At çek Jig

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında yyuu1 tarafından paylaşıldı.

1. yyuu1

yyuu1 yusuf elmacıgil

Merhaba abiler Balık tutmaya başlıyalı 1 sene oldu. atçek ve jig nedir bunları bilmiyorum at çek avcılıgı sanırım rapala ile yapılıyor jig ise metal olan kaşık tarzı yemle yapılıyor peki hangisinde kursun kullanılınır jig ile atçek arasındaki fark ne hangisi verimlidir teşekkürler...

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    öncelikle hoşgeldin yusuf. öncelikle atçek avı sistemine uyun hafif atarı düşük tercihen parçalı kamışlar ve en fazla 40 lık makinalarla sahte veya kanıdırcı balık slikon gibi suni yemlere hareket verdirmek suretiyle yapılan avcılıktır. Normal şartlarda hiçbirinde kurşun kullanılmaz. sadece bazı hafif sahte ve slikonların önüne belli mesafede şeffaf şamandıra bağlanabilir ancak benim sevdiğim bir yöntem değil. Jig avı ise derin sularda tekneden yapılabilecek ve yine özel ekipman gerektiren bir av çeşidiridr. Bu av için 1.85 civarı uygun kamış ve devir hızı yüksek iyi kalama ayarı olan sağlam bir makina gereklidir. Bu avda ise ağırlıkları değişen metal sahte balıkları dipyen yukarı çekmek suretiyle verilen aksiyonla balığı kandırma ilkesinden ibarettir. senin bahsettiğin kıyıdan yapılan jig ise eğer kaşıktan farklıdır çünkü kıyıdan yapılan jigle avlanma yönteminde jigi kaşık gibi düz çekmek yerine kısa vuruşlarla aksiyon verdirmek gerekir. Ama tüm bu bahsedilen avlanma stillerinde ana kural sahte bir balığa verilen aksiyonla gerçek balığı kandırma amacına dayanır.

3. yyuu1

yyuu1 yusuf elmacıgil

teşekkür ediyorum. en büyük hayalim 1.5 kg üzeri bir balık almak ancak yakınımda bilgili birileri olmadıgı için her gittiğimde 2-3 küçük istavrit gibi avlarla dönüyorum. lüfer tutmak için ne yapma lazım olta ve maknia önemlimi