merhaba arkadaşlar,ağabeyler,üstadlar...Soru gayet açık...ayrıca sitede okuduğuma göre ip misinalar(dynemaa) bir süre sonra yüzükleri yada porselenlerini kesebiliyormuş....ryobi makineme çok ta belli marka olmayan yeşil renkli dynemaa sardım...kamış okuma salina sea spin....suüstü rapalalarda ip misinayla sahteye daha iyi aksiyon verildiği için ip misinayı tercih ettim ama şiimdi tekrar değiştirsem mi diye düşünüyorum...
ucuna uygun bir florocarbon 0.7 mt kadar bağla rengin önemi kalmaz.. ayrıca ben genelde sarı ve beyaz renkleri kullanıyorum..gece daha rahat düğüm atabiliyorum..
0,7 mt yaklaşık 1 mt. yani .yanlış anlamamışşımdır umarım....ayrıca,levrek bildiğiniz gibi ürkek bir balık....bu yüzden rengin önemli olduğunu düşünüyorummm...
Ustalar kesinlikle daha iyi bilir ancak şahsi tercihim Berkley Whiplash Crystal 0.12 ( 35 Lb. ) - 0.15 mm ( 40 Lb. ) olur...
Whiplash serisinin bir kaç rengi daha vardır yeşil tonlarında, ancak bu Crystal serisi bakıldığında beyaz olup su içinde şeffaf - yarısaydam bir renk görünüme sahip olanıdır ve diğer örgü misinelere oranla daha az görünürlülük özelliğine sahiptir. Kanımca renge takılı kalırsan bu iş sana pahalıya malolur dene içime sinmedi birde bunu gibisinden. Bu anlamda şuan Whiplash Crystal en uygunu diyebilirim. En son zamanda daha farklı birşeyler çıktı isede benim haberim yok. Hadi kolay gelsin...
Uca bağlayacağın misinayı biraz daha uzun tutmakta fayda var, ben şahsen 120 cm den daha kısa bağlamıyorum. Misina ne kadar kısaysa kopma oranı da o kadar yüksek olur. Ufak bir hatırlatma, misinaların üzerindeki çeker değerleri 100cm misinayla yapılır. Yük altında esneyebilmesi için zuzun tutmayı ihmal etmeyin.
Whiplash Crystal in 0.06 lığını öneririm. 0.12 ve 0.15 liği atçek için kalın kaçar. Veya Fireline Crystal 0.08 veya 0.10 mm. tavsiye edebilirim.
yani şimdi ipin renginin önemi yok mu???onu mu anlamalıyım....yapılan öneriler genelde marka üzerinde sınırlı kaldı...
Berkleyin Crystal serileri yarısaydamdır fakat su altında dalıp incelediğimde net olarak göründüğünü farkettim. Yeşil olsa sanki daha iyi olur gibime geliyor. Fakat bu görünme sorununun önüne geçmek için 2 mt. kadar Fluorocarbon misinayı örgüye eklerseniz daha iyi olacaktır.
Örgü misinenin esnemez yapısını göz önüne alırsak ve FC de de esneme ve mukavemet ile düğüm kesim alanıda eklediğim zaman kafamda soru işaretleri bırakıyor... Üretici açıklamasında farkedilirliği az olarak belirtmiş ve dakron tipi örgüleri baz aldığınızda bencede öyle ve deneysel resimlerde de öyle olduğu görülmekte ama baştada dediğim gibi ustalar daha iyi bilirler...
İlk mesajımda eksik ifade kullanmışım şeffaf / yarı saydam şeklinde olacak. Hatırlatman için teşekkürler Birol...
Berkley Whiplash çok sağlam bir örgü Erkan. Fireline in 0.08 ve altı belki sorun çıkarır ama Whiplash kesinlikle çıkarmaz emin ol. Zira Whiplashin 0.06 ve 0.10 unu boğazda 150 gr. a kadar kurşunu şoksuz abanarak kullandım zamanında. 0.10 u ile dipten kayayı çekerken fırdöndüm kırıldı. Evet görünürlülüğü az olarak geçiyor, hatta bir kalemin üzerine sıkıca sarıldığında kalemdeki yazılar okunabiliyor fakat örgü beyaz renk ve suyun içindede net olarak görünüyor maalesef. Bence yeşil renk daha iyi kamufle olur suda. Geçenlerde kopan takımımı, dalarken şans eseri buldum ondan dolayı böyle konuşuyorum Dipte bembeyaz ip gibi görünüyordu.
Sevgili usta ve üstad kardeşlerim,yaklaşık bir senedir Berkley Wiplash pro 0.18 kullanıyorum.Gayetlede memnunum.8 kg.maximum çekeri var.Avlağımızda bir arkadaşımın biri 5.5 kg. levrek çekti.Daha sonraki günlerin birindede 7-9 kg.arası yine levrek alındı.Tabiiki istisnai durum bunlar.Balık avcılığında hani bir tabir varya kaçan balık büyük olur diye.Hakikaten büyük balığı kaçırmamak için misinanızın biraz güçlü olmasında yarar var.Geçtiğimiz sezon bununla aldığım lüferin haddi hesabı yok.Beni yarı yolda bırakmadı.20 gr.kaşığı atarken misina makinadan su gibi akıyor.Normal misina kullananlara görede % 50 daha uzağa atabiliyor.Rengi gri.Kullandıkça da biraz daha rengi açıldı.Samani ile gri arası bir renk oldu.Hani asker şapkası gibi,kullandıkça eskidikçe kıdem basıyor,ustalaşıyor.
İsmail abi hafta sonu senin makinan ile kaşık atma şansı bulduktan sonra ben de makinalarıma aynı misinayı sarmaya karar verdim. Gerçekten de dediğin gibi misina su gibi akıyor, Bu kalınlık yemli yakımlarda kullanmak için oldukça uygun, ben spin takımıma biraz daha incesini düşünüyorum..
Bence Whiplash Crystal 0,06 kullanıyorsan yeterince ince ve çekeri güzel bie spin misinası sahte ile dynema arasına FC kullanmanın mantığı suda görün mezlik için ama bune perhiz bu ne lahana turşusu? Ozaman neden Dynema kullanıyorsun. Dynema tercihin çekeri için değilmi? Dynemaya FC misina ek yaptığında trofelerde en azaından 2 kg ve üzeri balıklarda mücadele esnasında FC den kopma olasılığınıda düşünün FC msinalar yokken monoflementler suda görünmüyormuyudu hele 13cm lik sahtelere balanan 0,28 mm monolar ben burdayım der ama yinede trofeler alımıştır bence okadar fazla ince eleyip sık dokumanın manası yok bende Whiplash Crystal kullanıcısı olarak hemde 0,06 mm ile çok güzel avlar yapıyorum sonuçta alıyorum ama dikkat edinki yıprana dynemalarda bedenin de pürçeklenme oluyor kesinlikle hemen o bölgeyi kesip atın sonra giden sahtenin ardından bakarsınız tabi gece avlarında görebilirseniz
Sevgili kardeşim Sn.Murat kardeşim,spin için daha incesini düşündüğünü söylüyorsun.Çekerini göz önüne alarak iyi düşün derim.Çekerinin 8 kilodan aşağı olmamasına dikkat et derim.Hani kaçan balık misali