at çek makina için yardım lütfen

Konu, 'Takım Çantası' kısmında okkalı tarafından paylaşıldı.

1. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

abilerim kardeşlerim bir kaç makine arasında sıkışıp kaldım lütfen konuya hakim üstadlardan yardım bekliyorum.
    ben balık avı işine yeni gönül verenlerdenim ve ve henüz denizde hiç avım yok. Fakat 10 15 gündür araştırıyorum. ben at çek ve beklemeli avlarda kullanabileceğim adamakıllı sağlam bi makina vede kamış bakınıyorum o kadar çok model varki kafam allak bullak oldu resmen.
    Geçen gün bi satıcıyı arayıp bilgi edinmek istedim, bana sağolsun baya bilgi verdi fakat (shımano) değil (okuma,daiwa,penn) marka ürünler tavsiye etti (at çek için olan modelleri) boyuma görede (1.83) 2.70cm 20-60 gram aksiyonu olan kamış tavsiye etti. tamam ben anladım ama shımano neden tavsiye edilmiyor ? birçok yerde shımano en iyi kalite diye söz ediliyor fakat konuştuğum kişi parça servis sorunundan bahsetti. koskoca shımano bu şekildemi?
    modellere gelince şu anda shımanolara bakmadığım için modelleri buraya yazmayacağım .
    Önce sizlerden shımano hakkında bilgi alıp sonra model konusunu açarız herkeze şimdiden teşekkür ederim.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kişinin elinde muhakkak ki o markalı ürün yoktur ( Büyük ihtimalle o bahsttiğin satıcının İlgili firmaya süresi geçmiş borcu vardır, ödememiştir ve onlarda o kişiye malzeme vermemişlerdir. :confused: :p) veya satmayı hedeflediği ve daha fazla kar marjı olan başka bir model ürün satmayı hedeflemiştir. Klasik satış tekniği.:confused: :p

Bu markada servis ve yedek parça sorununu şu ana kadar ben yaşamadım ve hatta, alamayacağım standartta ki modiifiye ve model yükseltme amaçlı isteğim olan aksamı bile temin ederek, isteğimi karşıladılar.

3. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
  4. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

cevaplar için teşekkür ederim. galiba tevfik abi haklı çünkü elinde yokmuş istediğim makine.
    kemal kardeşim baya bi araştırıyorum. galiba bende Shimano Exage 4000 FD makinayı alacağım.
    makina işini çözdük sayılır şimdi sıra kamışta.
    Shimano Vengeance AX Spinning 270 cm H Spin Kamış (20-50) 102 lira

Shimano Alivio CX Spinning 270 cm XH(50-100 gr) 104 lira

Shimano Catana CX Spinning 2,70 -H- 20-50 GR 147 lira

Shimano Catana CX Spinning 270 cm XH (50-100 gr) 157 lira

farkettiyseniz aksiyonları fazla ve hepsi sert ve extra ser kamışlar. neden bunları seçtim bende bilmiyorum :) sadece belki daha uzağa atarım diye düşündüm
    Henüz hiç balık tutmadım bu konuda tecrübesizim acaba atarı daha düşük ve orta sertlikte bir kamışmı bakayım?

5. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    kardeş spin için alacaksan 4000 lik makinaya gerek yok bence 3000 ve 2500 ideal yinede sen bilirsin kamış işine gelince bence abartmışsın spin takımla atacağın sahteler 10-20gr arası senin seçtiğin kamışlarla mümkün değil kullanmak sahtelere aksiyonda veremezsin benim sana tavsiyem kıyıdan avlanacaksan 2.40 yada yersıkıntım yok dersen 2.70 boylarda 2 parçalı atarlarıda 5-25 yada 10-40 alman yok tekneden kullanacam diyorsan 1.80 yada 2.10 boy be yine aynı atar değerlerinde 5-25 yada 10-40 olmalı marka model istersen okuma v system kamış öneririm bir incele benim en son aldığım makina shimano exage 3000sfd deli makina :thumb: kamış okuma v system 2.40 10-40 gr atarlı atışlar gayet güzel kamış çok sağlam ve sahtelere verdiği aksiyon çok güzel dediğim gibi karar senin spin takımda 1. öncelik hafiflik ve sağlamlıktır sana önerdiğim ürünler bu iş için biçilmiş kaftan ve bence 3000 lik makinanın sütü gereksiz büyük ve 50 gr üstü atarlı kamışlarda verimsiz olur

6. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Bende Shimano'nun en ucuz modellerinden Sienna 4000 FD var. 4.20 Lineaffe Surf kamışla bile kullanıyorum. Süper de iş görüyor :D Tabii yılbaşından sonra bi Daiwa Windcast Z alıcam ama bilgi için söyleyeyim dedi. Shimano olsun çamurdan olsun :D

7. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

anlaşıldı değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. sadece kıyıdan at çek yapacağım. teknikleri pek bilmediğimden abartmışım sanırım :)
    makine için ağır demişsiniz makine yeni model zaten 320 gram . 4000 lik modelini seçmemin nedeni beklemeli avlardada kullanmak istiyorum o yüzden 4000 modelini seçtim. okuma v sistem kamışı baya inceledim hatta alışveriş sepetime dahi ekledim ama shımanolara bakınca birden kararsız kaldım makine shımano diye kamışıda shımano almak istedim ama tabiki sizler okuma daha iyi diyorsanız onu alırım . sonuçta farkettiğim kadarıyla daha çoook şeyler alcaz belki ilerleyen zamanda bi tanede sörf takım alırım. barajda var burda. artık dediğiniz gibi daha düşük aksiyonlu modellere yöneliyorum.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Makina tercihinde hem beklemeli, hem de at çek amaçlı diye belirtmişsin. Ve 4000 lik FD cuk diye oturmuş; bu iki av stili için. Ben 5000 lik Exage daha iyi diyecektim, fakat bu model FC serisi olarak kalmış ve yaklaşık 55 gr daha ağır. ( FD serilerinde, eskiye göre 2 kat daha mukavemetli kasa ve ayrıca 50 gr kadar daha hafiflik söz konusu.)

