At Çek İlk Levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yavsan tarafından paylaşıldı.

1. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Merhabalar. Bu gün saat 16:00 gibi iş yerinde ki bilgisayarda balıkavınet de gezerken içime bir kurt düştü. Pencerenin kenarına gidip denize şöyle bir uzaktan baktım.Hafif çalkantılı görünüyordu. Ulan dedim genel müdürde yok.Zaten mesainin bitmesine kalmış bir saat. 16:30 gibi çıksam kimse farketmez. Fazla turistde yok otelde zaten dedim ve dememle kendimi 16:45 de at çek yaparken buldum. Akşam kızıllığı vardı.Deniz hafif çalkantılı ve etrafta in cin top oynuyordu.Saat 17:00 a doğru yeni aldığım ve şimdi ismini hatırlamadığım ucuz maketi taktım deneme için. Atımı iyi idi. 30-40 cm dalarlı bi sahteydi. Ava başlayalı yarım saat olmuştu ama tık yoktu hala. Bu arada geçen seyrettiğim baba 2 filmi geldi aklıma. Adam çocuğa küçükken balık tutmasının sırrını söylüyordu. Her avda meryeme dua edermiş ve her zamanda balık tutarmış. Bende deneyim dedim. Ama beklediğim gibi hiç birşey olmadı.... Derken maketim kıyıya yaklaşık 2 metre kala bir paşanın saldırısına uğradı. Şok Şok şok.... Bende aynı anda makaraya sarıldım hızla. En başından beri yanlış yaptığımın farkındaydım ama aklım başımdan gitmiş kendime engel olamıyordum. O çekti ben çektim. O çekti ben çektim. Kalama malama umrumda değil. Geri geride yürümeye başladım içgüdüsel olarak sanırım. Balığı kıyıya sürükleyerek çıkardım. Sudan bir metre kadar dışarı çekince benim maket balığın ağzından kurtuldu. Koştum atladım üzerine.Seni buldum paşam bırakırmıyım diye sıkıca sarıldım. Sen benim balıkçılık onurumu kurtaracak olan kurtarıcımsın diye sevgiyle kucakladım. Zira denizin kenarına her gidip geldiğimde beni eli boş görüpte dalga geçenlerin listesi vardı elimde. Gidip gözlerine sokmam lazımdı balığı. İlk muhasebe müdürüme daha sonra stajer yardımcıma,temzilikçi fatma hanıma,tüm güvenlik görevlisi arkadaşlara benimle dalga geçtikleri için pişman olmaları gerektiğini söyleyerek balığı gösterdim.Eve geldiğimde de eşime bak bana engel olmasan daha neler tutacağım gibisinden bir ajitasyonla gelecek avların yerini yaparak ne kadar becerikli bir avcı toplayıcı olduğumu gururla kendisine ifade ettim. Kaynanam adam 2 tane daha tutsaydın ya yavrum dedi. Kim doyacak bunnan dedi. (İçimden la havle dedim,kolaysa sen tut dedim.) Ama dışımdan zaman yoktu anneciğim zaman olsa tutardım elbet dedim. Böyle uzun uzun anlattığım levreğimin boyu yalnızca 30 cm dir.Aslında bu balığın küçük olduğunun farkındayım ama balıkçı gururumu ve onurumu kurtarmak ve hemde gelecek de yapacağım muhtemel avlara zemin oluşturmak için bu balığı almak zorundaydım. Yoksa geri salmakta hiç tereddüt yaşamazdım emin olun. Görmediğin at çeği olmuş,küçücük levrek tutmuş derseniz alınmam.Çünkü gerçekten de öyle oldu sanırım. Hepinize sevgiler saygılar.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

2. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Zevkle okudum, süperdi :D Tebrikler. İnşallah kaynananız bundan sonraki avlarınızdan memnun kalır :DDD

O değilde dua edinde patron buraya üye olmasın :DDD

3. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    tebrik ediyorum, ooh süper ya antalyadan bol bol raporlar okuyoruz :D bu aralar deniz baya hareketli sanırsam :)

4. degazor35

degazor35 Adem

Favori Kamış:
    Bir olta
    Favori Makine:
    bir kucak sabır
    En İyi Avı:
    zargana 70 cm
    sanki balığı ben tuttum yahu ne kadar güzel anlatmışsınız hele ki son yazdıklarınız,sanki bizimkiler :)

Rast gele...

