at cek ıcın yardım

Konu, 'Makineler' kısmında selim92 tarafından paylaşıldı.

1. selim92

selim92 selim

bugun at cek yaparken mısınam makıneye dolandı ve cok sınırlendım oltamı 20 tl ye almıstım cok agır ve at cek ıcın kullanıslı degıl yenı makıne ve kamıs almayı dusunuyorum akarsuda golde barajda kullanmak ıstıyorum kullansılı hafıf uzaga fırlatabılen dayanıklı ve en onemlısı mısınamı dolandırmayan bır makına onerırmısnız butcem 50-60 tl dıger konulara baktım ama bana uygun bulamadım bu konuyu acmak gergını duydum

2. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Misinanızın makinaya dolasmasının 2 nedeni olabilir.Birincisi asırı gam yapmıstır ikincisi makinaya alabilme potansiyelinden fazla misina sarmıssınızdır.Yani bunun makinayla ilgili olacaıgını düsünmüyorum.
    Siz atmak istediginiz agırlıkları söyleyin bizde size ona göre tavsiyelerde bulunalım.Sonucta kamısımızı buna göre secicez.
    Saygılar.

3. selim92

selim92 selim

slıkon yem veya kasık atmak ıcın ıstıyorum agırlıklarını tam bılmıyorum zaten aldıgım olta 20 tl lıktı yanı adı bısey gam yapmıstır cunku sarılı almıstım adamlar yanlıs sarmıs olamaz

4. Adil Akırmak

5. selim92

selim92 selim

6. Adil Akırmak

Hyperloop 4000 olan en uygunu seciminizi o yönde kullanınız.2 parcalı kamıslar daha esnek ve daha dayanıklıdırlar.at-cek sisteminde daha verimlidirler.Ortadan birbirine gecerler basit bir sistemi vardır.Tek sorunları tasımadır.Kapalı boyları uzundur.

7. Adil Akırmak

Siz bu kamısı nerede kullanıcaksınız gerekli acıklamayı yaparsanız daha uygun kamıs seceriz?(göl akarsu vs...)

8. selim92

selim92 selim

soyledimya baraj gol akarsu

9. Adil Akırmak

At-cek kamıslarının uzunlukları meralara göre önem arz eder.1.80-2.10 cm kısa mesefali atıslar içindir (cay akarsu vb.).Bu meralarda uzun kamıs kullanırsanız yeterli verimi alamazsınız.2.40 kamıslar iskele gibi su seviyesinden yüksek yerlede 2.70-3.00 cm lik kamıslarda sahillerde kullanımı max performansı verir.Ayrıca bu kamıs cesitlerinin atar degerleri vardır mesela 5-20 10-30 15-45 20-50 gr gibi bunlar atabilecegi max ve minimum agırlıklardır.Mesela 5-20 gr atarlı kamısla 40 gr atamazsınız.Yada 20-50 gr atarlı kamısla 5 gr atamazsınız.Kamıslarda max performan kamısın max atar degerinin yüzde 20 aldıdır.Mesela 16 gr lık bir sahteyi en iyi 5-25 gr atarlı kamıs atarken 25 gr lık sahteyi 10-30 gr atarlı kamıs atar.
    Kamısların atar degerlerininde max yüzde 10 üstüne cıkmayı tavsiye eder firmalar yani 5-20 gr lı atarlı kamısla max atmamız gereken agırlık 22 gr olmalıdır.
    Size ısrarla sormamın nedeni budur malzemeyi aldıktan sonra kullanamayacaksan parayı cöpe atmaktan baska bişey degildir.
    Bu yüzden siz kullanma meranıza ve en cok kullacagınız sahtelerin yada kursunların agırlıklarını belirlerseniz.Kamısımızı ona göre seceriz.
    Saygılar.