öncelikle selamlar.. bu forumdaki ilk av raporum olacak. 26 eylül çarşamba günü limanda yaptığım avdan bahsetmek istiyorum. işte avın hikayesi: hazır boş bir gün bulmuşken saatte geç olmasına rağmen (9.30 civarıydı) limanı bi yoklayayım istavrit-çinekop çıkar mı acaba diye yola koyuldum; hedef ordu limanı.. çapari ile işe başladım, tek tük hamsi ve istavrit geliyordu fakat arada çinekopların istavritlere saldırdığını görebiliyordum.. bunun üzerine çapari takımını çıkarıp toby no1 kaşığı takarak çinekopa atayım dedim.. bir kaç at-çekten sonra 8-10 levreğin grup halinde kaşığı takip ettiğini fark ettim. fakat kaşığa saldırmıyorlardı.. yanımda spin oltam olmadığı için maket balık ile at-çek yapma şansım da yoktu. istanbul boğazında palamuta rapala atanlar aklıma geldi; bunun üzerine çaparide kullandığım 50-100 gr atarlı 3 mt lik carbostar kamış ile maket balıklarımı atabilmek için fırdöndünün klipsine 25 grlık kurşun takıp devamında 1.70 cm civarı 0.25 mm okuma seabass misinanın ucuna bir rapala klipsi ekleyerek bir takım hazırladım. denediğim bir kaç sahte ilgi çekmedi.. sonra gümüş mavi çakarlı sahteyi denemeye karar verdim. çakarlı sahte beklediğim ilgiyi yarattı, levrekler grup halinde sahtenin peşine düştüler.. 3-4 atıştan sonra ilk levrek sahteye yapıştı ve mücadele başladı.. üzerinde bulunduğum beton iskele denizden yaklaşık 3 metre yüksekteydi, kepçesiz almak zor olacaktı.. balık kalama açarak önce dibe vurdu uzaklaşmaya başladı, sonra iskeleye doğru yöneldi baktım iskelenin altına girip misinayı dolayacak kalamayı sıkıp asıldım balığı yüzeye çıkardım, kamışla tartarak havalandırıp iskeleye kondurdum.. 42 cm kiloya yakın besili bir levrek almıştım. geçen sene iskelenin altına girip misinayı koparan levrekten sonra limanda yakaladığım ilk levrekti.. bu sevinçle bi kaç foto çekip, lider misinayı değiştirerek aynı sahte ile devam ettim. yaklaşık bir 15 dk sonra ikinci levrek dipten gelerek sahteyi kaptı. ve yine kalamanın melodisi eşliğinde çekişme başladı.. bu seferki daha cüsseli olmalıydı zira kısık kalamayı çözüyordu, bir süre çözmesine izin verdikten sonra kalamayı tamamen kapattım.. levreği yine iskelenin dibine kadar çekip yüzeye çıkarttım kamışla tartarak tek hamlede yukarıya aldım.. yakalanan ikinci balık bu işin tesadüf olmadığını oracıkta hazırladığım takımın işe yaradığını göstermişti. 53 cm tahminen 2 kg civarı şişman bi levrek olduğunu sevinerek gördüm.. bu limanda levrek yakalayamazsın, maket balıkla olmaz diyen iskelenin müdavimleri başıma toplandı hayy maşallah nidaları ile balıkları incelediler seyircilerin artması ve havanın iyice ısınması üzerine saat 12 gibi avı bitirdim. kullandığım malzemeler: *alba carbostar kamış 3 metre, 50-100gr atarlı *albastar alfa 60 makine *0.35 mm mono filament ana misina, 0.28 mm rapala bedeni *avcı sahte : Silverstar NEmmO 9cm renk no:6 herkese rastgele...
levrekler süper kardeşim eline koluna sağlık. 3 metre iskeleden onları karaya almanda büyük başarı bence.
Erdem kardeşim tebrik ederim, malzeme deyiştirerek almışsın balığı, demekki çeşitli malzeme bulunmalı yanımızda
haklısınız, balıkçının bir takım çantası olacak illa ki.. geçen perşembe aynı yöntemle tam 4 saat at-çek yaptım.. çok sıkı takipler aldım, 50 cm üstü levrekler gördüm.. bazıları su üstüne çıkarak adeta bana baktı, fakat hiç birini kandırmayı başaramadım.. yılmak yok at-çek'e devam tabi, belki yarın...
Tebrikler Erdem Balıklar cok güzel. Avın ve avlağın durumuna göre takım olusturman da cok güzel omuş. Demekki elde ne varsa denemek gerekiyor. Daha güzelleri Rastgelir inşallah.
Maşallah d,yerek başlayalım ilk raporunuza, daha ilk raporda böyle birşey çıkıyorsa ileride neler olacak çok merak ediyorum
teşekkür ederim. sahtenin kaplaması ve hologramları soyuldu mu? bendeki 2 levrekten sonra pert oldu da