5. Crebain

Crebain Ogün

Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    Tebrik ederim. Ayrıca anlatımıza hayran kaldım.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Gidip gözlerine sokmam lazımdı balığı.
    Kaynanam adam 2 tane daha tutsaydın ya yavrum dedi. Kim doyacak bunnan dedi.

tebrik ederim paril paril parliyor yakisiklisi denk gelmis :)

alinti yaptigim ilk cumleye çok guldum muhtemelen kelimeyi baska sekilde algiladigim içindir :D

kaynana diye tabir edilen kisilerde balik tutan damata karsi illaha bir laf soyleme durumu karakterisik bir ozellik. bende istanbulda sabahin 5inde evden çikip geldigimde veya aksam 9da çikip gece 2de geldigimde yorum genelde soyle oluyor " oglum bu sogukta hasta olacaksin denizin kenarinda, ben gider BALIKCIDAN ALDIRDIM " vb...... birçok laf etmisligi vardir :)
    sana tuttum kaynana sen doy yeter deseydin :laughing:

7. woolky

woolky Volkan Özyıldırım

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC55
    Av güzel anlatım şahane tebrik ederim :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    anlatım balığın önüne geçmiş:D bir solukda okudum:D tebrik ederim sende şifayı kaptın:D
    hade rasgele:)
    bende rapor açsammıki:D

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Soner

Kücücük bir çocukken yakaladığım ilk alabalığım aklıma geldi.

Aman zıplayıp kaçmasın diye koynuma sokmuştum.

Avı falan bırakıp annemlerin yanına koşmuştum.

Sendeki ilkin heyecanını ne güzelde yansıtmışsın.

Dilerim çok daha büyüklerini yakalarsın.

Sevgimle kal

10. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    avın için tebrikler umarım bundan sonra çok daha iyilerine denk gelirsin ayrıca anlatım mükemmel olmuş sanırım bu yazdıkların hemen hemen her balıkçının başına gelen olağan şeyler:)

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

İşe geldim, açtım siteyi, raporlara girdim, başlığını gördüm ve "Aha!" dedim, "işte o gün bugünmüş!" :)
    Azmettin ve sonunda hedefe ulaştın dostum. Tebrikler. Eminim bundan sonra daha bir hırsla sarılacaksındır ;)
    Dua edelim de Genel Müdür otele dönüp pencereden baktığında sahilde seni kamış savururken görmesin :D
    Bu güzel avlarının ardı arkasına sürmesini diliyorum. Ne de olsa kaynanaya balık lazım :p Öpüyorum kardeşim. Rastgele.

12. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    :) Tebrik ederim dostum. Okurken kendimi gördüm, aynı ben dedim. Daha nice balıklar tutmanı dilerim. Hepimize rast gele. :)

13. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrik ederim,inşallah devamı rastgelir.

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Tüm personeli kara listeye almışsın :D :D

Umarım müttefikler karşı atağa geçmezler :)

Suya çok yakın kurtulmalar olduğunda veya suyun içindesin ama balığı çıkaramıyorsun, çıkarsan iğneden düşecek.... tshirtünün bitişinden tutarak balığı içine al ve göğüs hizana kadar çekip orada tut, güvenli bir yere gelince bırakırsın... kepçe ile aynı işi görür kısaca..

İlkler her zaman özeldir tebrik ediyorum.... bıkmadın araştırdın ve sonuca ulaştın... artık gelecek avda daha tecrübeli olacaksın.. :)

Bu arada levreğin yasal avlanma limiti 18cm ama ilk üreme boyu 30cm.. seninkisi ilk üreme boyuna ulaşmış yani vicdanende rahat olabilirsin.. :thumb:

15. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Teşekkür ederim. Kayınvalidem memnun kalmazsa da av dönüşü onada kültür levreği almayı düşünüyorum.Arada ki farkı anlamaz zaten. Patron üye olursa süper olur balıkçılık kanına girerse beni anlıyacaktır.

Sağolun. Umarım dediğiniz gibidir. Tuttuğum balık şans eseri değilde balık çokluğundanır inşallah.

Teşekkürler. Bu konu üzerine düşündüm bende çok ve sorunun aslen bizim atalarımızın göçebe step insanları olmasından dolayı balıkçılık kültürünün toplumumuzda yeteri kadar yer bulamamış olmasına bağladım sorunu. Ama zamanla düzelecek ve amatör balıkçılarında balık tutamadıklarında hor görülmeyeceği günler gelecek diye düşünüyorum.

Sağolasın. Anlatımımın hoşunuza gitmesine sevindim. Geçmişde yazar olmak istediğimden dolayı yazılı anlatım konusunda baya bi uğraşmıştım.Belki onun etkisidir.

Beğendiğinize ve eğlendiğinize sevindim. Çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.Darısı ve daha büyükleri hepimizin başına.

Senden böyle güzel sözler duymak gurur verici kadir.Teşekkürler.

16. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Sevgili vedat abi... Zehir bünyeme ilk ben daha 8 yada 9 yaşındayken girdi. Yeşilırmak çocuğuyum ben. Daha o yaşlardayken eskiden soğan çuvalı olarak kullanılan filelerden kendimeze ağ yapardık. Irmağın kenarında ki yavru balıkları yakalar şişelere koyarak bahçe sulamak için kullandığımız havuza atar beslemeye çalışırdık.Dedem ne zaman vanayı açıp bahçeyi sulasa bahçeden zıplayan balıkları toplar gene havuza atardım. Sonraları olta denen aleti keşfettim. Elime geçirdiğim uzunca bir kavak dalını kamış,annemin dikiş ipliklerini misina,tuplu iğneden de kanca yaparak ilk takımımı kendim kurmuştum. Yeşilırmağın kenarında ki bir tuğla fabrikasının kil çıkartmak için açtığı çukurlarda oluşan büyüklü küçüklü göletlerde avlanmaya başladım.Küçük ekmek topları takarak toplu iğneye kızıl kanat derlerdi parmak büyüklüğünde balıklar avlardım.Gölde çırpınan büyük balıkları gördükçe içim giderdi. Bu uğurda nice arkadaşımızı kurban ettik göle. Çok çocuk boğuldu ve aslında göle gitmemzi kesinlikle yasaktı. Babamdan hayatımda yediğim tek tokat gene bu göle balık tutmaya gittiğim için olmuştu. Genede vazgeçmedim balık tutmaktan. Oltamı gölün yakınlarda bir yerlerde çalılıkların arasına saklardım. Daha neler neler. Bende sizin kadar olmasamda balık tutmaya ve denize göle akarsuya aşık bir insanım. Geçmiştede çok güzel avlarım oldu. Bu tuttuğum sanırım 5. levrek. Ama at çek tekniğine yeni başladığım ve bu teknikle avladığım levrek ilk oldu benim için. Sizin gibi usta balıkçılarımızın rehberliğinde böyle bir cemaate mürid olmak ne kadar güzel. Umarım bende birgün sizin seviyenize ulaşabilirim sizin yaşadığınız gibi bir hayatı kendimede kurabilirim.Sevgi ve hürmetlerimle.

17. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Av için tebrik ederim

Fakat söyleyemeden geçemeyeceğim. Ben böyle yazılmış raporları ve konuları okumuyorum, bunu da okumadım. Sebebine gelince yazı tek paragrafta sıkıştırılarak yazılmış, altına da bir fotoğraf eklenilmiş. Daha sade ve paragraflara ayrılmış şekilde yazarsanız ziyaretçiler daha rahat okur, konuya katılımda o kadar yüksek olur.

İleri bir tarihte bu konuya tekrar girdiğimde, kullanılan sahte hangisiydi, misina kaçlıktı, hangi saatlerde alındı gibi bilgileri bulabilmek için yazı içinde kaybolmam gerekecek.

Avınız ve keyfiniz daim olsun.

18. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler çok güzel anlatım olmuş :) inşallah daha iririleride nasip olur dalga geçenlerin gözlerini faltaşı gibi açarsınız :) rasgele..

19. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Kardeş bu ne heyecan ben bile heyecanlandım okurken. Harikasın çok iyi anlatmışsın :laughing: :laughing:
    Daha irilerini tutman dileğiyle.

Rastgele...

20. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Teşekkürler. Amaç aynı, yol aynı,aileler aynı,deniz aynı deniz. Biz bize benzeriz kardeşim. Dünyada çok az kültürde vardır başkasının annesinede anne dendiği. Sevgiyle.

Valla raporu yazarkende senin ne diyeceğini merak ettim en çokda kardeşim.Seni mutlu edeceğini biliyordum. Güzel yorumun içinde teşekkürler. Görürse görsün ya. Kovulacaksam bunun için kovulayım. Onurlu bir sebepten atılmış olurum.Hiç de gocunmam valla. Pılımı pırtımı toplar gene balığa giderim.

Teşekkür ederim. Daha iyileri daha güzel günlerde birlikte yakalarız umarım.

Sağolun.Sizinde avlarınız bereketli geçer umarım.
    Evet ya çok gıcık oluyom. İnsanlar ne kadar meraklı dalga geçmeye.
    Karşı atağa geçemezler levreği tıkadım ağızlarına. Abi ben işyerinden çıkp ava gidiyorum. Üzerimde genelde kumaş pantolun,iskarpin ayakkabı felan oluyor.balığın kaçmasını tercih ederim valla. Sizin dedtekleriniz ve verdiğiniz bilgilerle atçekte biryerlere gelebildim gerçekten çok sağolun.
    Boy ve limit hakkındaki açıklamalarınız içimi rahatlatsada bu balığı salmak isterdim. Bir balıkçının ulaşacağı en üst makam bu tür balıkları bırakabilecek olgunluğa erişebilmesidir sanırım. Ben henüz insanların ne düşündüğünü ve dalga geçecek olmalarını düşünerek toyluk yapıyorum. Umarım bende bu seviyeye ulaşabilirim bir gün.
    Eleştirinizde gerçekten çok haklısınız. Eğer kayda değer bir balık yakalayabilirsem tekrar dediklerinize dikkat ederek rapor yazmaya dikkat edeceğim. Teşekkürler.