At-çek için teleskobik spin kamış tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında centethic tarafından paylaşıldı.

1. centethic

centethic erdem nizam

Herkese merhaba,
    Kıyıdan at-çek avında 12-25 g arası sahteler, ve 28 g albastar toby vb. kaşık ile kullanmak üzere 3 metre boyunda teleskobik sert kamış ihtiyacım var. İp misina ile kullanmayı düşünüyorum. Bütçem en fazla 100-120 TL.
    Bu sahteler için hangi atar değerine sahip kamışlar uygundur? Hangi modelleri önerirsiniz?
    Kamış ile yoğun olarak kaşık da kullanılacaktır. O yüzden kamışın ucunun kırılmaması, kamışın güven vermesi benim için çok çok önemli. Zira 2 hafta önce aldığım şu kamışı ilk kullanımda

http://www.balikmarketim.com/spro-tfx6-dyno-force-tele-40-0-m-20-40-gr-aksiyonlu-olta-kamisi

kırmam sonucunda bu başlığı üzülerek açmak zorunda kaldım. Aslında kamışın ucu kırıldığında 24 gramlık sahte ile atış yapıyordum. Ama kırıldı işte. Tamire gitti geldi yine kırıldı. Tamire gönderdiğimde ilgili kişi ile telefonla görüştüm, parçasının olmadığını ancak birşeyler ayarlamaya çalışacaklarını söyledi. Kamış geldiğinde zaten çok da güven veren bir görüntüsü yoktu, nitekim yine ilk avda ucundan kırıldı.

Bütçeme uygun önerilerinizi merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

2. baraküda007

baraküda007 fatih

3. centethic

centethic erdem nizam

Teşekkür ederim. Bugün ucu kırılmış olan kamışın ucunu tamir ettirmeye çalışıcam. Eğer tamir olursa bir süre daha bu şekilde idare edip biraz daha tecrübe sahibi olduktan sonra 2 parçalı bir kamış almayı düşünüyorum. Düşündüğüm model de okuma salina sea spin 285 cm 15-45.
    Ama öneriniz aklımda olsun eğer tamir olmazsa bunu düşünebilirim.
    30-60 daha uygun olmaz mı acaba? 15 gramlık sahteleri de dikkate alacak olursak?

4. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Sheaksper Odyssey diye vir midel var. 2.70 10-40 gr atarli kesinlikle tavsiye ederim. Sapi da ayrica çıkıyor oluyor 55 cm ...

5. centethic

centethic erdem nizam

Guzel bir modele benziyor. Ben kamışın ucunu tamir ettirdim dün. O yuzden şimdilik işimi görür heralde mevcut kamışım. Teşekkürler önerileriniz için.