At-çek ile ilk levrek :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bora-_-bora tarafından paylaşıldı.

1. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    Biraz günü geçmiş bir rapor olduğu için şimdiden özür dilerim arkadaşlar.Bu konuda acemiyim ve pek başarılı olduğum söylenemez :) Kasım ayı kurban bayramında tuttuğum levrekleri ve kaçırdığım levreğin hikayesini sizler ile paylaşmak istedim...Öncelikle malzemelerden bahsedeyim kamış olarak Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm ve makina olarak TRABUCCO ZEON XTR 20 MAKİNE (pek başarılı değil) Misina 0,20 ASSO DOUBLE STRENGTH ve resimlerdeki levrekleri yakalayan sahte ise hepinizin bildiği RIVER2SEA BUBBLE WALKER 80 HC-04 modeli.Bu arada bu sahteyi satan bir yer var mı aradım hiç bulamıyorum arkadaşlar ??? Avlak yerini tam olarak yazmıyorum diğer raporları okuduğumda bohçacılara tiyo verilmemesi isteniyor forumdaki arkadaşlardan.Ama ayvalık civarı diyerek bir nebze belirteyim , suyun derinliği diz kapağıma kadar geliyor ve altı ölü yosun ile örtülü.Su üstü sahte yem dışında başka bir şey kullanılamıyor.

Geçtiğimiz kurban bayramında ailem ile birlikte 3-4 günlük tatili değerlendirmek için yazlığın yolunu tuttuk.Başarılı olamadığım at-çek konusunda kendime son bir şans vermek için iyi bir fırsattı aslında.Zamanında yüksek fiyatlara aldığım ima ve diğer değerli sahteleri bilimum sakarlıklar sonucu!!! Örnek vermek gerekirse ; liman içlerindeki teknelerin çapa iplerine taktırmalar ve sonucunda ertesi gün gözlük şnorkel dalma kurtarma operasyonları , kayaları yerinden oynatma çekme çabalarım sayısız olup gece kör karanlıkta plajda kopan sahteyi arama çabalarım gibi desem bu konudaki yeterli becerimi size aktarmış olurum herhalde :eek:

Neyse av günü kısaca geçtiğimiz kurban bayramıydı yağmur öncesi karartılı bir gökyüzü ve hafif rüzgarlı çok sert olmayan hava beni çağırıyordu sanki... harekete geç ! harekete geç ! İzmir'den gelirken yanıma mamun bile almamıştım sadece spin olayına odaklanayım bu işi ya başarıcam yada bir küsür sene boyunca okuduğum raporlar araştırmalardan ve av denemelerimden sonuç sıfır olarak çıkacaktım.hatta takımı bile satayım eski usül kasnak ile dip oltalarıma döneyim diye düşünüyordum...Lakin tüm bu olumsuzluklar o güne kadarmış.Av yerime geldim takımı açtım hadi bakalım rastgele ve ikinci atışta suda kıyamet kopuyor ben idrak edemiyorum ama olan biteni reeling Balığın kıyıya 6-7 metre kala gözümün önünde şapırdatarak çektiğim sahteye atlaması ve bir anlık şok ile tasmalıyorum ama kalama açık !!! sanki 50 metreden çekiyorum balığı carr currrr makina ötüyor bense sar allah sar :eek: neyse spin ile ilk levreğim derken hava bozuyor bir yağmur bir şimşek galiba diyorum atçek ile ilk ve son balığın olacak bora bu hayatında koştura koştura kaçıyorum eve...Ertesi gün tekrar gidiyorum resimdeki ispendeği tutuyorum ve iki takip birini tasmalıyorum ama kaçıyor diğeri takipte kalıyor.usta olduk ya küçük balığı suya iade ediyorum :) üçüncü gün ise tüm profosyenelliğim ile deniz kenarındayım yine :) artık İzmire dönüş vakti yaklaşıyor son bir kez daha derken güm alıyorum levreği tasmalıyorum , bu sefer kalamada iyi ama heyecan yapıyorum boşluk veriyorum kamışın ucunu indiriyorum suya o anda bir takla ve kulak arkası yapıp jilet gibi kesti misinayı :( kaçan balık büyük olur misali resimdeki ilk levrekden çok daha güzeldi.Neye üzüleceğimi bilemedim o an kaçan balığa mı , giden sahteye mi , yoksa kulağına küpe yapıp bir ömür öyle yaşayacak balığın durumuna mı ? keşke filmin sonu böyle bitmeseydi dedim...Birde içinden çıkanlar için bilgi olsun istedim üç yengeç , bir gamit resim çektim sizler için ama pek iç açıcı bir manzara olmadığı için şimdiden kusura bakmayın :) biraz raporu uzun tuttuk başınızı ağrıttık , herkese rastgele...:thumb:

Uploaded with ImageShack.us

2. undercut

undercut OKTAY

Favori Kamış:
    okuma v system 2.40 10-40gr
    Favori Makine:
    okuma sna pro25-daiwa regal 3000ia
    En İyi Avı:
    sazan 2.2 kg,turna 56 cm,levrek 4.2 kg
    Tebrikler.Güzel levrek.Elinize sağlık...

3. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    teşekkürler kardeşim...

4. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    güzel rapor ,güzel levrek , tebrikler.

5. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    teşekkürler , beğendiysen ne mutlu...

6. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
  7. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
  8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    heyecanlı bir av günü yaşamışsın hemide popper ile,tebrik ederim:) hd-13 ü al..

9. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390, Okuma Salina Seaspin 240 - 10/40
    Favori Makine:
    DAM Quick SLR Surf 560 FD, Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    Tebrikler, güzel bir anlatım olmuş. Balıklarda şahane görünüyor. Devamı rastgelsin...

10. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    evet adrenalin tavandı :) zaten popper tarzı başka bir şey kullanamıyorum avlak durumu itibariyle , stokta bitmeden alayım o zaman...

11. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    teşekkür ederim , hepimize rastgelsin diyorum...

12. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler.Taze Levrek haberi yok,anılar,anılar. Teşekkürler.

13. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    ben teşekkür ederim beğendiysen kardeşim...çok istiyorum gitmeyi ama iş güç bu ara kaçamıyoruz malesef...

14. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Tebrikler adaş,çok güzel anlatım,eline sağlık :)

15. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    sağolasın adaş :)

16. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Cem öncelikle hazırladığın harika rapor için sonrada avın için tebrik ederim devamlarını dilerim rastgele.

17. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    Teşekkür ederim , daha keyifli avlar sizlerin olsun :)

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok keyifli rapor, levrekler için tebrikler. Rapor biraz daha erken gelse tadından yenmezdi. :) Geç ama gaz veren bir rapor.
    Bu soğuklarda da tam gereken şey.
    Niceleri rastgelsin. :)

19. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    Teşekkür ederim , evet dediğin gibi biraz daha zamanında yazmak gerekiyor raporları ki av dönemlerinde daha iyi bir fikir oluştursun...havalar biraz ısınsa soluğu su kenarında alıcam ama :)

20. GencoGnc

GencoGnc Genco

Tebrikler.
    Aynı model ve renk popperı 3 yıl ben de kullandım fakat kuzenim bu şanslı sahteyi 0.35 lik misinasını koparacak kadar büyük bir levreğin ağzında bırakıp dönmüştü bir avdan.
    Bu arada ilk levrek ağızdan değil boğaz altından mı takılmış bana mı öyle geldi.
    Ben de Ekim ayında su üstü sahteyle çene altından sinagrit yakalamıştım,nasıl oldu da becerdi anlamadım :)