At çek konusunda yardım!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında nuricem tarafından paylaşıldı.

1. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Kıyıdan 9cm rapalalarla at çek yapıyorum.Motorum okuma safina pro spa 25 kamış.okuma safina X 2.40 10-35.şimdiye kadar 25lik misina kullandım.fakat ip örgü misiniaları kullanmam daha uzaga atmama yararmı?motoruma misal ipmisina 16 lık saracak olsam 250mt fazla yapacak bu kadar pahalı olmazmı?ne kadarına saracam?bide gergin olmadıqı için at çekte çok karışmaz mı beni bilgilendirecek arkadaşlar varsa çok memlun olurum :)

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    İp misina

Nuricem öncelikle ip misina ile normal misina arasinda avcilar hep farkli dusunurler bu bir aliskanlik meselesi ben atcekte her zamam orgu misina kullanirim ama bazilarida bu misinayi sevmez oncelikle ip misinanin avantajlari incelikle saglamligi bir arada sunmasidir ancak kamis ve makinayi yipratan bir yapisida vardir soruna gelince atcek icin 0.16 kalin bir orgudur 0.10-0.12 kalinlillari daha uygun olur kulaga ince gibi gelsede kaliteli bir orgu bu inceliklerde gayet saglam olur ben sufix 832 kullaniyorum cok memnunum powerpro ve berkleyde iyi misinalardir atcek avi icin makinana normal misineden dolgu yaparak uzerine100mt orgu misina sarman yeterlidir boylece maliyeti dusurmus olursun uzaga atis konusunda biraz alisman gerekir esneme payi olmadigindan atcek avinda orgu misina tercih sebebidir rastgelsin

3. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    Ben de Shimano kamış 2,70, makina da Shimano, Rapala marka muhtelif renklerde , köstek misina 0,10 luk 2 kulaç, 25 metreye atabiliyorum.
    yosundan başka hiçbirşey tutamadım bugüne kadar.
    sağ kolum ciddi kas yaptı :)
    hergün atçekle yakalayanların resimlerine bakıp bir umut devam ediyorum vücut geliştirmeye.
    youtube dan walk the dog yapmayı bile öğrendim, herşeyi denedim.
    boğaza gittim, yeşilköy sahile gittim vs.
    yemlide bazı zamanlar arada sırada sahilden veya tekneden vurma oluyor ama atçekte sıfır aksiyon.
    saatlerce uğraşıyorum ama bugüne kadar hiçbir vuruş dahi olmadı.

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    mesinayı değiştirmen (mesina çok kötü değilse) en fazla 2 metre farkettirir.
    mesina önemli tabi.. bi dakka sen adanadaysan uağa atacan demektir, olta kombinasyonunu değiştirmen gerek, hedef balık lüfer galiba.
    bizim burada levreke atıyorlar 25mt fazla bile geliyor onlara

5. deePblue

deePblue na

Bir şeyler yanlış demekki. Boğazda gece karanlığını denemenizi tavsiye ederim.
    Parlak sahteler özellikle ışık alan yerler.

6. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    Nuricem kusura bakmaz inşallah, aslında aynı problemleri yaşamış olduğumuzdan yeni başlık fazlalığı olmaması için buraya yazdım.
    muhakkak ki, sorun bendedir de, işte, ne olduğunu çözmem lazım..
    aylardır palamut, lüfer peşinde koşup hiçbirşey alamamak kyuyor.
    tekneden, sahilden, boğazdan derken olmadı bir türlü... Nasip :(

7. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    estafurullah hepimizin sorunu kardeşim :) yorum yapan arkadaşlara *** ederim.hala misinaylayım haftasonu degiştirmeyi düşünüyorum marka verebilirseniz bir deniyecem.bide okumada ip misina sağlıklı deqil diyorlar sizce sorun olur mu?

8. Levreka

Levreka Hakan Serin

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX Spin 270cm 14-45gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 4620gr.
    İp misina alacaksanız 0,08 veya 0,10mm den daha kalınını almayın. Atışı çok daha rahat. Rüzgarlı havalarda , atış yaptıktan sonra boşluğu alıp öyle sarmalısınız. Yoksa misinanız karışabilir...