Herkese selam. Cumartesi öğleden sonra çok samimi dostum Erkan'la , onun keşif yaptığı meramıza yollandık. Deniz çok durdun hiç rüzgar yoktu. Ben genelde yemli dip oltası tercih ettiğim için at-çek konusunda biraz çekimser ve uzaktım. Ama Erkan'ın ısrarlarına uyarak bu stil balık avına merak saldım.Meraya vardığımızda ikimizde de heyecan hat safhada .o daha önce aynı yerden iri bir zargana aldığından umudumuz var tabi. Denemediğimiz rapala , kaşık kalmadı tek tek denedik. Lüfer ve zargana Takip alıyorduk ama misafiririmiz olun buyrun dediğimizde gelmediler. Velhasıl kelam o gün elde var sıfır. Eve dönerken boynumuz bükük kaldı tabiki. bugün pazar olduğu için tekrar şansımı deneme istedim.Erkanın misafiri olduğu için gelemedi ben sabah 8 gibi çıkıp tekrar meraya vardım 2 saat at- çek yaptım gene boş sadece 1 tane zargana takip aldım. Tekrar çıktım yola kafaya koydum mırmır avlayacam diye onun için yem yok gidip Tekirdağ'dan boru kurdu almam lazım.Hemen mudavimi olduğumuz av bayine gidip 3 paket boru kurdunu Çantama attım.Karnımı da doyurup başka bir meraya yöneldim. 2 oltayı yemleyip başladım beklemeye ama 2 saat sonunda tık yok mırmırdan. Hemen arka tarafımızdan gümüş balıklarının kefallerin atlayıp zıpladığını fark ettim demek ki lüfer vardı. dip oltasını bırakıp kaşıkla at-çek yapmaya başladım. 20 dakika sonra Alba Toby ile ilk dişlimi aldım bu bu benim için çok heyecanlıydı sanki dünya benim olmuştu.Sonraki 1 saat boyunca türlü kaşık ve rapala denedim en sonunda elimde gümüş balığına benzettiğim resimdeki EUROFİSH rapalayı attım. Daha 4. atışımda rapala takıldı gelmiyor , derken asılmaya başladı. Ve canavar geldi sonunda .Lüferlerden biri 30 diğeri 32 cm geldi.saat 4 ten sonra da çapariyle biraz gümüş balığı aldım . At-çek in sabır işi olduğunu ve ayrı bir sevda olduğunuda bir kere daha tasdik etmiş olduk böylece.Benim için de çok güzel bir deneyim oldu bugün. Kamış : DAM Telespin onliner 300/10-30 gr Makine: Erma Dore 3000 Rapala :Eurofish Aragon Combat Minnow 13 cm- Alba Toby No: 3 fotolar küçük oldu beceremedim heralde
tebrikler ismail bey; Azmin zaferi diyelim yılmayıp savaşmış ve güzel dişlilerle süslemişsiniz avınızı..bol trofeli avlar dileğiyle...
Tebrikler ,gerçekten en güzel avlar sabırla inanarak beklenip en sonuda yapılan avlar oluyorlar rast gelsin inşaallah
He- hee-heeyk sonunda seni yemden kurtardım öğleden sonra dişlileri aldığın meraya gidecem bakalım ne olacak. Tebrikler bu arada kofanalar trofe levreklerde gelir inşallah.
Teşekkür ederim evet gerçekten benim için güzel deneyim oldu bu arada kendi sabrımı keşfetmiş oldum.Daha güzelleri sizlere olsun
Evet sayende at-çekle tanıştım teşekkür ederim dostum daha güzelleri senin olsun ..... Haberlerini 4 gözle bekliyorum.. bu arada dişliler gümüş balığı yiyor ona göre rapala al yanına .
Teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun ben bile yakaladığıma göre balık geldi demekki..Sıralama olurmu bilmem ama Artık at-çeke terfi attim sanırım..
çanta yok sanırım artık eldeki ile idare edecez. benim 30 cm geçtin ama bende senin 32 cm geçmem yakındır