gören ve görmeyenlere, tutan ve tutamayanlara duyurulur. levreğin kitabını yazmaya devam ediyoruz. fotoğrafları çerçeveletmek isteyenlere isteğe bağlı çerçeve göndrilir.
Ömer Bey tebrikler güzel balıklar yakalamışsınız. Ancak bu sitede balığın yakalanmasından ziyade balığın nasıl yakalandığı önemlidir. Bu nedenle kullandığınız takımı, sahteleri, mera özelliğini ve balıkları tutarkenki heyecanınızı da yansıtan birşeyler eklerseniz ben çok sevinirim. Selamlar....
Güzel Levrekler. Avınız için tebrikler. Ama bu mütevazi liğinizi elden de bırakmıyorsunuz ya bu da güzel
ömer abicim daha önceki av raporunuzda da detaylı bilgi vermemiştiniz.sadece ben bu işin kitabını yazdım demiş birde bir hocanızı yere göğe sığdıramamıştınız. bu rapordada kitabını yazdım,gören görmeyene anlatsın,çerçeve filan demeniz sizin pohpohlanmayı sevdiğinizi gösteriyor. şahsen bana ne kitap,ne çerçeve lazım.beni ilgilendiren kısım rapalanın markası,misina kaç mm,olta modeli vs ama ne yazik ki buda yok.lütfen sadece resim paylaşmak yerine bilginizide paylaşın yinede tebrikler.rastgelsin
slm ömer abicim bi çerçeve rica edeyim bu balıklar kendiliğinden mi geldi bi ipucu versen de biz de çerçeveciliğe başlasak
acemi bir at çekci olarak dan son balık güzel gözüktü gözüme detayları yazarsanız sevinirim,av saati,hava durumu,olta takımı,kullandığınız sahte,
bencede gayet başarılı bir av olmuş,biraz daha detaylı olsaydı gerçekten daha güzel bir rapor olurdu,nasıl yakalandığını anlatmak istese anlatırdı o yüzden fazla söze gerek yok,avlarınızın devamını dilerim....
Resimler güzel ancak çok istememize rağmen okunacak bir kitap göremedik maalesef. Sitemizdeki av raporu formatı hakkında alttaki linkten biraz bilgi edinmenizi rica ediyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14777
Tebrik ederim. Gerçekten güzel balıklar almışsınız. Fakat özellikle son iki resimde gözüken çantanın yanındaki ufak balığı keşke bıraksaymışsınız. Büyük ihtimalle sirkülere uygun bir balıktır ama yine de balığa şans vermek gerektiğini düşünüyorum. Bırakalım onlarda büyüsün. Sonra belki büyür de öyle gelir rapalanıza. Avlarınızda daha büyük balıkların oltanıza gelmesini dilerim. At çek avcılığında muhakkat ince teknikler vardır ama en büyük teknik; Bıkmadan usanmadan atmak olsa gerek. Sabır,sabır,sabır... Tabi birazda kısmet. Gerisi fasa fiso. Tabi misanınızın inceliği kullandığınız sahteler şansınızı arttırabilir veya tam tersi oranda azaltabilir ama eğer kısmetiniz varsa ve de rapalanızı yemlenmeye çıkan bir levreğe gösterebilirseniz büyük ihtimalle o balığı alırsınız. İster 020 misana kullanın ister 040. İster mavi rapala kullanın ister sarı. İsterse en pahalı rapala olsun ister en ucuzu. Pekte farketmez. Açıkçası ben rapalanın ne kadar iyi yüzdüğünün veya ne kadar pahalı sahte olduğunun balık yakalamada avantajınızı pekte arttırdığını düşünmüyorum. Su üstü rapalalarının hiç birisi balık gibi yüzmez ama yinede en avcı rapalalar onlardır. İnandığım şudur ki; Levrek balığı harekete dalıyor ve işte siz balık yemlenirken rapalanızı balığa göstereceksiniz. Diğer etkenler biraz daha geri planda kalıyor.. Herkese ii geceler. Saygılar
Ömer Abi tebrikler, başarılı bir av ve güzel levrekler. Fakat bir soru oluştu kafamda ne yalan söyleyeyim. Acaba levreklermi daha büyük yoksa egonuzmu
Av bilgisi isteyen arkadaşlara katılıyorum.Yazdığınızı ifade ettiğiniz levreğin kitabından biraz paylaşabilirseniz sevinirim.
