At-çek ilk balık (Levrek)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. Plankton

Plankton Salih

Merhaba, at-çek stili ile avlanmaya 6 gün önce kamış ve makinemi almakla başladım.İnternette didik didik bu konu hakkında araştırmalar yaptım.Etrafımda hiç kimsenin bu stil ile avlanmaması ve görmemiş olmam büyük sıkıntı olsada bi şekilde denemelere başladım.

İlk önce yeni başladığım için bir adet max-pin adlı ucuz bir az dalarlı sahte ve rover98 bir adet su üstü sahte aldım.Bunlara 3-5 te silikon ekledim.Artık herşey hazırdı.Sıra geldi sahteleri su ile buluşturmaya reeling

İlk gün hevesi ile uyumadan sabah suyuna gittim.Sahtelerin beklediğimden çok fazla uzağa gitmesi güzeldi fakat gel gelelim aksiyon olaylarına idk wtd denen olayı yapamıyorum :D diğerlerini dümdüz çekiyorum falan derken 4-5 saat geçmiş ve hiç bir vuruş ve takip alamadan eve döndüm.Sonraki günlerde hep böyle geçti.Hergün 3-4 saat çalışmalara genelde aynı merada devam ediyordum.Wtd olayıda yavastan oluyordu. :thumb: Bir kaç kez farklı yerlerede gittim.

Dün uyandığımda camdan baktım ve ilk defa haftalar sonra denizin dalgalı olduğu görünce 15.00 gibi soluğu merada aldım.Dalgalar kayaları dövüyor, her yer köpük, su bulanık tam da levrekle ilgili okuduğum herşey mevcut.Hava kararana kadar at-çek sonuç tık yok.Geceleri hiç denemedim.

Ve gelelim bu sabaha, uyumadan 5.30 civara evden çıkıp mereya gittim.Deniz eski haline dönmüş tertemiz dip çok rahat görünüyor.Wtd zamanı reeling ilk atış boş, ikinci atış önüme 3-4 metre kala aniden alttan bir vuruş hooked :eek: olta iki büklüm, kalamayı rastgele ayarlamıştım , cızzz etsem mi etmesem mi havasında hihi makineyi sarıp sarmadığımı bile hatırlamıyorum idk çok yakındı çünkü balık.Sağa sola kafa atışları ve balık dibimde fakat kepçe yok kayalıktayım :confused: kamışı sol elime aldım sağ elimle misinadan tutup yavasça kaldırıp kenara aldım :thumb: mrsparkle Hemen balığı sonlandırdım.Fotoğrafını çektim.

Sonrasında martı istilası basladı tepemden geçit yapıyorlar her geçen sahteme dalmaya çalışıyor büyük sıkıntı cyrr onları kovalıcam derken höyt möyt el kol merada olanda kaçtı :D Bir süre atış yapmadım takılmasın birisi diye :eek: (Takılmasını hiç istemem) Martılar gitti 2 tane karabatak geldi :laughing: toplanıp eve döndüm.(sonunda balıkla hihi ) Zaten ben tutacağımı tutmuştum mrsparkle

Kısaltmama rağmen uzun oldu hihi Herkese rastgele diyip bitireyim...:)

Kamış: Shakespeara omni 240 cm 10-30 gr
    Makine: Daiwa Triforce S 300 E
    Sahte: Rover98 (G15r)
    Misina: Okuma bluefish 0.28 :D

(İlk fotodaki renklerde bir programla oyanama yaptım)

2. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Maşallah tebrikler,
    güzel balık eline emeğine sağlık, biz de paslanarak ancak yakalayanları seyreder olduk, emek veren karşılığını alıyor, daha trofe avlar denk gelmesi dileğimle, rastgele.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel yazmışsın. Bildiğim bir bölge olunca daha bir keyifle okudum. Balık ta çok güzel. :) Daha çok yakın zaman önce makinayı almıştın, hatırladığım kadarıyla. Çok kısa bir zaman içinde denk getirmişsin gibi dursa da bayağı ısrarla aramışsın. Emin ol, bölgede bu balığı tutanlarda ısrarla arıyorlar.

Su üstü sahteyle yakalaman da ayrı bir güzel olmuş. Ben daha hiç su üstüyle yakalayamadım. Gerçi toplasan 2 saat çalışmamışımdır su üstü sahteyle. :D

Makina hakkında görüşlerin nedir? Kolda boşluk veya hoşuna gitmeyen bir şeyi varmı?

Maxpin, maxrap'in sahtesi. Atımı maxrap gibi değil tabi ama yüzüşü fena değil.
    Niceleri rastgelsin. :)

4. bearing

bearing erdal demir

makine uğurlu geldi herhalde :)

tebrikler, fotoğraf 20 yıl önce çekilmiş gibi, nostaljik bir hava olmuş, çok beğendim şahsen.

5. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler. :) sizede rastgelsin

6. Plankton

Plankton Salih

Makine ve kamış seçimi 10 günümü aldı :( asıl almak istediklerim hep stokta olmayınca bunları aldım.En son ne olursa olsun alayım bi başlayayımda sonra değişikler gelir diyerekten aldım. :D

Makine fiyatına göre özellikleri iyi ve daiwa olmasından dolayı seçtim.Kolda cok ufak bi oynama var (şimdi siz söyleyince baktım) fakat hiç rahatsızlık yaşamadım.Belki ben tam oturtamadım idk Tecrübemde olmadığı için bişi diyemiyorum.Güzel yağlamışlar ama bazı yerlerden yağ sızıntıları var hihi

Max-pin atım biraz sıkıntı oluyor gerçi istediğim kadar gidiyor avlandığım bölge için :)

Teşekkürler sizede rastgelsin :)

7. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler :) Fotoğrafın bir kaç versiyonunu daha yaptım :D Daha bi kanlı canlı görünüyor renkler değişince :) Bilindik bir cep telefonu programı :)

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler, Ben 2,5 senedir yakalayamıyorum mesela. Bu işin altın kuralı sık sık denemek. Ben ise ayda 1 yada 2 kez deneyebiliyorum. Haliyle denk gelmiyor. Devamı da gelir inşallah.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bilgiler için teşekkürler. :)

Demek ki böyle öne çıkmış, bilinen markaların alt segmentlerinden uzak durmak lazım. :rolleyes:

Makinalardan anlamam ama levrekçiler makina seçerken 3 şeye dikkat ediyorlar.

1 - Kolda boşluk varmı? (ki seninkinde varmış :eek: )
    2 - Kolu geri çevirmeye çalışınca geri kaçırıyormu?
    3 - Ağır mı?

Bu 3 kıstası geçerse alıyorlar. :p Aklında bulunsun. :)

Dalgalı havalarda uyumadan sabahı beklemektense, sahilde yemli beklemek sonuç verebilir. ;)

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrikler, demek ki sık deneyince denk geliyor :) Dahası da rast gelsin, sizin için bayağı bi itici güç olmuştur bu av

11. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Hergün deneme fırsatım olduğu için bu konuda şimdilik şanslıyım :) Sizede denk gelir *** rastgelsin :)

12. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Aynen iyi oldu bi vuruş bile alsam yetecekti aslında :D
    Sizede rastgelsin :)

13. Plankton

Plankton Salih

Çok ufak boşluk var fakat somun takviyesi falan düzeltebilir belki :D
    Geri kaçma sorunu yok, ağırlığı 237 gr, kamış 180 gr sanırım ideal bir ağırlık :) (bu arada link atayım incelemek isteyenlere ) http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/daiwa-triforce-s-3000-e-olta-makinesi/19989/
    3-4 saat at-çek yapmama rağmen hiç yorulmadım.
    Bazen düğüm olan misinayı fark etmeden attığım oluyor hiç kopma olmadı.Özelliklerinde yazıyordu, kopma önleyici sistem falan diye onayımı aldı hihi Gerçi misina o kadar esnekki bi kere silikonu taktırdım koparamadım belime koluma dolayıp çok fazla asılmama rağmen en sonunda iğne açılmış olarak geldi :D

Yemli bekleme olayından bıkkınlık geldi bana , o işi babamla bi tanıdığımız amca yapıyorlar her akşam desem yalan olmaz.Arada şakalaşıyoruz yaşlı işi bu falan diyolar hihi Saatlerce vurmayınca bekle bekle bide soğuk harekette etmiyorsun gitmiyorum artık :D Ama güzel balıklar aldılar özellikle 2 ay önce amca 3.5 kg lık levrek yakaladı.Çupra yakalıyorlar genellikle deniz dalgalı olursa sahil şeridine gidiyorlar ozaman levrekte alıyorlar.Onun harici evin önünden genelde 1 er tane alıyorlar her akşam çupra, 1 aydır özellikle balık yok gerçi 1-2 gibi sonlandırıyorlar avı, sonrasında geliyordur balıklar hihi .Bu aralar mırmırda kendini göstermeye başladı.

Yem olarak mamun takıyorlar.Mamunu kendimiz topluyoruz yada topluyorlar diyelim ben daha uğraşmadım o işle biliyorum ama :D 3 köstekli dip oltası kullanıyorlar :thumb:

Makine biraz büyük balık yakalayınca belli edecek kendini sanırım :) yarın sabah denemeye devam reeling görüşmek üzere :)

14. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
    sende aşılandın artık hihi ,yerinde duramazsın,4 seneye anca durulursun :D :D

15. Plankton

Plankton Salih

:D şimdilik vakit bol olduğundan sıkılana kadar devam :) balık oldukça sıkılmam herelde :D

16. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Tebrik ederim.Anlatım ve balık harika.Ben de 3-4 senedir at-çek yapıyorum.Hatrı sayılır 69 cm bi Akdeniz Barakudası,boyundan büyük işlere kalkışan ve boyu kadar sahtelere atlayan 10-12 cm bi Sinarit palazı ve yine aynı boylarda bi Lahos'dan başka bişey yakalayamadım :( Ama yılmadım aksine böyle raporları gördükçe de hırslanıyorum.Oltan boş kalmasın.RASTGELE

17. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler :thumb: Devamına rastgele...:) ve :hungry:

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Makinayı daha önce incelemiştim. Daiwa'nın alt segment, hafif makinası yoktu. Bu modeli hem ucuz, hem hafif olması ilgimi çekmişti. Takımın ağırlık olarak harika. :thumb: Yemli önerimi geri aldım. hihi :p Dikili gene bildiğimiz gibi demek, hergün 1 - 2 balık. :p hihi

Nice güzel avlar dilerim. Hem sana, hem babana. :)

19. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler ben 1 yıl beklemiştim :)
    Daha niceleri ve büyükleri oltana gelir umarım.

20. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Sık sık yoklamak lazım sanırım.En kısa zamanda bir trofe yakalamanız dileğimle rastgelsin :)

Teşekkürler.Sizede rastgelsin :)
    Teşekkürler.2 gün önce sizin raporunuza yorum yazmıştım vuruş bile alamadım falan diye ertesi gün balık geldi hihi rastgelsin reeling