At Çek ile İlk Barracudalar ve Tekne'den Karışık Balıklar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cems tarafından paylaşıldı.

1. Cems

Cems Cem

Merhaba arkadaşlar,

Denizin verdiği huzur ve çoğu zamanlar balık tutamasamda, tutmaya çalışırken duyduğum heyecandan dolayı her hafta sonu kendimi denizde buluyorum. Deniz musade ettikce tekneyle biraz açılıp yemli deniyorum. Geçen Cuma akşamı başlayan balık tutma denemeleri maalesef, Cuma akşamı ve Cumartesi tüm gün de dahil olmak üzere balıksız geçti. Cumartesi akşam saatlerinde At-çek ile barracuda yakalayan üstadları görünce at çek denemeye başladım, bir süre sonra ipim patladı ve elimdeki son top şamandıra suya gitti, bunun üzerine sahte balık ile at çek denemelerine devam ettim ancak bu seferde klipsin açılması sonucu sahte balığım suyun dibini boyladı ve bende denemeleri bıraktım. Balık yapan saatlerin geçmesi ardından barracuda yakalayan daha önce selamımız olan Alican arkadaşımla, biraz sohbet ettik, çok güzel direktifler vererek birlikte bir kaç takım hazırladık, sabah ezanı okunmadan avlak yerimde olursam tekrar balık yaptığını söyledi ve eve gidip dinlenmeye koyuldum.

Uyandığımda, Alican üstadın söylediği zamanı yarım saat kadar farkla kaçırmıştım ancak hemen arabaya atlayıp avlak'da yerimi aldım, başladım at çek yapmaya, misinanın yumuşayan parmağımı ağrıtması üzerine, parmak koruyucuyu almaya gitmek için kamışı sabitliyordum ki oltanın ağırlaştığını hissettim ve hafif bir tasmalama ile misinayı sarmaya başladım, gelen ilk barracudamdı, çok mutlu olmuştum, hemen balığı karaya aldım ve etraftaki kedilerden korumak için arabaya yerleştirdim :) ardından tekrar at çek denemelerine devam ettim ve 2. barracuda'mı aldım. At çek ile yakaladığım ilk balıklardı bunlar, at çek avcılığının zevkini doyasına yaşadım. Bu balıkları yakalamamda Alican arkadaşımın verdiği direktiflerin etkisi çok büyük.

Günün ilerleyen saatlerinde ise Fatih abi (balık tutarken tanıştığım iyi bir abimiz) , babam ve ben de tekne ile açılıp yemli denedik, Susanoğlunda renginin Mercan'a benzerliğinden dolayı ismi Mercan olarak geçen türden bolca balık yakaladık, Fatih abinin dip oltasına gelen üstelik de karides'e gelen palamut bizi oldukça şaşırttı, rastgele dedikler bu olsa gerek dedikden sonra avımıza devam ettik, aşağıdaki resimlerde palamutun yanındaki en büyük mercan'ıda babam tuttu :). Kısacası benim ve herkes için güzel bir gün oldu, siz değerli balık sevdalılarıyla da paylaşmak istedim.

At çek'te kullanılan takımlar ;

Kamış : Shakespeare Trion Royalty Spin 2,4 m
    Makine : Penn Atlantis 4000
    Takım : Beyaz yumurta şamandıra, 1 - 1,5 kulaç gerisine silikon balık

Herkese bol balıklı avlar dilerim :)

2. Çağrı AYDOĞDU

Çağrı AYDOĞDU Çağrı AYDOĞDU

Favori Makine:
    alba star double60
    Tebrik ederim, güzel av olmuş :thumb:

3. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Tebrikler Cem,
    maaşallah diyelim, çabuk aşmışsın kendini, balon balıklarından kurtulduğun için de sevindim, avın bereketli olsun, daha iyileri rast gelsin,

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Cem Bey tebrikler güzel av olmuş ama o palamut değil yazılı orkinos yavrusu.

5. Cems

Cems Cem

Teşekkürler, gerçekten eğlenceli bir av oldu. Daha iyileri sizlere rastgelsin.

