at çek misina tavsiyesi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında umut01 tarafından paylaşıldı.

1. umut01

umut01 umut

Herkese merhaba. At çek yapmak için misina tavsiyesi olan var mı? Genelde sahte fırlatırken kopuyor çok dikkatli olmama ragmen ve yavas atışlar yapmama ragmen çat diye misinanın koptugu çok oldu çok misina değiştirdim ama bu sorunu çözemedim yardım edebilir misiniz tavsiye konusunda?

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    İp misinaya geç asla patlatamazsın.

3. sevketkozen

sevketkozen şevket küçüközen

Favori Kamış:
    shimano catana cx tele spin 330 h
    Favori Makine:
    banax sx5000,RELIX CASTER 50
    ip misinaya geçme pişman olursun ip misininayı at çekte kullanmak biraz sıkıntılı atış yöntemin yanlış olabilir aksi taktirde kopması mümkün değil tabiki misina özürlü değil ise yada kamıştaki porselenler kırık değil ise konturol etmenizi tavsiye ederim misina önerisi için ise Trabucco saltwater tavsiye edebilrim ben 40mm lik kullanıyorum 30 mm yada istedğe göre seçebilirsin ilk başlarda rapala kaybetmek yerine bir kaç gün 10 gr kurşunla çalışın daha sonra rapalaya gecin atışta sıkıntı var ise rapala harcamadan düzeltmiş olursunuz

4. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Mono veya ip misina fark etmez.Yeterki kaliteli olsunlar.Atışınız hatasız,kamışınız kaliteli ve en önemlisi makineniz spin atışlar için uygun ise problem yaşamazsınız.Eğer kamışınız teleskopik kamış ise bu gibi sorunlar yaşarsınız.Spin de mutlaka parçalı kamış kullanınız.Ayrıca çok yumuşak aksiyonlu kamışlarda atışlarda soruna yol açabilir.Spin içim M veya MH aksiyonlu kamışlar kullanmak gerekir.

5. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
  6. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
  7. gawanichi

gawanichi Öner

Favori Kamış:
    lineaeffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    Daiwa EMP6000A, Okuma AV-55B
    En İyi Avı:
    38cm karagöz
    merhaba, elimde fazladan hiç kullanılmamış paketinde SpiderWire STEALTH CAMOUFLAGE var. 300 yards (274 metre) 15lb. 0.20mm

Makinanız uygunsa tavsiye ederim.

8. umut01

umut01 umut

Abicim makinem spin makinesi değil ondan mı kaynaklanıyor yani ama kamışım okuma v system 2.10 Atışımda bir sorun oldugunu düşünmüyorum çok da yavas atıyorum hani 30 metreyi bulacak atıslarda 15-20 metre yolluyorum yumusak olsun diye.

9. umut01

umut01 umut

bilgi paylaşımı için teşekkür ederim benim kamıştan kaynaklı oldugunu düşünmüyorum dediğim gibi kamışım iyi sayılır. okuma v system serisi. Almadan önce çok araştırdım 2.40 metresini bulamadım 2.10 metre aldım