At-Çek Kamış - Makina - Misina - Rapala

Konu, 'Takım Çantası' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Herkese iyi günler. Haftalardır forumda hemen her yazıyı okuyorum. Sitemizde öyle değerli ustalar varki, öyle güzel anlatıyorlar ki insan hemen gidip yeni bir takım satın alıyor (Örnek ben). Ustalara buradan teşekkür ediyorum. Zaman ayırıp uzun uzun yazdıkları için. Ben İzmir'de memurluk yapmaktayım. İzin günlerinde ara sıra balığa çıkmaktayız arkadaşlarla. İçimizde 5 kg'luk levrek trofeleri alan olmasına rağmen sitedeki ustaları görünce pek bişey bilmediğimizi söyleyebilirim. Benim henüz kayda değer bir levrek avım yok. Bu kış yazılanların da gazıyla eşimden gizli olarak 250 tl'lik bir takım hazırladım. Eşime 100 tl civarı diyeceğim ama çaktırmayın :))
    Takımım : Okuma safina 2.40 seaspin kamış (50 tl), okuma safina 2500 (38 tl) kafa 4 bilyeli makina, Powerline Extreme 0.25 mm 10,5 kg çeker 300 metre misina. (Misinada aldıktan sonra satıcı dedi ki abi denizde kullandıktan sonra tatlı suda yıka. Yoksa zamanla patır patır kopar dedi.) Haayydaaa niye almadan önce söylemedin lavuk diyesim geldi ama indirim yaptığı için terbiyemi bozmadım. Şimdi sorum şu atçek yaptık ve tabiki yine temiz deniz hafasından başka birşey alamadık bu kesin, lakin misinayı tatlı suda nasıl yıkayacağız. Eve gidince misinayı ortalama 40 metre boşaltıp üzerine tatlı subu dökeceğiz. (Ayrıca bu tatlı su kaç şekerli olacak, çeşme suyu olur mu yoksa damacanadan mı olması gerekir? Suyun Ph değeri önemli mi?) Sanırım sorum anlaşılmıştır. Şimdiden teşekkür ederim.

Rapalalarım :
    Rapala Xmap 10 Cm dalan (Kefale benziye renk olarak) 27 tl
    Rapala Maxrap 13 cm FB (Mavi) Yüzen 30 tl
    River2Sea Rover 98 G15R Su üstü 17 tl
    Procatch BBK 05 CAM RAPALA 11 cm (Su üstü) 20 tl
    Pelikan Nitro 44 ve 62 nolu 13 cm yüzen rapalalar 17 tl
    Ragglou Ragot 2 silikon beyaz (bilmiyom)

Nasıl bir hırs yapmışsam gözüm you-zurilere takıldı. Çok güzel renkli olan (Yeşil benekli minnow serisi) 11.00 tl mi dolar mı bilmiyom ama üzerinde 11.00 yazıyordu. Az daha onu da alacaktım dükkandan. Son anda kendime oha çektim. Bunların kimini internetten kimini İzmir Kemeraltından aldım. İnternet siteleri biraz tuzlu geldi dükkana gidince. Mesela okuma kamış sitelerde 75 - 85 tl'lerde iken dükkandaki 20 yaşlarında kardeşim 50 tl diyince gözlerinden öpesim geldi.

Ustalarıma en komik soruyu soruyorum : Takımım nasıl kışın yakalarmıyım bu malzemeyle ? :))) Yoksa yine alay konusu mu olacağız?

2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    .......hayirli olsun takiminiz....av sonrasi komple oltayi musluk altinda tutun, makarayi makineden sokup misina yatagini elinizle ovusturarak yikarsaniz makarada yer edinmis tuzlarida cikarmis olursunuz.... sonra komple oltayi havadar bir yerde birakin...kilifa koymayin... deniz suyu hepsinin uzerinden temizlenmistir... zor gelmeyecekse de kuru bezle silin yeter... naylon misina er yada gec kopacaktir, tasa kayaya surtmeyin av sonrasi mutlaka tatli su tutun buna ragmen iki haftada bir 20 metre kadarini kopartin arkadan gelen misinayi kullanmaya gayret edin...

.....merada balik varsa, istikrarli olup bikmadan avlara devam ederseniz mutlaka yakalarsiniz... su aylar levregin en verimsiz zamanlaridir... raglou bolgenizde en iyi is cikaran silikondur...

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Haydaaa!!!

Cevap için teşekkür ederim. Yani diyorsun ki dünya para verip aldığın rapalalardan ziyade çok daha ucuz olan silikon daha iyi iş yapar sick Dayak yemiş gibi oldum. :D Silikonu topla kullanacağız sanırsam değilmi? Acemilik kusura bakma, çok soru soruyorum ama....