Teşekkürler Yusuf abi, iki hafta kadar önce 4 - 5 kiloluk bir balon balığı yakaladım onun üzerine pek fazla benim oltama gelemiyorlar abi :), iyi dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim. Seninde avın bereketli olsun, daha iyileri rast gelsin.

Teşekkür ederim Ceyhun Bey, Palamut ile Orkinos yavrusunun nasıl ayırt edildiğini iletirseniz bundan sonra dikkat edelim.

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Verimli av olmus, tebrik ederim Cem bey.

Barakuda degil yalniz, turna onlar. Kiremitte yapmanizi tavsiye ederim, harika olur. :hungry: Afiyet olsun..

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İbrahim abi bi sen kaldın şu balıkların baraküda olduğunu kabul etmeyen, nasıl bir inattır bu anlayabilmiş değilim.hihi hihi hihi :laughing:

8. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Cem.
    At-çek'in zevki bambaşka. İmrendim valla :)

9. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    http://www.avmarketi.net/wp-content/gallery/palamut2.jpg

yukarıdaki linkte palamut mevcut. dikkat ederseniz sırt çizgileri doğrusal. Sizin yakaladığınız tombik diye geçer ve üzerindeki desenler doğrusal değildir. Ayrıca vücut yapısında da farklar mevcuttur. Palamut daha uzunca görünür. Tombik ise gerçekten de tombiktir :) daha tıknaz görünür.

bu arada gerçekten güzel bir av daha güzelleri hepimize nasip olur inşallah:)

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrikler, daha güzelleri de rast gelsin :)

11. Cems

Cems Cem

Teşekkür ederim, İbrahim Bey, tarifini verirseniz bir sonrakileri kiremitte yapalım :D

Teşekkürler Ayhan abi, aynen öyle bu zevki ilk defa tattım, sizlere daha iyileri rast gelsin.

Bilgi için teşekkür ederim. Amin, inşallah herkese nasip olur daha iyileri.

Teşekkürler Yasin, daha da güzelleri sana rast gelsin :)

12. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    Barracüda hastası olarak sölüyorum helal olsun bana gelmiyorlar inaat ettiler, ama eli kulagında bende alcam ınsallah bugunde gıttım bos geldım rastgele insallah daha iyileri nasib olur bizlere.

13. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Teşekkürler Yusuf abi, iki hafta kadar önce 4 - 5 kiloluk bir balon balığı yakaladım onun üzerine pek fazla benim oltama gelemiyorlar abi :), iyi dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim. Seninde avın bereketli olsun, daha iyileri rast gelsin.

Cem merhaba,

*** Yusuf değil benim adım, Deniz,
    geçen de Yusuf yazdın, sanırım yanlış oldu dedim ama Yine Yusuf yazmışsın(Bu arada kardeşimin adı Yusuf) :)

14. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Tebrikler çok şık bir av olmuş..

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler devamını dilerim

16. Cems

Cems Cem

Teşekkürler, ben bugün için aylardır sabırla at çek yaptım :), sizlere daha iyileri gelir inşallah.

Deniz abi, Özür dilerim, gerçekten nasıl öyle aklımda kalmış anlamadım :) Her ikiside güzel isim.

Teşekkür ederim, sizlere daha iyileri rast gelsin.

Teşekkürler Vedat abi, sizden öğrendiklerimizle devamını getireceğiz inşallah :)

17. selahattin123

selahattin123 Selahattin Babaoğlu

bir avda birden fazla tür gerçekten güzel olmus tebrikler

18. Cems

Cems Cem

Teşekkür ederim, eğlenceli bir gün olmuştu. Bol balıklı avlar dilerim :)

19. zayta

zayta selman

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf 420cm,OKUMA v system 2.40
    Favori Makine:
    Ryobi naxo surf makine,shimano nexave 4000 fc
    En İyi Avı:
    1 adet lüfer 670 gr,karagöz
    tebrik ederim,ayrıca afiyet şifa olsun

20. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış: