At-çek ile ilgili soru

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Dimitri tarafından paylaşıldı.

1. Dimitri

Dimitri Bora

Merhabalar,

Ben olta balıkçılığına yaklaşık 1 hafta oldu başlayalı ve bu bir hafta içinde antalya-finike den yaklaşık 30-35 tane orta boy mırmır balığı aldım..

Acemiliğimi henüz atabilmiş değilim fakat daha önceden yaptığım ( teknenin arkasına kaşık olta salarak yaklaşık 1000 gr 3 tane balık yakalamıştım ) gibi bir av yapmak istiyorum.

elimde yalancı balık var bir tane tekli 10 cm büyüklüğünde bir de 3 lü küçük küçük sahte balık olanlardan..

Bunları kıyıdan olta ile attığım zaman, ( 50 gr kurşun kullanıyorum normalde ) normal kurşun ile attığım kadar uzağa atamıyorum tabii ki.. yaklaşık bir 50 deneme yaptım ve sonuç 0 idi..

Acaba neyi yanlış yapıyorum

bu konuda yardımınızı siz sayın abilerimden rica edeceğim :)

rastgele.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    uzaga atmak istiyorsan kıstırma kurşun veya hafif bi sıyırtma kurşun kullanabilirsin. fakat bu dediğim teknik genelde surf kamışlarla yapılıyor. spin kamışla kıyıya paralel 20-30 metre uzaklığa atmak kafi geliyor zannedersem

3. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    merhaba kardeş,
    öncelikle yalancı balığın resmini koyarsan veya adını söylersen daha rahat yardımcı olabilirim (rapala, sasi vs.) fakat denizde kullandığına göre rapala olduğunu tahmin ediyorum. rapalada 50 gr kurşun yanlış bir kullanım, rapalanın özelliği suyun yüzeyinden gelmesidir aynı zamanda güzel aksiyonlar ile avcıyı tahrik etmesidir. sen 50 gr kurşun kullandığın zaman bu 2 özelliği de büyük oranda kaybediyosun. eğer uzağa atmak istiyosan kurşun yerine bulrag veya bombardo kullanabilirsin. şu an resim veremeyeceğim ama google dan araştırırsan resimleri gayet net olarak mevcut. eğer bu 2 şamandıradan birini kullanırsan satın alacağın yere sahteyi hangi tarafa bağlaman gerektiğini de sorup öğrenmeyi ihmal etme. fakat bana sorarsan en güzeli rapalayı ağırlıksız kullanmaktır. şamandıra veya kurşun randımanı düşürür.

3lü küçük balık dediğin de sanırım tral, çinekop vs. avlamak için kullanılan takım, takımında mevcut mu bilmiyorum ama bunun da üst kısmında yine 1 şamandıra olması gerekli. bulunduğun bölgede kayalık bi yer varsa oralarda deneyebilirsin. antalyada tral yakalaman yüksek ihtimal.

umarım yardımcı olabilmişimdir kardeş, rasgele...

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Bora av yerini - malzemeni - hedef balığı vs az daha bilgi verirsen daha detaylı - doyurucu cevaplar alırsın..

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    kamışına uygun sahte bağlaman lazım. ya da sahteye uygun kamış bulman lazım. rapalayı en ideali at-çek kamışıyla (kısa ve ince olduğu halde) atarsın. Bütün kamışlarla rapala atmak mümkün. İstanbuldaki arkadaşlar , boğaz tekniğiyle, surf kamışla bile atıyorlar. forumlarda biraz arama yap, yukarıda arkadaşın söylediği tekniği uygulayabilirsin silikon roglou larda çok işe yarıyor. sendeki kamışın rapalanın gramajlarını, özellikleri vs. söylemen lazım. Şöyle söylim bendeki rata en uygun ağırlık 11gr. bunu sahtelerimi kuyumcuda tartarak ölçtüm yoksa malzemecinin birşey bildiği yok, 20gr bağlarsam ağır geliyor. Başka takıma da 23 gr rapala hafif geliyor, randımanlı olmuyor gibi. ...
    Ben derimki sadece rapala at, kurşun bağlama, daha seri ve verimli kullanırsın. hatta bazı arkadaşlar fırdöndü bile bağlamıyor, direk raglou ya bağlıyorlar mesinayı. Eğer takımın uygun değilse kurşun veya top bağlamak kaçınılmaz olur, işte bunun için kaç gramlık rat kullandığın önemli
    at-çek için 30m uzaklık çok ideal bir mesafe. daha ilerisine de atabilirsin. mesela top bağlarsan 50metreyi geçersin.