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Avlandığım Bölge

Dikili, Çandarlı, Şakran ve Aliağa civarları. İlk mesajımda yazım yanlışları yapmışım kusura bakmayın. İş yerinden hızlı bir şekilde yazıyorum :D

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Volkan kardeşim merhaba,

Sizin durumunuzu şöyle bir inceledim kardeşim; gerçekten vahim ki, hem de ne vahim. Siz daha ilk başlangıç seviyesinde bu durumlardaysanız, ileri ki 7. ve 8. takımlarınızı nasıl kuracaksınız? cry

Madem bu durumdasınız, size bir abi öğüdü; alacağınız kamışlar mümkün mertebe ucuz ve kalitesiz olmalı. Sırtınızda bir defada hemen kırılmalı. Yoksa.....................

İyi dileklerimle.

6. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    ...........hic onemi yok akliniza geleni sorabilirsiniz....cok guzel yerler oralar... aynen oyle yeni baslayan biri ilk once silikonlarla tecrube edindikten sonra daha zor basamaklara teker teker cikmali....cunku sonra sonu husran oluyor... paranizda cebinizde kalir.... gagali sahteler silikonlardan daha dayanikli olduklari icin uzun sureler kullanabiliyorsunuz ama ragloudaki hersey kuyrugundaki aksiyon oldugu icin zedelendigi zaman bozuluyor veya zamanla kullandikca deniz suyu onu sertlestiriyor ve yine aksiyonu bozuluyor.....bunlari korumak icin ozel sprey kitleri var ama kim ugrasir ayni hesaba gelir yenisini alin daha iyi cok ucuz zaten..... raglonun her rengini bulabilirsiniz ama bazi onemli tiyolar var, samandirada olur 10g kursunla firdondu beden seklindede olur.... diger yandan hersey balik yakalamak degil amac keyif almak...bu acidan bakarsaniz bir kac saat sahilde gecirmek gibisi yoktur.. ragloudaki onemli seyler icin vedat agbinin konusunu okuyun: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20896

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    silikonu topla atmak zorunda değilsin, zokalıda kullanan var

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tavsiyeni çok tuttum abicim. Teşekkür ederim :laughing:
    Bu kurduğum 4. takım zaten :laughing:

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zaman ayırıp bilgi verdiğin için teşekkür ederim sevgili kardeşim. Balığa daha çok eşimin abisiyle gidiyoruz. Akşam 20.00 'den sabah 08.00 e kadar falan. Bide kışın o soguğu yiyince insan 1 balık ta olsa yakalamak istiyor. Bi de evdekiler yine tutamadın mı demiyolar mı:laughing:

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ok. Teşekkürler

11. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Zamanı geldiğinde malum dere ağızlarından güzel balıklar yakalayacaksın umarım :) Ayrıca yeni aldığın takımlarda güzel, alınmış mala ancak hayırlı olsun denir.
    Fakat misina konusuna sakın takılma zira bende aynı marka misinanın 0,22'lik olanını kullanıyorum ve senin satıcı bu misinayı kullanmamış anlaşılan. Emin ol misinaya hayran kalacaksın zira takıldığında misinayı koparmak için elime bez dolayıp iki elle çekiyorum 0,22'lik misinayı sağlamlığını sen düşün. Yıkama işine gelince ben aklıma eserse yıkıyorum yoksa kalıyor o şekilde ama 1 ay kullandığım misinayı hiç yıkamadığımda oluyor. Haftada 3 kez at-çek avına gittiğim halde :) Ancak makinada sarılı olan misinayı her ne olursa olsun 1 ay bittiğinde mutlaka değiştiriyorum. Ne kadar sağlam olursa olsun benimkide böyle bir huy :=)
    Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok. Rastgelsin.

12. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Slikonu kesinlikle şamandıralı kullan. Mehmet arkadaşımızın bahsettiği Vedat abinin başlığını ihmal etme. Sonda birkaç ekleme yaptım. Üzerine düşersen sonuç alacağından emin olabilirsin. Bu arada misina fazla önemli değil. Ben ara beden 0.40 asso kullanıyorum.

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cevabın için çok teşekkür ederim. Misina konusunda içime su serptin sağol. İçimde kurt kemiriyodu, ya iri balık yakalayınca koparsa diye. Bilgilendirmen çok iyi oldu. Güzel avlar dilerim. Bizde bugün mırmıra gideceğiz saat 24.00'te. Gene sabahlıcaz dikili sahillerinde. Dişe dokunur birşey tutarsam resimleyip raporlayacağım. Misinayı da ilk denemem olacak.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel bilgiler için çok teşekkür ederim.