arkadaşlar merhaba... Ben at çek sisteminde gövde köstek araları mesafeleri konusunda sıkıntılıyım. Üçlü köstek ve yumurta şamandırayla raglou sahte yem kullanıyorum Tam av verirken dolaşıyor.Kamışım 2.65 mt lütfen yardım edin
başlığa bakan 39uncu kişiyim hemen cevap verim. çapari çekiyorsunuz yani. bu konuda nasıl yapıldığını gösteren vidoo göndermeyi düşünüyorum şu ana kadar bir türlü nasip olmadı. 265 kamışla fazla avantaj olmaz toplu atımlarda en çok 3metre kullanılıkyor, hem atarken rahatlık sağlıyor, daha uzun kullanırsan sürekli çapari çekeceğin için yorulursun, daha kısasıda kullanışlı olmuyır. çünkü yumurtadan sonraki köstekleri en az 1 kulaç bağlıyoruz. 2 kulaç bağlayanlarda var ama onlar suyun içine giriyorlar. süreklü yanınızda yedek köstek bulundurun. dolandıkça değiştirirsiniz. atarken en ufak dolaşmayı mutlaka açın (balık kaçsa bile) Atarken tam yumurta düştüğünde geri çekin ki köstekler yuımurtanın arkasına düşsün. biraz alıştırmayla elniz alışacaktır
yumurta mantarın altına kullanacagın misina 40 lık olsun ve ragluları baglıyacakların misineler 40 lıktan daha ince olsun seçim sana kalmış balıkçılarda rahatlıkla bulabilecegin içi boş hortumlar var çok ince 40 lık misina ancak girer içine ragluları bagladıgın misinaya geçir yaklaşık 5 cm kadarını ve 40 lık misina baglayıp sabitle bagladıgın misinalara verecegin boşluk saglı sollu aynı olmak zorunda örnegin iki raglu baglantı noktası arasındaki mesafe 30 cm ise ragluyu bagluyacagın ipin uzunlugu 10-15 cm arası olacak formülü ise A noktası ile B noktası arasındaki mesafe bölü 2 gibi bişey rasgele şimdiden ha bu arada atarken mantara dolanıyor dersende en altta ki ragluna 5 gramlık kurşun takman yeterli olacaktır
Hakikaten levrek çaparisi mevzusu dönüp duruyor ama resmi videosu yokmu kimsede acaba herkes tarif ediyor ama görsel olmadan anlayamadım bende