Öncelikle profilinizdeki kamış çeşidini bulamadım. Albanın böyle bir kamışı çıkmıyor. Kamışı ve özelliklerini açıklarsanız sevinirim. Bütün atçek avlarında bütün balık avlarında herşeyen önce nasip gelir. nasipte varsa balık gelir gözünüzün önünde karaya atlar ki örneğini çok gördük. Tekneye atlayan balıkları dahi yaşadık. haklısınız levrek varsa avdaysa sahte de uygun açı ve hızla geçiyorsa 020 040 060 misina hiçde önemli değil. sahteyi yüzdürebilmek de hiç önemli değil bazen sahteyi çekmeyi bıraktığımızda dipte akıntıyla sürüklenen bir sahtenin bile balık aldığını görürüz, gördük. Ama bunlar çok kaderci yaklaşımlar. Aynı suda 4-5 kişi avlanırken farklı özel teknikler kullanan yada atçek tecrübesi fazla olan bir üstadın balıkları bir bir çekerken diğer balıkçıların hayranlıkla-kıskançlıkla baktığını da gördük. Haklısınız su üstü rapalası balık gibi yüzmediği halde en iyi avcıdır ama nedeni balık sanılması değil su levreğin su üstünde gezen başta fare yaralı balık yılan kuş türleri bözek çeşitleri vs ye duyduğu ilgiden gelir. Su içinde artık modası geçmiş olsada rapalaların gölgesinde kalsada gerçekte en iyi atçek sahtesi http://www.avmarketi.com/asp/product/3782/602-ALBA-TOBY-KASIK-NO-4 kaşıktır. Sonuçta herşey nasiptir ama usta avcılar eve ortalama olarak daha çok balıklar götürürler. Bu da yadsınamaz bir gerçektir. İş sadece atıp çekmek olsa sonuç böyle olmaz. Tecrübeli bir avcı merayı iyi tanır o merada hangi sahtenin daha iyi iş yaptığını tahmin eder daha doğru misina ve kurşun-şamanra sistemi kullanır. Başarı şansını katlar.
Yaşınıza istinaden hörmetim sonuz velakin !!! 1. bu av raporu deil direkt olarak show yapmaya girmiş. 2. Bn herhangi bir yer-takım-kullandığınız raphala-misina kalınlığı vs. gibi detaylarda görmedim. ( yada yazdınızda biz mi göremedik ?? ) 3. Bahsettiğiniz kitabın 12 ciltlik ansiklopedisini ben zaten çoktan okudum yazanda babamın kendisidir.( tamamen tevazü içindeyim !! ) 4. konu levrek ise ışık, hava durumu, denizin durumu vs. gibi konuları da eklerseniz kitabınız daha zenginleşir Lakin eklemezseniz balıkçının broşürü bile olamaz. DAHA DETAYLI VE DAHA MÜTEVAZI bilgilerinizi beklemekteyim . Dipnot : Eğer evinize çerçeve lazım ise zamanında tutulmuş 1 kaç trofem var kişisel olarak yollayabilirim saygılarımla.
bu at-çek levrek avlama sanatı ile ilgili kitaptan bir paragraf bir satırda benım okuma ihtimalim varmıdır acaba? Çerçeve boyuna gelince 9 kg 800 gram kadarlık bir balık girecek kadar olursa memnun olurum bende ve kenarları da yaldızlı çerçeve olsun lütfen.
ömer abi tebrikler balıklar çok güzel ama konun bencede biraz shova kaçmış bence formun ana temeli bilgi paylaşımı olmalı avlağınızın yerini söylememeniz anlaşılır ama enazından kullandığını sahte , kamış ,misina vb. şeyleri açıklasaydınız bizlerde şu sanatın inceliklerinden biraz faydalanmış olurduk