At-çek nasıl yapılır?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Querorz

Querorz Fatih

Arkadaşlar, kaşık, mepps ya da sahte böceklerle avlanmak istiyorum ancak at-çek yönteminin püf noktalarıyla ilgili hiç bir kaynağa ulaşamadim araştırmalarıma rağmen. Nasıl yapılacağı hakkında en ufak bir fikrim yok. Bu konuyla ilgili elinizde kaynak varsa paylaşabilir misiniz lütfen? Ya da böyle bir kaynak mevcut değilse hem bana hem de benim gibi bu konuda kaynak arayan arkadaşlara yol göstermesi açısından bildiklerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim. :)

2. 29519

29519

Valla deniz olsa tamam da tatlı su da at çek hakkında çok az bilgim var. Deniz olsa bir nebze...
    :)

3. İsmetÇelik

İsmetÇelik İsmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TITANIUM SURF
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Lüfer
    youtube da videolar var spin takımın atma şekli vs..Onları izlersen bir nebze yardımcı olur sanırım.

4. Querorz

Querorz Fatih

Uluç Bey, teşekkür ederim :) .

İsmet Bey, "Spinner Bait" imiş kaşığın İngilizce karşılığı. Sizin yönlendirmenizle bulmuş oldum bunu. Teşekkür ederim.

Videoları inceliyorum , fakat kafama bir şey takıldı. Bu videolardaki kaşıkların(ya da meppslerin) yanında bir de tüylü sahte yem kullanıyorlar(jighead tarzı). Benim de bu şekilde kullanmam mı gerekiyor yoksa sadece kaşık kullansam yeterli olur mu? Şu linkteki durumdan bahsediyorum:

http://www.google.com.tr/imgres?um=...195&start=0&ndsp=28&ved=1t:429,r:13,s:0,i:109

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Spinner bait 1metre ve üzeri iliskeni nispeten az tatlisuda etkili bir tip. Spin çantanizda muhtelif ebat ve tip silikonlar, döner ve ondüle kasiklar, poper, az dalarli ve çok dalarli sahteleri bulundurmak gerek. Spin isinin ucu bucagi yok.
    Bunlarin aksiyonlari da oldukca degisken.
    Dalarli maketler ve kasiklar genelde düz çekerken çekis hizi ile oynanirken su üstü olanlarinda wtd gerektiriyor. Iki cümle ile hepsini anlatmak cidden zor. Bol bol video izlemenizi tavsiye ederim

6. İsmetÇelik

İsmetÇelik İsmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TITANIUM SURF
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Lüfer
    O kadar geniş bir konu ki tecrübeli abilerimizin yazdıklarından ciltler dolusu kitap çıkar.Ayrıca biraz da pahalı bir zevk ama size tavsiyem hedef balıklar ve bulunduğunuz bölgedeki avlanan arkadaşların kullandıkları sahte, kaşık vs.. bunların üzerinde daha çok durursanız sanırım bu işte daha hızlı yol alırsınız.Bol şans.

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Mustafa bu işte çok iyi değilim ama 4 yıldır turna, levrek ve sudak avını at-çek metodu ile yapıyorum.
    Ben tecrübelerimi anlatayım hata ve yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
    Öncelikle yem seçimi önemli turna ve levrek için aynı sahte olmaz turna için 10 cm.olursa levrek için 5 cm. boy olmalıdır.
    Sahteyi sudan çekme hızıda balıktan balığa fark ediyor turnada aynı tempoda sardığımda turna yemi yakalıyor ama tatlısu levreği(perch) için üç-beş tur sarıp biraz bekleyip tekrar üç- beş tur sarmak daha iyi sonuç veriyor çünkü levrek turna kadar hızlı değil.
    Bunlar dışında sahteye yaralı balık hareketi yaptırmak esas, ama düz sararkende tutulabiliyor.
    bu linkte levrek av teknikleri içinde at-çek var bakarsın.http://www.avmarketi.net/tatlisu-levregi-perca-lluviathis-perch.html
    buda turna için http://www.avmarketi.net/turna-pike-pickerel-northern-pike.html

8. Querorz

Querorz Fatih

Roy, teşekkür ederim. Videoları izlemeye çalışıyorum.:)

İsmet Bey gideceğim bölge balıklarıyla ilgili kesin bir bilgiye ulaşamadığımdan kafam karışık durumda aslında. Ağva'da, Göksu'da avlanacağım. Kefal harici bir şey çıkmaz gibime geliyor ancak Kasna için şansımı denemek istiyorum at çek yaparak.

Gökhan Bey, çok sağolun. Verdiğiniz bilgiler çok değerli. Verdiğiniz linkler de çok işime yaradı.

9. onur atakan doğan

onur atakan doğan onur atakan doğan

Peki kasna balığı için at-çek nasıl olmalı ? 1 numara kaşık kullanacağım.

10. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    Arkadaşlar buradaki paylaşımlar çok güzel ama bence görsellerle desteklemek önemli. Ben dün istoca gittim çapari ve kurşun almaya ama genel anlamda kaşık ve rapalada anlamadığım için tezgahtar durmadan bir şeyler anlatıyor ve bunu al bunu al formatına giriyor.

Silkindim ve ne istediğimi özetleyip denme amaçlı basit bir kaşıkta deneme yapmak amaçlı alıp çıktım. Rapala yada kaşıklar minimum 5 tl üzeri başlıyor ama ülkenin ve ücretlerimizin durumu göz önüne alındğında çok bütçeler ayırmak imkanısz oluyor. Daha önce sitede de belirttiğim gibi birbirin yakın olan amatör ve profosyoneller direkt yardımlaşmaya girerse faydalı olur kanısındayım.

Bu arada aldığım basit kaşık tatlı su levreği ve belki sarıkanat gelir dedi. Olursa hafta sonu deneyeceğim.

Dostça reeling hooked

11. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Kıymetli arkadaşım kasnada binlerce yöntem var. Nette yazsan hepsini bulursun. Burda kafan karışır. Bide bak sayfanın en üstünde kasna avı var. ordanda okuyabilirsin. Ayrıca konu açmaya gerek yok sanırım.

Benim şahsi fikrimse tecrübe ederek öğrenmesi. Her yörenin kefal avı farklı olabilir. En güzeliz avlağa gidip tecrübe etmen.

Rastgelsin