlanıcam diye sana detaylarına çok girmeden her iki balığında ayrı kulvarlarda olduğunu anlatmaya çalıştım umarım. buyüzden tek bir kamışla her ikisinide yapmaya çalışmak ve verim almak maharetten ve bilinçli olarak yapılan bir avdan çıkıp şans faktörüne dayalı avlar yapmış olursun haa birde istanbulda boğazda kıydan surf kamışla sahte yem kullanılar lüfere atçek yapılan bir yöntem var uzun oltanın surf kamışına uygulanmış bir modeli diyebilirim onunla lüfer alan abilerimiz oldu ama levrekte işe yararmı orasını bilemem deneyip görmen lazım. Levreği beklemeli av yöntemiyle avlıyacam dersen oda farklı bir yöntem...
Çok sağol ali abi yazdıklarını zevkle okudum ve uygulamalara hemen geçip buraya aktarıcam bakar ve yorumlarınızı eksik etmezsiniz sıygılar rasgele.