Sevgili forum üyeleri avımız akşam saatlerine doğru gerçekleştirildi iki adet sarıkanatla sonuçlandı. Lüfer familyasının avlarının heycanı bende her zaman başkadır asıl avını sevdiğim tür her nekadar levrek olsada. Levreği kalamadan yemesi ve mücadelesi apayrı bir tattır fakat lüfer bana her zaman hedef balığım olan iki türü hatırlatır biri lambuka diğeri ise yelken balığı bu iki türde oltaya geltikden sonra ki mücadelesi bir birlerine benzediğinden lüfer familyasıyla kendimi bir nebzede olsa avuturum o sıçrayışların ve saltoların keyfi her zaman bambaşkadır. Tabi en azından bizim buranın sularında lambuka ve yelken balığı avlarımın gerçekleşmesi malesef mümkün değil belki ileriki zamanlarda bir balık gezisinde kısmetse olurreeling . Bir zamanlar marmara için söylenen orkinos ve kılıç balığı yatağı diye söylemleri duydukçada içimi hep bir ince hüzün kaplar. Belkide bu yüzdendir yasak avlara,aşırı avlanmaya ve limitleri hiçe sayan avcılara olan tepkim. Bunun için çaba verdikçe bazen bazı forum üyeleri dahi bizi tenkit etti lakin biz savunduğumuz şeyin doğru olduğunu biliyoruz her nekadar yanlışı savunan bazı kişiler olsada onlarında gelecekti nesli bir zamanlar burda lüfer çıkarmış veya başka türler ... gibi söylemlerin olmaması adına hem tebliğ hemde vicdani olarak avların yapılması kanısındayım. Bunlar ufak çırpınışlar gibi gözüksede geleceği kurtarmamızın bu ufak çırpınışların birleşmesinden geçtiği kanatindeyim. Hepinizin oltasına en güzelleri rastgelmesi dileğiyle. Ekipman: Kamış: Shimano Yassei 10-50 Makine : Abu garcia Orra 30 Misina : Sufix beyaz 0.13 Sahte : Shimano spindirft Balıklar aynı zamanda vicdani limitim olan 25 cm gelmişlerdir.
tebrikler selçuk kardeşim biz bu taraflarda çırpınışlardayken sen oralardan balığı kandırmışın helal olsun bol bereketli olsun avların.. arada bir haftasonları m.ereğlisine kaçıyorum bende artık o taraflarda deneme yapıcaz desene =)
Tebrik ederim Selçuk. Bu ara lüfer bi yavasladı sanırım tekirdağda. Konuştuğum çoğu insan yemlide bile bişey yakalayamadıklarını söylüyor. Bu durgunlukta iyi kandırmışsın sarıkanatları, spindriftle aldığına gore kıyıdan biraz uzakta sanırım balık. Neyse sabah suyuna levrek peşine gidicem bende yine, bakalım tutturabilecekler mi sahteyi bu kez
tebrikler, avlarınız daim olsun. umarım en kısa zamanda hedef balığınıza yakalamak nasip olur. onların tadını lüferler ile avutmaya çalışsanızda bence tadı apayrı olacaktır.
Selçuk hocam hayırlı olsun daha irileri rast gelsin. Bende 3 hafta aradan sonra (pnömoni den dışarı çıkamadım) yeni bulduğum merayı deneme fırsatı yakaladım 30 dk kadar denedim hafifi üşüme hissedince hemen toparlandım tabi doğal olarak bir şey çıkmadı.
Teşekkürler darısı başınıza boğazda balık var diye biliyorum ama Teşekkürler daha güzelleri sizlere rastgelsin. Teşekkür ederim Gürkan, geçen senin avlağa doğru bir gittim iyice bir keşif yaptım fakat su çok durgundu havasında orası levrek yapar . Biraz dolandım biri yemli atıyodu lüfere yeni gelmiş ona baktım biraz sonra ayrıldım havasında mutlaka deniyeceğim. Bugün dalga güzeldi ama işim vardı sabaha doğruda böyle olursa dalga çıkmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim. Hedef balıklar şimdilik zor ama ilerde bir tura katılmayı düşünüyorum ama uzak yerler kısmet olur belki birgün. Teşekkür ederim hocam darısı başına. Sen o 30 dakikaya bir kaç saat daha ekle hocam ama onun içinde önce sana kışın av için bir takım şart şöyle neopreninden yoksa avlakta işin zor bu levrek te en kötü havayı seviyor yapacak bir şey yok inşallah en kısa zamanda oltana rastgelsin bu tadı yaşa. Teşekkürler Kadir abi, nerelerdesin özledik seni ne oldu bu levreklere kayboldular raporlarını bekliyoruz:thumb: Teşekkürler daha güzelleri sizlere rastgelsin. mrsparkle
Tebrikler Selçuk hocam, zikrettiğiniz gibi lüfer avı çok keyifli ve heyecan verici bir avdır, benimde en keyifli av türümdür dişliler Daha önce lambuka veya yelken balığıyla karşılaşabildiniz mi hocam, her ikisinide belgesellerde görebildim henüz
Senin ilk levreği aldığın avlağı mı diyorsun yoksa benim kofanayı aldığım avlağı mı? Lüfere yemli atıyorlarsa benim kofanayı aldığım yer diye tahmin ediyorum. Dün tam levrek havasıydı gerçi ben lüfere diye gittim ama sanırım sen bu cevabı yazmadan bir buçuk saat önce bende tam o dediğin yerden paşayı çekiyordum:thumb: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=56414 Bir gün havasını yakaladığımızda beraber yoklayalım Selçuk, levrek sinyali verdi oralar:thumb:
Hepinize teşekkürler daha güzelleri sizlere rastgelsin. Lüferi aldığın yeri kasttedmiştim sana yakın olan yeri muhtemelen benim onu yazdığım saatlerde sende levreği zaten kandırmayı başarmışsın