Kamışların seçimlerin genelde hafif disiplinli beklemeli avlar için daha uygun durur. Bu tercihinde 3.00 veya 330 cm. boya yönel. ( 50-100 gr.lı olanlar.)

Onun yanına at çek yapacağın kamışı, 10-30 veya 15 - 40 aksiyonlu ve 240 boy gibi düşünebilirsin. Kısaca bu iş tek kamışla olmaz gibi.:p

Kamış boy seçeneklerini, kullanacağın yer konumuna göre bir alt, bir üst boy olarak değiştirebilirsin.

Doğru yoldasın.:D

9. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

evet Tevfik abi belliki 2 kamış gerekiyor ben spin kamışımı 2.70 almak istiyorum nedeni boyum 1.85. fakat marka okuma mı yoksa shımano mu olmalı? shımano olacaksa hangi modeli Vengeance ax ?
    Alivio CX ?
    Catana CX ?

10. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

abi bende senin gibi düşünüyorum kendime şöyle iyi bi spin set yaptıktan sonra shımanonun en ucuzundan sörf set yapacağım sonuçta shımano :D

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ahmet kardeşim, Okumayı bilemem.

Bahsettiğin her 3 kamışıda kullanırım. Catananın cilvesi ve estetiği daha farklı. :p Onu bir başka severim. :D

Bende pek kısa sayılmam 1.80 * 80 :D Boy, kilo, vs. TSE normlarına uygun.:D

Sıkıntısız geniş alanlarda 270 de olasıdır. Fakat kayalık ve dar alanlarda azıcık sıkıntı yaratır. Her şeyi göz önünde bulundurmak gerekir. Kararını bu çerçevede düşün ve hangisi sizce uygunsa ona yönelin.

12. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

abi kayalık bir alanda kullanacağımı sanmıyorum ama dediğin gibi 2.40 a yöneliyorum o zaman . ve anadığım kadarıyla katana öneriyorsun.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O bölgeleri adım adım biliyor olsam da, sizin hangi şartlarda kullanacağınızı kestiremem. Bu nedenle kamış boy tercihinizi, siz kendi şartlarınıza göre değerlendirin ve ilerleyen süreçte '' Ben bunu alacaktım ama, siz beni yanlış yönlendirdiniz '' deme.:confused: cyrr

Alacakların her ne olursa olsun, güle güle kullan.

14. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

geliba en etkili seçim deneyerek almak :) yarın izmire gidiyorum sanırım haftaya konakta bi dukkan var netten buldum oraya gidip deneyerek alacağım. tabi bitek makina ve kamışla bitmiyor iş daha bir sürü şeyvar iğne iplik makara:) fır döndü çanta ohoooo benim alış veriş bitmez abi. birde sahte balık almam gerekiyor ama çok pahalısıd var 2 lirayada var fakat 2 liralıkların üzerindeki boya hemen siliniyomuş onlardan alıp üzerlerine renksiz oje sürmek geldi aklıma sizce uyarmı? yoksa illaki pahalı markalarımı seçmeliyim?

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben yaşlı ihtiyar biriyim.cyrr Sahtelerle at çek bana göre değil ve de anlamam.:confused: Amma bildiğim tek şey var ki, '' Alma malın ucuzunu, çekme kaygısını.'' :p

İlk etapta, kullanma ve bağlama sorunlarıyla sahteleri denize bırakacağını varsayarsak, 2-3 tane alıp deneyim kazanmanda yaralı olacak, kaybettiğine fazlaca üzülmeyeceksindir.

Elden alacaksan pazarlıkla al ve % 20 nin altına düşme.:cool:

16. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

evet abi çok yerinde bir tanı (yaşlılığın konusunda değil tabi) hihi
    maksat öğrenene kadar giderse gitsin diyebileceğim ucuzlukta olmasıdır.
    zaten kendi sahtelerimi kendim yapmak istiyorum
    %20 konusuna gelince evden çıkmadan hesaplayayımda ona göre pazarlık yapayım hihi

17. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

alacağım ürünü bulamıyorum satıcı tavsiyesi olan varmı?

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  19. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

abi bugün izmirdede bakmadığım yer kalmadı dediğin yerleride araştırdım shımano exage 4000 FD hiç bi yerde yok. internette bir yerde var görünüyor ama iletişim kuramadım http://www.karacaavmarket.com/default.asp?git=9&urun=227#.UnOq89xdXtT bu sitede var ama teyit edemedim yardımlarınızı bekliyorum.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aradığınız ürün, 2014 kataloğu ürünüdür. Sanırım kısa zamanda piyasada olur.

Bu arada bazı firmalar linklerine bu ürünü kopyalamışlar bile. Bunlardan bazıları stok var der, bazıları yok............

Var diyen sitelere pek aldırış etmeyin. Sonra '' O ürün bitti, yerine şunu gönderelim '' derler.:confused: :p Önce teyid etmeden kesinlikle sipariş vermeyin. Hatta en güzeli, canlı canlı görmek.:p